Home
Blog
Maart 2013

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in maart 2013
· Redactie
Zeilreizen voor singles
Als single vind je het niet altijd leuk om tijdens je vakantie constant tussen de families met jengelende kinderen of – misschien nog wel vervelender – verliefde stelletjes te zitten. Een reis die speciaal georganiseerd wordt voor singles is dan een uitkomst. Vakanties voor singles zijn er in allerlei soorten en maten, zoals een zeilvakantie voor singles in Kroatië.
· Redactie
Costa Cruises viert 65-jarig bestaan
De jarige trakteert, zo zijn we dat gewend en dat is dan ook precies wat het jarige Costa Cruises doet. Costa Cruises bestaat dit jaar op 31 maart precies 65 jaar (!) en viert dit heuglijke feit uitbundig. Het verjaardagsfeest zal overal ter wereld worden vertaald in speciale evenementen die ook nog in de rest van dit jaar zullen plaatsvinden.
· Redactie
Voordelige verre reizen
Het maken van een verre reis hoeft lang niet altijd een vreselijk kostbare onderneming te zijn. Het ligt er maar net aan in welke periode je op reis gaat en ook is de ene bestemming nu eenmaal voordeliger dan de andere. Hieronder volgen enkele tips voor een relatief voordelige tropische vakantiebestemming.
· Redactie
Mannenoverschot in Christchurch
Als je single bent maar niet tot de zogenaamde ‘happy singles’ behoort, dan is het ondernemen van een reis naar de plaats Christchurch in Nieuw-Zeeland misschien een goed idee. Als je op zoek bent naar een single man, is de kans relatief groot dat je hem in Christchurch tegen het lijf loopt.
· Redactie
Met Pasen naar Barcelona?
Dit weekend is het Pasen en dat is voor veel mensen een mooie gelegenheid om er even een paar dagen tussenuit te piepen. Er is echter nu al een trend zichtbaar, zo meldde Expedia, namelijk dat we deze Pasen graag kiezen voor een bestemming in de buurt, namelijk binnen Europa.
· Redactie
Veelzijdige rondreis Hongarije
Voor het maken van een mooie rondreis is Hongarije een prachtige bestemming. Dit veelzijdige land heeft veel te bieden, zowel voor rustzoekers, als voor liefhebbers van kunst en cultuur. Ook watersporters kunnen in Hongarije hun lol op, want het Balatonmeer is een geliefde plek voor surfers, zwemmers en andere sportief aangelegde reizigers.
· Redactie
Pasen zorgt voor meer files
Het komende weekeinde is het weer Pasen en dat betekent vrije dagen en dus een extra lang weekeinde! Dat is natuurlijk voor veel mensen een mooie gelegenheid om er een paar dagen tussenuit te trekken. De ANWB verwacht dan ook dat er donderdag al flink wat meer files zullen staan dan op een ‘gewone’ donderdag, niet alleen in Nederland maar natuurlijk ook over de grens.
· Redactie
Rustige stranden in Californië en Florida
Na verschijning van dit artikel is het natuurlijk twijfelachtig hoe ‘waar’ onderstaande informatie nog zal zijn, maar toch willen we je de best bewaarde Amerikaanse geheimen op strandgebied niet onthouden!
· Redactie
Veelzijdig Oman
Het sultanaat Oman is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je het boeken van een vakantie overweegt. Oman is echter wel een bijzonder mooie bestemming en bovendien erg geschikt voor een veelzijdige rondreis. Ook liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen zich in Oman bijvoorbeeld met een gerust hart in een duikpak hijsen.
· Redactie
Reis naar Dallas winnen
Dallas … velen ‘kennen’ deze plaats wel vanwege de jarenlang razend populaire gelijknamige televisieserie. Het Amerikaanse Texas is zeker een staat die je tijdens een rondreis door de Verenigde Staten moet bezoeken. Je maakt nu bovendien kans op het winnen van een gratis reis naar Dallas!
· Redactie
Reis langs de Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst van UNESCO, daar heb je vast al een keer van gehoord. Op deze Werelderfgoedlijst worden plaatsen op de wereld gezet die volgens de Commissie voor het Werelderfgoed van belang zijn. In totaal gaat het inmiddels om een kleine duizend werelderfgoederen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Vulkaan in Chili
Deze nieuwe Foto van de dag is gemaakt in het Noorden van Chili. In het Nationale Park Lauca om precies te zijn. Dit is een geweldig natuurgebied dat we hebben bezocht. De Parinacota hebben we daar op deze manier op de foto gezet.
· Redactie
Vliegtickets vergelijken met Google Flight Search
Als je op zoek bent naar een goedkoop vliegticket, dan kun je al gebruikmaken van tal van hulpmiddelen. Er bestaan bijvoorbeeld diverse apps die je kunt downloaden om heel handig met behulp van je mobiel  op zoek te gaan naar een goedkoop vliegticket. Daarnaast bestaan er websites die de prijzen van vliegtickets van de verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken.
· Redactie
Digitaal afkicken tijdens je vakantie
Het is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld dat je zo ongeveer 24/7 bereikbaar bent, digitaal welteverstaan. Sommige vakantiegangers houden deze gewoonte ook als ze op reis gaan, met als gevolg dat ze amper tot rust kunnen komen tijdens hun vakantie.
· Redactie
Londen per fiets
Wat in Nederland al de normaalste zaak van de wereld is, namelijk gescheiden rijbanen voor de fietsende weggebruiker, dat moet straks ook in Londen realiteit worden. Met ‘straks’ wordt gedoeld op het jaar 2016 en uiterlijk het jaar 2020. Dan zou Londen minstens zo aantrekkelijk moeten zijn voor fietsers als bijvoorbeeld Amsterdam.
· Redactie
Schotland topbestemming 2013
Als je dit jaar op reis wilt gaan naar dé topbestemming van 2013, dan hoef je niet heel ver te reizen. CNN onderzocht wat de beste reisbestemmingen voor 2013 zijn en hieruit kwam overduidelijk naar voren dat Schotland dit jaar op nummer één staat!
· Redactie
Vriendelijke bestemmingen voor je vakantie
Het is altijd prettig om tijdens je vakantie gastvrij welkom te worden geheten door de bevolking van het land van bestemming. Nu zijn de mensen in het ene land wat vriendelijker ingesteld dan in het andere land, dus in welk land moet je zijn voor een echt warm onthaal?
· Redactie
Reis voordeliger met GetGoing
Avontuurlijk ingesteld? Dat is mooi, want dan kun je profiteren van een fikse korting op jouw volgende vakantie. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de mogelijkheid die de website GetGoing.com jou biedt.
· Redactie
Hilton’s Waldorf Astoria naar Qatar
Als je de naam Hilton hoort, dan denk je automatisch al aan luxe hotels. Maar de Hilton Hotels weten zichzelf ook nog eens te overtreffen in luxe, namelijk in de vorm van de Waldorf Astoria Hotels.  Eigenlijk heeft een Waldorf Astoria Hotel nog het meeste weg van een kuuroord, een kuuroord dat zich nog dit jaar ook in Qatar zal vestigen.

Archief