Home
Blog
November 2014

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in november 2014
· Redactie
Nog een reden om Londen te bezoeken
De Tower Bridge in Londen viert dit jaar zijn 120e verjaardag, en dat viert de stad met een leuke nieuwe bezienswaardigheid: een glazen loopbrug boven de brug!
· Redactie
FOTOSERIE: Street art in Tunesisch dorp
150 straatartiesten uit 30 landen over de hele wereld hebben het kleine dorpje Er-Riadh op het Tunesische eiland Djerba veranderd in een grote openlucht kunstgalerie.
· Redactie
Vertrekdata van Djoser reizen voor 2015 online
Djoser heeft de vertrekdata voor 2015 voor bijna al haar bestemmingen op de website geplaatst. Je kunt weer kiezen uit een grote hoeveelheid bestemmingen over de hele wereld. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
· Redactie
Ontdek kleurrijk Gambia - 5 must-do's
Gambia is een verrassend mooie winterzonbestemming. Op slechts 6 uurtjes vliegen geniet je van zon, zee, strand én het echte Afrika! Want dat is het mooie aan Gambia: dit land biedt veel meer dan alleen een zonvakantie.
· Redactie
De lavagrotten van Jeju-eiland (Zuid-Korea)
Jeju-eiland is een eiland in het uiterste zuiden van Zuid-Korea in de Straat van Korea, op zo'n 130 kilometer uit de kust van het Koreaanse schiereiland. Sinds 2007 staat dit vulkanische eiland met zijn lavagrotten als natuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
· Redactie
De meest gevaarlijke eilanden van de wereld
Deze kleurrijke eilanden mogen er misschien paradijselijk uitzien, maar kun je maar beter vermijden. Van hoge radioactiviteit tot een dichte hoeveelheid roofdieren, de 7 eilanden in dit artikel behoren tot de meest gevaarlijke plekken van de wereld.
· Redactie
VIDEO: Jordanië in het klein
Wat krijg je als je de film "Lawrenec of Arabia", "Indiana Jones" en "Gulliver's Travels" met elkaar mixt? Dat zie je in deze tilt-shift video van Jordanië.
· Redactie
De vreemde wereld van het Abbemeer
Het Abbemeer is een zoutmeer op de grens van Ethiopië en Djibouti en het grootste meer en laatste meer van een keten van zes met elkaar verbonden meren.
· Redactie
Nördlingen: Duitse stad gebouwd in een krater
De Duitse stad Nördlingen ligt volledig binnen een krater, die ontstaan is toen een meteoriet zo'n 15 miljoen jaar geleden in de aarde sloeg.
· Redactie
Magisch woestijnachtig wonderland: Lençóis Maranhenses
Aan de noordoost kust van Brazilië ligt een bizar woenstijnachtig wonderland, het Lençóis Maranhenses National Park. Een tropisch speelparadijs met witte zandduinen en kistal-blauwe lagunes.
· Redactie
FOTOSERIE: Prachtige National Geographic foto's
Als het aankomt op het vastleggen van onze wereld in schitterende beelden, dan is National Geographic wel een van de leiders. Ieder jaar organiseert het een fotowedstrijd waar aspirant-en professionele fotografen aan mee kunnen doen en in deze serie vind je een aantal geweldige inzendingen.
· Redactie
Gigantisch onderwater sculptuur in de Bahama's
De Bahama's staan bekend om haar roze zandstranden, geweldige prive-eilanden en ideale duikmogelijkheden en nu is daar een nieuwe trekpleister aan toegevoegd; een gigantisch onderwater sculptuur.
· Redactie
5 must-do's in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is zo'n land dat nog lang aan je blijft kleven als je het eenmaal hebt bezocht. Of het nu de mensen, de cultuur, het landschap of een combinatie hiervan is, er is iets met dit land dat er voor zorgt dat je terug wilt keren. Voor een ieder die een bezoek aan Zuid-Afrika wil brengen, volgen hier vijf must-do's.
· Redactie
VIDEO: Trans Siberië Odyssee
Het is de langste treinreis ter wereld en spreekt enorm tot de verbeelding: De Trans Siberië Express. De sfeer van deze route werd in deze drie minuten durende video op verbluffende wijze vastgelegd.
· Redactie
Tropisch eiland in China: Hainan
Een tropisch eiland in China?! Ja, je zou het misschien niet verwachten, maar in de Zuid-Chinese Zee ligt een tropisch eiland met uitgestrekte regenwouden, ongerepte vulkanische hot springs en stranden. Maak kennis met Hainan.

Archief