Home
Blog
Juni 2013

Reisinspiratie

43 blogs geschreven in juni 2013
· Redactie
De spoken van Edinburgh
Wie een rondreis door Schotland maakt, moét ook Edinburgh zien. Het is met afstand de mooiste stad van het land. Een stad ook die menigeen inspireerde tot beroemde fabels, romantische poëzie en hoogdravende literatuur.
· Redactie
81 miljoen vakantiegangers in Frankrijk
Volgens cijfers van de World Bank is Frankrijk met afstand het populairste vakantieland ter wereld. In het jaar 2011 zouden maar liefst 81.411.000 mensen het land bezocht hebben voor andere redenen dan zakelijke.
· Redactie
Aruba wordt 100% duurzaam
Aruba hoopt de eerste volledig duurzame economie ter wereld te worden. In 2020 wil het eiland zijn energie voor 100 procent uit eigen, duurzame bronnen halen.
· Redactie
Eiffeltoren weer open
Tot grote opluchting van de toerismebranche in Parijs is de Eiffeltoren na een paar dagen van staking weer geopend. Of de eisen van de stakers zijn ingewilligd, is niet bekend gemaakt.
· Redactie
Australië heeft je nodig!
Verliefd geraakt op Australië en stiekeme emigreerplannen? Nu is het moment! De Australische regering gaat de komende 12 maanden zo’n 190.000 gespecialiseerde arbeidsmigranten toelaten om vacatures in te vullen.
· Redactie
De Cadillacs van ‘La Habana’
Hoofdstad en logisch startpunt van een rondreis door Cuba is Havana. Een swingende stad vol geschiedenis, waar het dagelijkse vervoer plaatsvindt in de prachtigste klassieke auto's!
· Redactie
VIDEO: dromen van Nieuw-Zeeland
Wij hebben ons eigen Zeeland. Met Middelburg en Vlissingen enzo. Maar hoe idyllisch ook, die mosselen en windmolens, het nieuwe Zeeland 20.000 kilometer verderop is net een tikkeltje prachtiger. Check deze beelden!
· Redactie
Spiritueelste stad op aarde: Varanasi
De meest spirituele en tegelijkertijd heftigste stad op aarde? Varanasi, in het noordoosten van India.. Wat Mekka is voor moslims, is Varanasi voor hindoes.
· Redactie
VIDEO: wegdromen bij Nieuw-Zeeland
Wij hebben ons eigen Zeeland. Met Middelburg en Vlissingen enzo. Maar hoe idyllisch ook, die mosselen en windmolens, het nieuwe Zeeland 20.000 kilometer verderop is net een tikkeltje prachtiger. Check deze beelden!
· Redactie
Fotograferen op reis maakt gelukkig
Foto’s maken op reis maakt gelukkig. Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie van 'veel foto’s nemen tijdens de vakantie en het belang hechten aan deze activiteit bijdragen aan positieve emoties en zo dus bijdragen aan geluk'.
· Redactie
Airlines met beste entertainment
De aan- of afwezigheid van goeie entertainmentopties in een vliegtuig kan je vlucht maken of breken. Welke airlines staan bekend om hun vermaak in de lucht? Wij tippen er drie.
· Redactie
Met school naar China?
Vergeet de schoolreisjes naar Florence, Parijs of Trier. De middelbare scholen van nu gaan naar China! Volgens het Europees Platform is China een goede bestemming voor een leerlingenreis, vanwege de steeds belangrijkere rol die het land in de wereld speelt.
· Redactie
VIDEO: spectaculaire landing op St. Maarten
Het vliegveldje van Sint Maarten staat bekend om zijn korte landingsbaan. Die is slechts 2.000 meter lang, en daardoor eigenlijk alleen geschikt voor kleine of middelgrote vliegtuigen.  Toch landen er ook grote Airbus-toestellen en Boeings op het Nederlandse droomeilandje. Check deze spectaculaire landingsbeelden!
· Redactie
Dromen van Oezbekistan
Een snufje Azië, een vleugje Midden-oosten en een scheutje Sovjet-unie. Wie écht een originele, exotische reis wil maken, gaat naar Oezbekistan.
· Redactie
Rondkoekeloeren met Google Street View
Digitaal aan de wandel door Tokyo, Rio de Janeiro, Singapore of Sydney? Lang leve Google Street view. Een van de leukste tools van het hedendaags internet!
· Redactie
Toiletpapier op tijdens vlucht United Airlines
Bij Rondreis.nl hebben we tijdens vluchten al veel meegemaakt. Maar nog nooit was het toiletpapier op. Dit gebeurde wel onlangs bij een vlucht van United Airlines.
· Redactie
Hollywood meets Marokko in Aït BenHaddou
Lawrence of Arabia, The Mummy, Gladiator, Alexander en natúúrlijk Dunya en Desie. Allemaal opgenomen in de exotische middeleeuwse woestijnstad Aït BenHaddou. Een vast onderdeel van de meeste Marokko-rondreizen!
· Redactie
Aït BenHaddou: Hollywood meets Marokko
Lawrence of Arabia, The Mummy, Gladiator en natúúrlijk Dunya en Desie in Marokko. Allemaal opgenomen in Aït BenHaddou. Een exotische middeleeuwse woestijnstad die vast onderdeel is van de meeste rondreizen door Marokko.
· Redactie
Het Venetië van de Oekraïne
Rondreis door Oekraïne? Zorg dat Odessa in je programma zit. De Oekraïense havenstad is in alles een bijzondere stad, die door westerlingen – gek genoeg - veelal genegeerd wordt

Archief