Home
Blog
December 2012

Reisinspiratie

36 blogs geschreven in december 2012
· Redactie
Vliegen zonder piloot de toekomst?
Het is wat auto’s betreft nog steeds toekomstmuziek, maar in de luchtvaart zal het binnenkort worden gerealiseerd: een onbemande vlucht. Vooralsnog gaat het om een testvlucht die niet alleen zonder bemanning, maar ook zonder passagiers zal worden uitgevoerd.
· Redactie
Rondreis.nl wenst je een gelukkig 2013!
Wij wensen je een gelukkig, gezond en reislustig 2013 toe! Heb je al nieuwe reisplannen gemaakt? Misschien ga je wel duiken in Thailand, op safari in Afrika of Machu Picchu ontdekken in Peru? Wat je ook voor rondreis-plannen hebt: geniet er van!
· Redactie
Vliegbestemmingen in China
Zou jij in 2013 wel eens een reis naar China willen ondernemen en heb je nog geen vlucht geboekt? Dan kun je vanaf aanstaande zomer naast de bestaande mogelijkheden om naar China te vliegen, ook kiezen voor een vlucht naar de Chinese stad Xi’an.
· Redactie
Sri Lanka vermeerdert binnenlandse vluchten
Reis jij binnenkort voor een vakantie naar Sri Lanka en wil je daar graag ook een beetje gaan rondreizen? Dan is het goed om te weten dat Sri Lanka op korte termijn meer mogelijkheden zal gaan bieden voor het maken van een binnenlandse vlucht.
· Redactie
Niew bij SRC-Cultuurreizen: Singlereizen
Bent u single of reist u alleen omdat uw partner of vrienden andere interesses hebben en heeft u grote belangstelling voor de wereld om u heen? Ga dan mee op een single reis van SRC-Cultuurvakanties. Op de single reizen ontdekt u, onder begeleiding van de uitstekende SRC-reisleiders, de cultuur van een land.
· Redactie
Hotels in de stijl van vliegmaatschappij Vueling
De Spaanse hotelketen Hoteles Catalonia en de luchtvaartmaatschappij Vueling hebben besloten de koppen bij elkaar te steken en over te gaan tot samenwerking. Ze gaan dit doen door gezamenlijk nieuwe hotels te openen, die de naam Vueling by HC Hotels zullen gaan dragen.
· Redactie
Ticketspy.nl wijst je op verborgen vliegvoordeel
Als je tijdens je zoektocht naar reismogelijkheden graag te weten komt waar je de goedkoopste tickets kunt boeken - en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet - dan kun je tegenwoordig je lol op met diverse handige hulpmiddelen.
· Redactie
Ontdek Suriname als vakantieland
De band tussen Suriname en Nederland is sterk, maar gek genoeg hoor je Suriname helemaal niet zo vaak worden genoemd als vakantieland. Over het algemeen wordt voornamelijk in het kader van een familiebezoek een reis naar Suriname ondernomen. Dat is best wel gek en vooral ook heel jammer.
· Redactie
Accommodaties op het water
Reis jij graag per boot of hou je ervan om je vakantie ergens aan het water te vieren? Ga dan nog een stapje verder en kies ook voor een overnachtingsplek op het water. Er zijn wereldwijd diverse accommodaties te vinden waar je op het water kunt verblijven. Hieronder volgen alvast enkele voorbeelden.
· Redactie
Wanaka in Nieuw-Zeeland
Tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland mag een bezoek aan het kleine stadje Wanaka absoluut niet ontbreken. Wanaka is gelegen op het zuidereiland, namelijk aan het mooie, gelijknamige meer. Voor watersport zit je in Wanaka dus alvast goed, maar er is nog meer te beleven.
· Redactie
Genieten in Griekenland
Door alle media-aandacht voor de crisis, waar met name Griekenland veel mee te maken heeft, zijn veel mensen een beetje huiverig om een reis naar Griekenland te boeken. Dit is echter helemaal nergens voor nodig. Sterker nog, in de hoofdstad Athene gaat het leven gewoon door, en hoe!
· Redactie
Reis als reporter naar Ecuador
De reiskrant van het dagblad De Telegraaf organiseert met enige regelmaat een wedstrijd waarbij je een reis kunt winnen. Het gaat in dat geval wel om een soort werkvakantie, want je gaat als reizende reporter een tijdje in een ver land voor de krant aan de slag.
· Redactie
Bezoek in Japan een onsen!
Ben jij ook zo dol op een volledig ontspannende spa-ervaring? Dan moet je tijdens een rondreis door Japan zeker eens een bezoek brengen aan een onsen. Dit is een typisch Japanse badgelegenheid met thermaal water. Je vindt de onsens op diverse plaatsen in Japan, dus er is altijd wel eentje in de buurt.
· Redactie
Bussen tussen Thailand en Cambodja
Heb je zin in het maken van een verre rondreis en zou je daarbij ook wel meerdere landen willen bezoeken? Je kunt er altijd voor kiezen om te zoeken naar een goedkope vlucht, maar het is fijn om te weten dat er ook andere opties bestaan, zoals een bus die je van het ene naar het andere land vervoert.
· Redactie
Liefdesverklaringen in Verona op de bon
Het Italiaanse Verona is de stad van Romeo & Julia, het wereldberoemde liefdesverhaal dat geschreven werd door William Shakespeare. In Verona is Casa di Guilietta, het huis van Julia, in elk geval onder verliefde stelletjes de meest populaire trekpleister. Een briefje op de muur plakken zou geluk in je liefdesleven brengen, maar het liefdesgeluk moet straks duur worden betaald.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Ballonvaart Yangshuo
Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart.
· Redactie
Neem eens een stoombad plus
Je hebt stoombaden, zoals je die weleens op de wat luxere sportscholen vindt, en stoombaden in wellnesscentra, die vaak ook nog eens heerlijk buiten gelegen zijn. Dat is allemaal prima voor de doordeweekse dag in Nederland, maar tijdens een reis in het buitenland mag je best iets meer verwachten.
· Redactie
Condé Nast Traveler vindt Aruba top
De Condé Nast Readers’ Choice Award is niet alleen een hele mond vol woorden, maar ook de naam van een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Condé Nast Traveler, dat tot een van de meest prestigieuze reismagazines ter wereld kan worden gerekend. Elk jaar wordt er een enquête gehouden onder lezers en vraagt men naar de favoriete reisstekjes.
· Redactie
Go Card Australië
Als je door het Australische Zuidoost-Queensland wilt gaan reizen dan kun je nu ter plaatse gebruikmaken van een gloednieuw soort kaart. Met deze kaart, de Go Card geheten, kun je als toerist onbeperkt reizen voor een vast bedrag en een bepaald aantal dagen. 

Archief