Home
Blog
Augustus 2013

Reisinspiratie

44 blogs geschreven in augustus 2013
· Redactie
Kyoto: Japans culturele hart
Op tweeënhalf uur treinen van Tokyo ligt Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Een mystieke stad die de inspiratie vormde voor veel Japanse poëten en een wekelijks toneel van religieuze festivals.
· Redactie
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur
Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.
· Redactie
VIDEO: leeuwen vs. Polo in Krugerpark
In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark mag je met eigen (huur)auto safari rijden. Je hebt hiervoor geen fourwheeldrive nodig; een gewone auto volstaat. Ja, ook een felblauwe polo. En dan krijg je dít soort taferelen... 
· Redactie
De tafelbergen van Canaima
Eén van de grootste nationale parken ter wereld, met een oppervlakte zo groot als België, maar toch relatief onbekend: het prachtige Nationaal Park Canaima, in Venezuela.
· Redactie
FOTOSERIE: Whitsundays, Australië
Eén van de mooiste eilandengroepen ter wereld ligt 'gewoon' bij Australië: Whitsundays. Check deze oogstrelende foto's en ga maar vast boeken!
· Redactie
VIDEO: De Nieuwe Wildernis
Op 26 september gaat in premiere de grootste Nederlandse natuurfilm ooit. Een productie van BBC Earth-achtige allure gefilmd in onze eigen Oostvaardersplassen. Check de trailer!
· Redactie
Met de taxi langs Belfast's verleden
Sinds de getekende vrede tussen protestanten en katholieken in 1994 ontwikkelt Belfast zich steeds meer tot toeristenhotspot. Maar het verleden blijft aanwezig. Absolute must do: een zogenaamde ‘Black Taxi Tour’ door de ooit zo verscheurde arbeiderswijken.
· Redactie
Quito: oud vs. nieuw
De hoofdstad van Ecuador is een stad met twee gezichten: het historische hart van de stad versus het moderne nieuwe gedeelte.
· Redactie
Bijagos Islands: onbekend paradijs
In de categorie onbekende paradijsjes op aarde: de Bijagos Islands, een archipel van dik 80 bewoonde en onbewoonde tropische eilanden nabij de kust van Guinea-Bissau, een evenzo onbekend land onder Senegal en Gambia.
· Redactie
VIDEO: trein rijdt door Thaise markt
We hebben al veel bijzondere dingen gezien in Azië, maar dit slaat toch wel alles. Een trein rijdt dwars door een markt heen, in Thailand. Dagelijks!
· Redactie
Bountyhemel: 3x Frans-Polynesië
Met meer dan 100 eilanden heeft Frans-Polynesië voor iedereen genoeg tropische droomplekken te bieden. We pikken er drie uit, voor ieder wat wils!
· Redactie
Brazilië wordt peperduur
Wie volgend jaar naar Brazilië wil reizen voor het WK voetbal, kan beter een forse portemonnee hebben. De prijzen van hotelkamers in de speelsteden zijn tot 600 procent hoger dan normaal!
· Redactie
Het groene bergland van Sri Lanka
Hoe prachtig de stranden van Sri Lanka ook zijn, in een Best Of van de 'parel van de Indische oceaan' zouden ze het nipt verliezen van de bergen in het binnenland. Denk een rijker begroeide , nóg groenere, tropische versie van de mooiste Ierse hooglanden, apen en moussonregens incluis.
· Redactie
FOTOSERIE: wereldburgers
Mensen zijn mooi. Overal ter wereld. Check ons foto-album met 10 prachtige wereldburgers!
· Redactie
Europa's grootste marktplein: Rynek Glowny
Eeuwenlang was Krakau de hoofdstad van Polen; inmiddels is dat Warschau. Maar nergens ademt Polen nog zoveel historie als in Krakau. Vooral op diens centrale marktplein: het fantastische Rynek Główny.
· Redactie
Arabische souks: rondstruinen en shoppen!
Onmisbaar in iedere middelgrote of grote Arabische stad: de souks. De Arabische variant van onze overdekte winkelcentra is een wereld op zich.
· Redactie
Pinar del Río: tabak & natuur
Na de broeierige drukte van Havana is de westelijke Cubaanse provincie Pinar del Río een heerlijke relaxplek. Hier worden sinds eeuwen de allerbeste Cubaanse sigaren gemaakt.
· Redactie
VIDEO: Taste of Vietnam
Vietnam. Land van uitgestrekte rijstvelden, een kustlijn vol betoverende baaien, de machtige Mekong en krioelende scooters door levendige straten. Maar ook land van culinaire verrassingen op elke straathoek. Check deze visuele reis vol lekkernijen in 3,5 minuten.
· Redactie
De steden van Rajasthan
De meest exotische en betoverende deelstaat van India? Rajasthan! Een mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s. En: prachtige steden!

Archief