Home
Blog
Augustus 2012

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in augustus 2012
· Redactie
Galapagos eilanden
Charles Darwin vond er veel inspiratie voor zijn evolutietheorie en als je een bezoek brengt aan deze prachtige eilandengroep die zich rond de evenaar bevindt, dan zul je bergijpen waarom. Nergens ter wereld is de natuur nog zo puur en zijn flora en fauna nog zo mooi met elkaar in evenwicht.
· Redactie
Nieuwe bestemmingen Icelandair
De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair biedt vanaf volgend jaar drie nieuwe bestemmingen aan, namelijk Zürich in Zwitserland, het Russische Sint Petersburg en Anchorage, dat gelegen is in Alaska. Icelandair biedt bovendien aan alle passagiers kosteloos de mogelijkheid om een tussenstop te maken in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.
· Redactie
Overnachten bij IKEA
Je kon bij IKEA al terecht voor je eigen bed, maar binnenkort misschien ook voor het bed tijdens je vakantie. Met bijbehorend nachtkastje, fauteuil, tafel en wat er verder nog allemaal in een hotelkamer te vinden is.
· Redactie
Rondreis Turkije
Maak eens een rondreis door Turkije en ontdek al het moois dat dit bijzondere land jou als reiziger te bieden heft! Aan het strand liggen kan altijd nog, reserveer daarvoor gewoon de laatste dagen van je reis, maar trek er eerst eens op uit om de schitterende natuur en boeiende cultuur van Turkije te gaan ontdekken.
· Redactie
Rondreis Maleisië
Het maken ven een rondreis door het wonderbaarlijk mooie Maleisië is een ervaring die je niet snel zult vergeten. De nog ongerepte natuur, bijzonder vriendelijke bevolking en boeiende hoofdstad Kuala Lumpur zullen je allemaal niet onberoerd laten.
· Redactie
Volg de jodelroute
Voor een interessante wandelroute, waarbij je niet alleen je beenspieren maar ook je stembanden traint, moet je afreizen naar het Oostenrijkse Pinzgau. De aparte jodelroute voorziet in de mogelijkheid om ‘wat uit de plooi te komen’.
· Redactie
Weekje Broadway
Als je ‘the Big Apple’ graag wilt bezoeken en dol bent op theater en musicals dan moet je ervoor zorgen dat je New York bezoekt in de zogeheten ‘Broadway Week’. Gedurende deze week wordt het nieuwe theaterseizoen ingeluid en verandert Times Square in één groot podium.
· Redactie
OV favoriet tijdens zonvakantie
Uit telefonisch onderzoek van het World Ticket Center is gebleken dat Nederlanders tijdens hun zonvakantie in Europa het meest gebruikmaken van het openbaar vervoer, vergeleken met andere soorten van vervoer.
· Redactie
Duurzaam naar Portugal
Een elektrische tuktuk, dat is het vervoermiddel waarmee Aranka van der Pol samen met haar hond op reis is gegaan richting Portugal. In totaal zal de reis naar Faro zo’n drie maanden duren en omdat de tuktuk elektrisch is, zal het ook een groene reis zijn.
· Redactie
Rondreis langs kerken
Soms is niet zozeer een land het doel van je reis, maar een bezienswaardigheid. Dat kan een museum zijn, een bepaald gedenkteken of een historisch bouwwerk zoals een kerk. Wat dat laatste betreft, volgt hieronder een kleine opsomming van enkele kerken die met recht tot de meest bijzondere ter wereld kunnen worden gerekend.
· Redactie
Trektocht door Argentinië
Er bestaat een ruim aanbod aan rondreizen in Argentinië. Veelal groepsrondreizen per bus en daarnaast natuurlijk individuele rondreizen waarbij je over een eigen huurauto beschikt. Als je sportief bent ingesteld dan wil je echter misschien liever een actieve rondreis ondernemen, zoals een trektocht van een aantal dagen. Dat kan.
· Redactie
De diversiteit van Taiwan
Taiwan is een bijzondere bestemming voor een verre rondreis. De oppervlakte van het land is kleiner dan Nederland, maar de klimaatverschillen binnen het land zijn enorm. Dat zorgt voor een grote diversiteit aan flora en fauna en het mooie is dat het allemaal zelfs in een korte rondreis te bezichtigen is.
· Redactie
Rondreis in country style
Ben jij ook zo dol op paardrijden, overnachten in een blokhut en spareribs en zalmmoten op de barbecue? Houd jij, kortom, van het ruige buitenleven van een cowboy en lijkt het je geweldig om een rondreis te maken op de rug van een paard? Stapvoets door afgelegen gebieden en bergdorpen te rijden en hier en daar te stoppen voor een goede maaltijd? Dan is een van de volgende bestemmingen echt iets voor jou.
· Redactie
Grootste pagode Vietnam
Als je binnenkort een reis in de planning hebt staan met bestemming Vietnam, dan is dit een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen: de Bai Dinh Pagode. Deze pagode is de grootste die in Vietnam te vinden is en hij is in één woord schitterend.
· Redactie
Beleef Madagaskar
Madagaskar … als je kinderen hebt, schieten er nu waarschijnlijk enkele beelden uit de tekenfilms door je hoofd. Zo leuk als de tekenfilms zijn, zo leuk is Madagaskar zelf ook. Nog veel leuker natuurlijk, en prima te bezichtigen als je gebruik maakt van een geheel verzorgde rondreis.
· Redactie
Navigeren kun je leren
Je kent het vast wel van vroeger: de ruzies tussen de bestuurder van de auto of de camper en degene ernaast, druk in de weer met de routekaart, verwarring alom over gemiste afslagen … Gelukkig is er tegenwoordig navigatieapparatuur waardoor we deze reisperikelen voorgoed achter ons kunnen laten, hoewel? 
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.
· Redactie
Natuurlijk mooi IJsland
Voor een bijzondere rondreis is het ruige IJsland natuurlijk perfect. Bezoek in IJsland de hoofdstad Reykjavik en breng er een bezoek aan de ‘Golden Circle’. Deze schitterende stukjes natuurschoon kun je bezichtigen gedurende een dagtrip vanuit de hoofdstad, maar het loont zeker om er een paar dagen voor uit te trekken.
· Redactie
Helsinki in de zomer
Niet alleen in de winter is Finland een mooie bestemming voor een reis, ook in de zomer is het in het hoge noorden goed toeven. Misschien wel juist in de zomer, want de temperaturen zijn er dan aangenaam, allesbehalve koud maar ook zeker niet te warm. Ideaal dus voor het verkennen van een wereldstad als Helsinki.

Archief