Home
Blog
Augustus 2012

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in augustus 2012
· Redactie
Frankrijk in Turkije
Turkije … bij een vakantie in dit land denk je misschien al snel aan grote all inclusive complexen vol toeristen of stranden waar je voornamelijk Duits en Engels hoort en ook het eten is afgestemd op wat de westerse toerist graag eet. Toch zijn er in Turkije nog mooie, vrijwel onontdekte plekjes te vinden waar je het echte, authentieke Turkije kunt ervaren.
· Redactie
Van Bangkok naar Mandalay
Als je een trip naar Thailand in de planning hebt staan en nog wat tijd over hebt voor een extra reisje, dan kun je vanaf oktober met Thai Air Asia vanuit Bangkok naar Mandalay in Myanmar vliegen. Thai Air Asia is een budgetmaatschappij en Mandalay zal naast Yangon de tweede bestemming in Myanmar worden waarop ze vliegen.
· Redactie
Cruise-aanbiedingen Stip Reizen
De bekende reisorganisatie Stip Reizen heeft op dit moment mooie bestemmingen voor cruises in de aanbieding. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten. Als je nog niet eerder op een cruisevakantie bent geweest, dan is dit dus een uitgelezen kans om er voordelig kennis mee te maken. Het maken van een rondreis per boot is namelijk puur genieten.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Snorkelparadijs: Bahama’s
Alleen al de naam van de paradijselijke eilandengroep de Bahama’s zal bij menigeen associaties oproepen met wuivende palmbomen, zonovergoten dagen en parelwitte zandstranden die langzaam aflopen in het prachtig heldere zeewater. Dit alles klopt en er is nog meer, want onder water bevindt zich nog een andere paradijselijke omgeving.
· Laurens Taekema
Where the hell is Matt? 2012
Ken je die reisvideo "Where the hell is Matt?", waarin Matt Harding dansend de wereld over gaat? Op allerlei verschillende plekken op de wereld vertoont hij zijn gekke dansje. In Where the hell is Matt deel 1, uit 2006 zie je hem dit dansje overal doen. In deel 2, uit 2008, doet hij dat nog eens dunnetjes over, maar dan laat hij ook de lokale bevolking zijn gekke dansje nadoen. En dan is er nu een nieuwe versie van "Where the hell is Matt?"!
· Redactie
Crisisland populaire bestemming
Tot voor kort waren de zogenaamde crisislanden, de landen van de Europese Unie waar de economie volledig is ingestort of op het punt staat dat te doen, niet bepaald in trek bij reizigers. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen, er wordt namelijk massaal gebruik gemaakt van het last minute reisaanbod naar deze landen.
· Redactie
Met Transavia naar Kaapverdië
Wil jij komende winter naar een bestemming met een lekker zomers klimaat, maar heb je Zuid-Spanje wel gezien en vind je een Caribisch eiland weer net iets te duur? Denk dan eens aan de Kaapverdische eilanden. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt er rond de 23 graden Celsius en vanaf 30 oktober a.s. vliegt ook luchtvaartmaatschappij Transavia op deze heerlijke bestemming.
· Redactie
Restaurant in grot
Je hebt restaurants en restaurants. Een Italiaans restaurant is natuurlijk altijd een goed idee voor een romantisch diner voor twee, zeker als het in Italië gelegen is. Als je echt indruk wilt maken op je nieuwe vlam, dan organiseer je een reisje naar het Italiaanse Polignano a Mare, waar zich een fantastisch restaurantje bevindt met schitterend uitzicht over de Adriatische Zee.
· Redactie
Budgettips Madrid
Een stedentrip naar Madrid is altijd een leuk idee. De fantastische hoofdstad van Spanje ligt op slechts enkele uurtjes vliegafstand van Nederland en als je gebruikmaakt van een goedkope vliegmaatschappij, dan hoef je het voor de prijs van de tickets in elk geval niet te laten.
· Redactie
Trend: alleen op reis
Er is een duidelijke trend zichtbaar op reisgebied, namelijk het feit dat steeds meer mannen en vrouwen de partner tijdens de vakantie thuis laten en er in hun eentje op uit trekken. De belangrijkste reden die voor een solovakantie wordt opgegeven is heel simpel: men heeft er behoefte aan om even zonder de partner op reis te gaan.
· Redactie
Tips voor zwarte zaterdag
Reis jij komend weekend af naar het zonnige zuiden? De kans is dan erg groot dat je terechtkomt in de verkeersdrukte van de dag met de dramatische naam: zwarte zaterdag. Als jij op deze beruchte dag op pad moet, dan kun je nog snel je voordeel doen met onderstaande tips.
· Laurens Taekema
Venetië in een dag - mooie video!
Ben je nog nooit in Venetië geweest? Bekijk dan deze video en je weet waarom je daar toch echt eens een kijkje moet gaan nemen!
· Redactie
Gezond vliegveld
Over het algemeen zijn vliegvelden niet de meest gezonde plaatsen. Je kunt er weinig meer doen dan wachten, een hamburger eten en een beetje winkelen. Op DFW (Dallas / Forth Worth) International Airport in de Verenigde Staten hebben ze daar nu iets op gevonden: een ‘half mile’ wandelroute en een gratis yogastudio.

Archief