Home
Blog
Januari 2013

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in januari 2013
· Redactie
Zonvakantie naar Turkije populair
Uit onderzoek van reisorganisatie Tjingo naar de voorkeuren van reizigers, is gebleken dat Turkije veruit de favoriet is als het op een zonvakantie in een vakantieresort aankomt. Niks Spaanse costa’s of Adriatische kusten; volgens ervaringsdeskundige reizigers is de verhouding tussen prijs en kwaliteit van een reis nergens zo goed als in Turkije.
· Redactie
Met een cruiseschip naar Hongkong
Je kunt naar Hongkong vliegen en er lopen fantastisch snelle treinverbindingen naar deze Chinese wereldstad. Als het aan de autoriteiten van Hongkong ligt, kun je binnenkort bovendien bij de stad aanmeren met een cruiseschip.
· Redactie
Begraafplaats bijzonder rustpunt tijdens vakantie
Goed het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een vakantie, maar het levert wel een originele rondreis op: het bezoeken van begraafplaatsen. Wereldwijd zijn er diverse mooie begraafplaatsen te vinden en het interessante is dat je op zo’n begraafplaats steeds iets kenmerkends van de cultuur van het land kunt vinden.
· Redactie
Reistrends voor 2013
Het is januari, het nieuwe jaar is inmiddels alweer volop aan de gang en veel reisliefhebbers vragen zich af wat nu eigenlijk de reistrends van 2013 zullen zijn? Gaan we dit jaar voor eco, voor een zoektocht naar onszelf of voor een culturele vakantie? Of kan het in 2013 misschien ook allemaal?
· Redactie
Holland International wint prijs als beste reisbedrijf
De prijzen voor de beste reisbedrijven van Nederland zijn afgelopen dinsdag bekendgemaakt op de Vakantiebeurs. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de reisbranche, naar aanleiding van een onderzoek onder Nederlandse reisagenten.
· Redactie
Vakantieverblijf Club Med kopen op Mauritius?
Ben je toe aan een eigen vakantiehuis en liefst ook op een exotische bestemming? Dan kun je nu je slag slaan, want de luxe vakantieketen Club Med gaat een aantal vakantieverblijven van de hand doen. Het betreft chalets in de Savoie in Frankrijk, maar ook optrekjes op het immer zonnige Mauritius.
· Redactie
Locals van Thailand geven tips
Het is eigenlijk dé gouden tip voor elke vakantie, of je nu een verre rondreis maakt of een weekend een stedentrip onderneemt: het voorbeeld van de ‘locals’ volgen! Dit brengt je namelijk altijd op de betere onverwachte plaatsen. Het is dan ook een leuk idee om een website met tips van locals te maken en dat is precies wat met de website LocalTipsFromThailand.com is gerealiseerd.
· Redactie
Top spots om te surfen
Als je van surfen houdt, dan reis jij tijdens je vakantie natuurlijk naar een plaats ergens aan de kust. Reis echter niet naar zomaar een plek, maar kies voor een van de plaatsen die tot de beste surf spots van de wereld gerekend mogen worden. Hieronder lees je welke dat bijvoorbeeld zijn.
· Redactie
Wie is de reisleider in Mexico, Guatemala en India?
Het razend populaire programma ‘Wie is de reisleider?’ gaat morgen, op 8 januari, alweer een nieuw seizoen in! Op RTL 5 kun je morgen vanaf 20.30 uur kijken wie van de deelnemende BN-ers de rol van reisleider het beste weet in te vullen en daarmee aan het einde van het seizoen de felbegeerde trofee in de wacht sleept.
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Laurens Taekema
Rondreis.nl op de Vakantiebeurs
Komende week is de Vakantiebeurs weer in de Jaarbeurs in Utrecht en dit jaar zijn wij met Rondreis.nl aanwezig met een eigen stand! De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 09 januari tot en met zondag 13 januari 2013 en is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur en op vrijdagavond zelfs tot 21:00 uur.
· Redactie
Dubai populair tijdens Kerst
Je zou misschien verwachten dat tijdens de dagen rond Kerst, bestemmingen als Parijs, Wenen, Londen en wintersportgebieden in de Alpen en de Pyreneeën erg populair zijn. Uit een recent onderzoek van luchtvaartmaatschappij British Airways blijkt echter dat vooral de bestemming Dubai tijdens de feestdagen plots veel meer bezoek van toeristen heeft gekregen.
· Redactie
Vakantiebeurs voor bijzondere reizen dit weekend in Amsterdam
Als je dit weekend nog geen plannen hebt en graag inspiratie wilt opdoen voor een bijzondere reis, dan kun je op zaterdag 5 en zondag 6 januari terecht op de ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ te Amsterdam. De vakantiebeurs wordt gehouden in de Beurs van Berlage en het programma is rijkelijk gevuld.
· Redactie
Azië is voordeliger dan je denkt
Veel mensen die overwegen om een reis door Azië te gaan maken, laten zich afschrikken door de prijs van een ticket. Het valt natuurlijk ook niet mee, om even vele honderden Euro’s te moeten neertellen voor één vliegticket, maar het is tevens ook de enige grote uitgave die je tijdens je reis naar Azië zult hoeven doen.
· Redactie
Hogesnelheidslijn China verbindt Peking met Guangzhou
China heeft recentelijk de langste hogesnelheidslijn ter wereld in gebruik genomen. Het spoor voor de hogesnelheidstrein heeft een lengte van maar liefst 2.298 kilometer en verbindt de Chinese steden Peking en Guangzhou met elkaar. Peking is natuurlijk de hoofdstad van China en het zuidelijk gelegen Guangzhou is economisch gezien eveneens een bijzonder belangrijke stad.
· Redactie
Tips voor een wereldreis
Droom jij net als vele anderen al jaren van het maken van een wereldreis? Grijp het nieuwe jaar dan aan om niet langer alleen maar over die verre rondreizen te dromen, maar er ook eens realiteit van te maken. De mogelijkheid om een wereldreis te gaan maken, is dichterbij dan je denkt, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je een en ander het beste kunt aanpakken.

Archief