Home
Blog
Algemeen
De vijf beste plekken voor een yogavakantie

De vijf beste plekken voor een yogavakantie

op 15 oktober 2017
2 minuten leestijd
De vijf beste plekken voor een yogavakantie

Zin om even helemaal tot jezelf te komen en je vakantie nuttiger te besteden dan rondreizen van hotspot naar hotspot en je avonden te slijten met feestjes en gezelligheid? Dan is een yogavakantie misschien wel wat voor jou.

Yoga is niet alleen goed voor je lichaam, ook je geest komt er enorm van tot rust. Als je je wat meer verdiept in yoga en een yogalifestyle, dan is het dé ultieme manier om je spiritueel te ontwikkelen. Maar ook als je gewoon even lekker wilt bijkomen van al je backpackavonturen tussen de palmbomen in een exotische omgeving, is een yogavakantie op één van de volgende vijf plekken een aanrader.

1. Bali

bali yoga
bali yoga

Hét walhalla voor alles dat met ontspanning, wellness en yoga te maken heeft. Bali is een heerlijke bestemming voor een yogavakantie. Tussen de onwaarschijnlijk mooie rijstvelden elke dag op je yogamat staan, je lichaam voeden met gezond eten en jezelf verwennen met heerlijke ontspannende Balinese massages. In Canggu combineer je je yogavakantie met zon, zee en strand. Maar ook in Ubud, het spirituele centrum van het eiland, kom je heerlijk tot rust en kun je je helemaal tegoed doen aan een groot aanbod van yoga en diverse holistische activiteiten.

2. India

india yoga
india yoga

India is de bakermat van de yoga en dé ultieme plek voor een yogavakantie. De keuze is reuze. In Goa combineer je je yogavakantie met een relaxte strandvakantie. Voor een combinatie met Ayurveda is Kerala de leukste plek. Rishikesh heet niet voor niets de yoga capital of the world, want hier kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende vormen van yoga. Van losse lessen tot complete teacher trainings. Ben je ook een liefhebber van outdoor, dan is Dharamsala een aanrader. Van hieruit kun je prachtige hikes maken in de Himalaya.

3. Thailand

thailand yoga
thailand yoga

Niet alleen is Thailand een ongelofelijk veelzijdig land voor veel verschillende reizigers, ook voor een yogavakantie is dit het topbestemming. Heerlijk tot rust komen en in balans met jezelf genieten van de Thaise stranden en een overvloed aan yoga in combinatie met Thaise massage en eten. Thailand’s got it all. De populairste bestemming voor een yogavakantie vind je in het zuiden van Thailand, op bijvoorbeeld Koh Samui of Koh Phangan. Maar ook in Chiang Mai vind je verschillende mogelijkheden voor een heerlijke, exotische yogavakantie.

4. Nepal

nepal yoga
nepal yoga

Nepal is een prachtige bestemming voor een yogavakantie die je uitstekend kunt combineren met detox, meditatie en trekkings in het onwaarschijnlijk mooie Himalaya-gebergte. Voor Nepalezen is het dagelijkse leven onlosmakelijk verbonden met spiritualiteit en daarom is er tijdens je vakantie genoeg ruimte voor bezinning, mindfulness en het opdoen van hernieuwde levensenergie.

5. Ibiza

ibiza yoga
ibiza yoga

Ben je op zoek naar een fijne yogavakantie dichterbij huis, dan is Ibiza the place to be. Al staat het eiland vooral bekend om haar grote clubs en feesten, door haar sterke energie heeft Ibiza ook een grote aantrekkingskracht op yogaliefhebbers en spirituele zoekers. Vooral in het rustige noorden liggen een paar heerlijke plekken voor een ultieme ontspannende yogavakantie. Bijkomend voordeel, je hoeft er geen uren voor in het vliegtuig te zitten en in de vrije uurtjes kun je dit prachtige eiland verder verkennen. Een stukje paradijs op aarde op nog geen drie uur vliegen.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8