Home
Blog
Mei 2013

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in mei 2013
· Redactie
Betaalbaar op vakantie in het hoogseizoen
We willen graag op vakantie gaan en liefst ook met het hele gezin. Dan ben je dus al snel gebonden aan de schoolvakanties en dat betekent dat je in het hoogseizoen op reis moet gaan. Wat de kosten betreft, is het hoogseizoen niet bepaald vriendelijk voor de portemonnee, maar niet op reis gaan, dat vinden we ook geen optie. Hoe zorg je er dan voor dat je de vakantie deze zomer betaalbaar houdt?
· Redactie
Expeditie Sumba zoekt nieuwe ambassadeur
Je hebt vast al eens van Expeditie Sumba gehoord; de expeditie naar het Indonesische eiland Sumba waarbij ontwikkelingssamenwerking voorop staat. Deelname aan Expeditie Sumba staat open middels een ambassadeurschap en momenteel is Reisorganisatie Sawadee weer op zoek naar een nieuwe ambassadeur.
· Redactie
Word reisjournalist op Sint Maarten
Reizen naar tropische eilanden zijn typisch van die droomreizen waar je veel over fantaseert. Nu kan die droomreis werkelijkheid worden en ook nog eens voor niets. Nou ja, voor niets gaat de zon op, maar in elk geval bijna voor niets.
· Redactie
Op de fiets door New York
Het huren van een fiets om een grote stad op je gemak te kunnen verkennen, is in veel steden al dagelijkse realiteit. Het oeridee voor het uitlenen van fietsen stamt nog uit de jaren zestig, de tijd waarin de actiepartij Provo in Amsterdam het zogeheten witte fietsenplan introduceerde.
· Redactie
De beste niet-toeristische eilanden in Europa
Een reis naar een eiland ondernemen heeft iets bijzonders. Een eiland is beperkt, begrensd en daardoor erg overzichtelijk. Op de een of andere manier geeft dat rust, maar als je naar een heel toeristisch eiland afreist, is die rust natuurlijk nogal relatief. Daarom hier enkele tips voor niet-toeristische eilanden in Europa.
· Redactie
Lord Howe het perfecte eiland
De doorgewinterde wereldreiziger heeft natuurlijk alles al gezien en weet: hoe mooi een bepaalde bestemming ook is, er kleeft ook altijd wel een nadeel aan. Tot nu, want perfectie blijkt daadwerkelijk te bestaan, in de vorm van een eiland!
· Redactie
Indonesië beste keuze voor vakantie buiten Europa
Als je een verre reis wilt gaan ondernemen, een reis buiten Europa, dan is er één land dat hoe dan ook altijd een prima keuze is: Indonesië. Onlangs is uit een onderzoek van Zoover.nl namelijk gebleken dat het mooie Indonesië door velen als de beste keuze voor een reisbestemming buiten Europa wordt gezien.
· Redactie
Djoser geeft reisadvies op maat tijdens informatiedag
Reisorganisatie Djoser heeft al meer dan een kwart eeuw ervaring met het organiseren van verre rondreizen. Een prima partner dus, als je van plan bent om in een ver land te gaan rondreizen maar nog niet precies weet wat je te wachten staat.
· Redactie
Toerisme IJsland blijft groeien
Investeren in het toerisme werpt vroeg of laat eigenlijk altijd wel zijn vruchten af. Als een land ervoor zorgt dat accommodaties op orde zijn en goed duidelijk is aangegeven welke bezienswaardigheden interessant zijn en waarom, dan komt de stroom toeristen op een gegeven moment vanzelf wel op gang.
· Redactie
Tot juli belastingvrij overnachten in Berlijn
De mooie Duitse stad Berlijn is een geliefde bestemming onder toeristen. Berlijn is leuk voor een stedentrip en er valt genoeg te zien en te beleven om er langere tijd te verblijven. Tot en met juni overnacht je in Berlijn nog zonder toeristenbelasting te hoeven betalen. Vanaf juli dit jaar gaat de stad 5 % belasting heffen op overnachtingen door toeristen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Nazcalijnen in Peru
Deze foto is gemaakt in Peru. Het is een figuur dat onderdeel is van de Nazcalijnen. Dit zijn enorm grote tekeningen in het woestijnzand. Het zijn tekeningen van dieren en geografische vormen. Vanuit de lucht is dit schouwspel het beste te zien en dan besef je ook hoe apart het wel niet is.
· Redactie
Blijf modebewust tijdens je verre reis
Als je een beetje om je heen kijkt, dan kun je er helaas vaak niet omheen. Niet alleen in de stad, maar ook op het strand zie je ze … modeflaters. De ‘fouten’ die mensen op modegebied soms maken variëren van ‘smakeloos’ tot ronduit ‘walgelijk’. Dat je in een land hier ver vandaan op een vrijwel verlaten strand ligt, betekent natuurlijk niet dat dan maar alles moet kunnen.
· Redactie
Flirten in het vliegtuig
Vliegmaatschappij Virgin Atlantic zit niet stil wat nieuwigheden betreft. De luchtvaartmaatschappij van Richard Branson heeft een manier gevonden om lange vluchten van een wat spannender tintje te voorzien, namelijk door passagiers met elkaar te laten flirten.

Archief