Home
Blog
Oktober 2014

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in oktober 2014
· Redactie
Aapjes kijken in Google StreetView
De wereld van Google StreetView wordt steeds verder uitgebreid. Onlangs werden de Piramiden van Gizeh nog toegevoegd en nu is ook het Gombe Stream National Park in Tanzania te bewonderen in 360 graden foto's.
· Redactie
De hoogtepunten van Warschau
Wil jij rond de feestdagen een stedentrip maken, maar liggen steden als Londen of Parijs niet in je budget? De Poolse hoofdstad Warschau biedt dan een betaalbaar alternatief en in dit artikel geven we je de hoogtepunten van deze stad.
· Redactie
FOTOSERIE: 24 totaal afgelegen huizen
Als je ooit de behoefte hebt om helemaal te ontsnappen aan je 9 tot 5 sleur, dan bieden deze geïsoleerde woningen uitkomst. Veel verder afgelegen van het bruisende leven in de stad zul je het niet krijgen.
· Redactie
Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika
Bourke's Luck Potholes zijn natuurlijke rotsformaties in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika, die eeuwen geleden zijn gevormd door erosie.
· Redactie
De 10 grootste landen ter wereld
Op onze wereld zijn er in totaal 195 internationaal erkende onafhankelijke landen, die sterk uiteen lopen qua oppervlakte. Wij waren benieuwd naar wat nou eigenlijk de grootste landen ter wereld zijn, en kwamen op de volgende top 10 uit.
· Redactie
VIDEO: Nachtskiën in LED pakken
's Nachts gaan skiën is meestal niet zo'n goed idee, tenzij je van top tot teen verpakt bent in een speciaal LED pak. Dan levert het ware kunst op.
· Redactie
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini
Op minder dan 5 kilometer voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui ligt deze halvemaanvormige vulkanische krater genaamd Molokini. Een paradijs op aarde voor snorkelaars.
· Redactie
Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries
In de afgelopen tien jaar heeft de Italiaanse stad Napels delen van het metrosysteem getransformeerd in volwaardige kunstgaleries van hedendaagse kunstenaars.
· Redactie
Epische nieuwe veiligheidsvideo van Air New Zealand
Onlangs publiceerde Air New Zealand haar nieuwe veiligheidsvideo, compleet in het 'Hobbit' thema, waarin onder andere regisseur Peter Jackson en Elijah Wood (ster uit de "Lord of the Rings"-trilogie) te zien zijn.
· Redactie
FOTOSERIE: Een jaar in Australië
Australië is een gigantisch groot land dat je gerust een jaar lang kunt gaan verkennen. De Belgische fotograaf en webdesigner Johan Lolos deed dit na het afronden van zijn studie en maakte Down Under een serie prachtige foto's.
· Redactie
De natste plek op aarde: Mawsynram
Ok, in Nederland mag er dan veel regen vallen, zoals op een gure dag als vandaag, maar er is een plek die het nog veel zwaarder te verduren heeft. Welkom in Mawsynram, de natste plek op aarde.
· Redactie
Nieuwe reislabels voor SRC
Van het noorden tot het zuiden van Afrika, van Midden- tot Zuid-Amerika en van Azië tot Oceanië: je kunt deze winter en komend voorjaar de meest exotische oorden met SRC verkennen!
· Redactie
Het slechtste vliegveld ter wereld in 2014
Jaarlijks onderzoekt travel website Sleeping in Airports wat de beste en slechtste luchthavens ter wereld zijn. Wil je weten welke vliegvelden je liever wilt vermijden, bekijk dan hieronder de top 10 slechtste vliegvelden in 2014.
· Redactie
Rondreizen in Gambia? Let's explore!
De komende week is Rondreis.nl samen met een klein groepje reisbloggers en reisjournalisten te gast in Gambia. Natuurlijk kennen we Gambia als winterzonbestemming, maar is het ook voor een rondreis een geschikt land?
· Redactie
De Sail Rock in Rusland
Aan de oever van de Zwarte Zee ligt bij het Russische plaatsje Krasnodar Krai een natuurlijke zandstenen monoliet genaamd Sail Rock, die wel een heel aparte vorm heeft.
· Redactie
5 Absoluut Angstaanjagende Activiteiten
Het leuke aan reizen is dat je de kans krijgt om je grenzen te verleggen en dingen te doen die je anders nooit zou doen. Waarvan je een adrenaline-kick krijgt en naderhand kunt zeggen dat je het toch maar mooi gedaan hebt. Hieronder belichten we vijf absoluut angstaanjagende activiteiten die je niet zou willen missen:
· Redactie
Amerika's grootste Nationale park
Wanneer je aan Amerikaanse nationale parken denkt, denk je al snel aan Yellowstone of Yosemite. Maar wist je dat er een nationaal park is dat qua oppervlakte nog groter is dan Nederland?
· Redactie
FOTOSERIE: 20 inspirerende herfst foto's
De herfst is aangebroken en dat is een geweldig seizoen voor fotografie. In deze fotoserie geven we je 20 inspirerende foto's om er zelf op uit te gaan en te gaan fotograferen!
· Redactie
Het andere Bali
Druk, toeristisch, te populair. Dat wordt vaak gezegd over Bali. En de zuidkust is inderdaad overspoeld door toeristen. Maar Bali is veel meer dan alleen strand en feesten.

Archief