Home
Blog
December 2012

Reisinspiratie

36 blogs geschreven in december 2012
· Redactie
Sterrenbeeld bepaalt het beste hotel
Heb jij ook altijd zo’n moeite met het uitkiezen van hét perfecte hotel? Kies je voor een hotel in het centrum met de kans op geluidsoverlast of ga je toch voor een hotel aan de rand van het centrum? Wil je een hotel met zwembad, met spa of graag zo basic mogelijk? Keuzes, keuzes … je zou er moe van kunnen worden. Misschien moet je het anders aanpakken en een hotel kiezen dat past bij je horoscoop.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
Wie is de perfecte vliegtuigpassagier?
Soms zijn er van die weetjes die uit een onderzoek tevoorschijn zijn gekomen, waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die toch grappig zijn. Zoals de uitkomst op de vraag wie de perfecte vliegtuigpassagier is. Om het juiste antwoord op deze vraag te vinden, bedacht Skyscanner een leuk onderzoek.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Reisje naar de maan?
Je hebt rondreizen, je hebt verre rondreizen en je hebt wel heel erg verre rondreizen. Nou ja, of je wat dat laatste betreft echt van een rondreis kunt spreken, valt vooralsnog te bezien. In elk geval is een reis naar de maan een verre reis en bovendien nu te koop!
· Redactie
Niet te missen in Thailand
Het prachtige Thailand is een bestemming die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Thailand is prima te ontdekken door er een rondreis te gaan maken en tijdens die rondreis zijn er een aantal plaatsen en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.
· Redactie
Sri Lanka, "De groene parel van de Indische Oceaan"
Marco Polo noemde Sri Lanka een van de mooiste eilanden ter wereld. Ook de Hollanders waren diep onder de indruk van dit weelderige eiland toen zij hier aan het begin van de 17e eeuw aanmeerden. Iedereen die hier voet aan wal zet kan deze bevindingen eigenlijk alleen maar beamen.
· Redactie
Op hoog niveau dineren in Nieuw-Zeeland
Als jij je geliefde eens wilt verrassen met een echt bijzonder etentje, dan vind je in Nieuw-Zeeland alvast een plek die van een hoog niveau getuigt. Het eten bevindt zich hier namelijk ook echt letterlijk op hoog niveau, om precies te zijn op de hoogte van een flink uit de kluiten gewassen boomhut.
· Redactie
Skyscraper Award voor New York
Je kunt het natuurlijk niet echt een verrassing noemen, aangezien deze stad in de Verenigde Staten ermee staat volgebouwd, maar toch is het een leuk nieuwtje. De allermooiste wolkenkrabber ter wereld is te bewonderen in, jawel, ‘The Big Apple’: New York. De winnende toren is ‘8 Spruce Street’ van de wereldberoemde architect Frank Gehry.
· Redactie
Reizen naar kerstmarkten populair
De traditionele kerstmarkten die elk jaar rond eind november beginnen, zijn op dit moment in volle gang en trekken meer bezoekers dan ooit. Kerstmarkten worden van oudsher gehouden in Duitsland maar ook in België en diverse plaatsen in Nederland, zoals Valkenburg, Maastricht en Amsterdam, wordt het bezoeken van een kerstmarkt steeds populairder.
· Redactie
Daten op het vliegveld
Heb jij er eigenlijk geen zin in om de komende feestdagen alleen te moeten doorbrengen, maar ziet het er niet naar uit dat je voor die tijd nog een partner gaat vinden? Heb je daarom besloten om dan maar in je eentje af te reizen naar een ver oord en reis je per vliegtuig? Dan is er nog hoop …
· Redactie
Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen
Wist jij dat de Tafelberg in Kaapstad één van de 7 nieuwe natuurwonderen ter wereld is?
· Redactie
De mooiste plekjes ter wereld
Je hebt vakantiebestemmingen en je hebt reisbestemmingen waar je naartoe gaat omdat je er van de meest adembenemende taferelen kunt genieten. Van sommige plekken heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze behoren hoe dan ook tot de mooiste plaatsen ter wereld.
· Redactie
Nieuw Zeeland, land van The Hobbit
Ben jij een echte natuurliefhebber en heb je zin in een verre rondreis door een land waar je van het ene verrassende natuurwonder in het andere mooie vergezicht valt? Denk dan eens aan een rondreis door Nieuw-Zeeland. Bezoek dan bijvoorbeeld ‘Kapiti Island’, dat een perfecte plek is voor het spotten van vogels en genieten van nog ongerepte natuurgebieden.
· Redactie
Jouw reisfilm op televisie?
Het is een geheel nieuw concept en het is vanaf januari volgend jaar te zien op televisie: het nieuwe reisprogramma ‘Overal & Nergens’ dat zal worden uitgezonden op RTL5. Dit reisprogramma wordt niet alleen gemaakt vóór reisliefhebbers, maar ook dóór reisliefhebbers, en wel middels ‘user generated content’.  
· Redactie
Low-cost bestemmingen Oost-Europa
Voor de tarieven die sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren, hoef je een vakantie vanwege de prijs in elk geval niet te laten. Soms zijn er zelfs acties waardoor je bijna voor niks binnen Europa kunt vliegen. Een ticket naar Warschau bijvoorbeeld, voor achttien Euro, inclusief boekingskosten! Een enkeltje Amsterdam - Maastricht met de trein is duurder …
· Redactie
Nieuwe vliegroutes
Eens in de zoveel tijd veranderen de vliegroutes die de diverse luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Soms komt er een nieuwe route bij en een andere keer wordt er door een vliegmaatschappij een route geschrapt of wordt het aantal vluchten op een bepaalde bestemming verminderd. Hieronder een kleine overzicht van de meest recente aankondigingen van wijzigingen.

Archief