Home
Blog
Juni 2012

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in juni 2012
· Redactie
Veelzijdige rondreis Cuba
Voor een bijzondere verre rondreis is Cuba een fantastische en vooral ook een veelzijdige bestemming. Op Cuba vind je een schat aan culturele bezienswaardigheden, bijzondere natuurgebieden en natuurlijk ook prachtige stranden.
· Redactie
Bijzonder Zambia
Voor een echt bijzondere reiservaring moet je in Zambia zijn. Dit land is bij lange na nog niet zo bekend als de overige safarilanden, maar doet daar zeker niet voor onder. Sterker nog, in Zambia kun je nog genieten van de authentieke sfeer en is de kans klein dat je omver wordt gelopen door hordes overige toeristen.
· Redactie
Stedentrip Seattle
Het plaatje van de skyline van Seattle ken je misschien wel van de populaire Amerikaanse serie Frasier. Seattle is hip, futuristisch én sfeervol. Het is nou typisch zo’n stad waar je niet aan denkt bij het bepalen van de bestemming voor een stedentrip, en dat is jammer, want Seattle is echt een leuke stad!
· Redactie
Video van één seconde per dag van een rondreis door Azië
Reiziger Kevin Kelly heeft tijdens zijn rondreis door Azië in April en Mei dit jaar iets leuks gedaan. Hij heeft namelijk iedere dag een stukje gefilmd en vervolgens hiervan telkens per shot 1 seconde gemonteerd in een filmpje!
· Redactie
Verrassend en temperamentvol Andalusië
Al-Andalus is even verrassend als temperamentvol: van besneeuwde bergtoppen, woestijnen en stranden tot Moorse paleizen, kathedralen en de bruisende steden Granada, Córdoba en Sevilla. De enthousiaste Andalusiërs ontvangen u gastvrij en uitbundig, met tapas, flamenco en fiestas. Er wordt geleefd in Andalusië!
· Redactie
Oostkaap Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, tot wiens verbeelding spreekt dit land nou niet? Vooral de Oostkaap van Zuid-Afrika is bijzonder mooi, als je tenminste van de wilde natuur en fantastische stranden houdt. Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden te vinden aan de Oostkaap; hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde rondreis door dit gebied.
· Redactie
Ontvang GRATIS een supermooi reismagazine!
Voor alle bezoekers van Rondreis.nl hebben we nu een mooie actie! Je kunt namelijk GRATIS een exemplaar van het dubbeldikke Meridian Travel Magazine t.w.v. 6,95 ontvangen!
· Redactie
Vulkaanexcursie IJsland
Een excursie naar de hoogste top van een berg of langs de diepst verscholen plekken in het regenwoud, dat is allemaal heel erg bijzonder, maar ook redelijk bekend. Wat nog maar heel weinig mensen hebben ervaren, dat is een excursie naar het binnenste van een vulkaan. Nu kan het, en niet eens zo heel ver weg, namelijk in IJsland.
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.
· Redactie
Frankrijk in de Cariben
Martinique is een stukje Frankrijk dat gelegen is in het Caribisch gebied. Oh la la, Martinique is zowel exotisch als très chic, dus dat is een bijzondere combinatie voor een mooie vakantie. Leuk om te combineren met een rondreis langs diverse andere eilanden in dit gebied, maar op Martinique zelf valt ook genoeg te beleven.
· Redactie
Tips voor Canada
Dat Canada een walhalla is voor mensen die van de nog ongerepte natuur houden, dat is natuurlijk algemeen bekend. Maar waar moet je nu precies op letten als je als natuurliefhebber voor het eerst een rondreis door Canada gaat maken?
· Redactie
De contrasten van Chengdu
Het Chinese Chengdu is een ware mengelmoes van verschillen. Enerzijds tref je er de drukte van de stad, vol eettentjes, mensen en winkels. Anderzijds vind je er een immens groot Boeddhabeeld, voor de juiste voorstelling hiervan: alleen een grote teen is al acht meter breed.
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Kabelbaan in Londen
Nu het met Nederland tijdens het EK niks is geworden, zijn alle ogen alweer gericht op het volgende sportieve evenement: de Olympische Spelen die dit keer in de Engelse hoofdstad Londen zullen worden gehouden. De spelen starten op 27 juli en Londen pakt graag uit om de bezoekers te trakteren op iets extra’s.
· Redactie
Frans Polynesië is hip
Ooit kon de naam Frans Polynesië haast niet worden genoemd zonder het in een adem ook over de Franse atoomproeven te hebben. De eilandengroep in de Stille Zuidzee heeft die periode echter al weer ver achter zich gelaten en dat is goed te merken aan de vele toeristen die de archipel met een bezoekje vereren.
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
Gratis naar Japan?
Japan is een fantastisch land vol onverwachte mogelijkheden. Japan is echter geen goedkope reisbestemming en daarom is de wedstrijd die Columbus Magazine heeft bedacht zo interessant als jij weleens gratis door Japan wilt gaan reizen.
· Redactie
Voordelige vakantie met Travelbird
Als je dol bent op vakantie en graag goedkoop op reis wilt gaan, dan kun je door alle aanbiedingen die van alle kanten op je af worden gevuurd weleens het spoor bijster raken. Moet je nou een week naar Gran Canaria, of toch een lang weekend naar Barcelona? Of is die reis naar Cuba nu misschien wel de voordeligste optie?
· Redactie
Vermijd wachten op luchthaven
Als de dag van je vakantie straks eindelijk is aangebroken, dan heb je natuurlijk geen zin om urenlang op het vliegveld te moeten wachten. Gelukkig zijn er enkele manieren om de wachttijd te verkorten, zeker als je op dit moment nog geen vlucht hebt geboekt. Lees onderstaande tips en doe er je voordeel mee.

Archief