Home
Blog
IJsland blogs

Reisinspiratie

40 blogs over Rondreizen in IJsland
· Laurens Taekema
6 Redenen waarom de natuur in IJsland magisch mooi is
De natuur van IJsland, wij houden er van! Eigenlijk zijn er veel te veel redenen waarom IJsland zo mooi is! Maar we gaan toch een poging doen om de 6 mooiste natuurplekken eruit te halen. IJsland is een land van uitersten, avonturen en weergaloos mooie natuur. Let’s go!
· Laurens Taekema
IJsland: pure schoonheid! Dit is waarom je een IJsland reis wilt maken (VIDEO)
IJsland wat ben je mooi! Een land van puur natuur. Gletsjers, watervallen, fjorden, het Noorderlicht en natuurlijk vulkanische activiteit. Rondreizen in IJsland is een geschenk, zeker voor natuurliefhebbers! Dat wisten wij natuurlijk al, maar na het zien van deze video zijn wij weer helemaal om. Wat een beelden!
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste bezienswaardigheden in Reykjavik
IJsland staat bekend om de schitterende natuur, maar ook in hoofdstad Reykjavik kijk je je ogen uit. Deze 15 bezienswaardigheden wil je zien.
· Suzanne van Duijn
9x Redenen waarom IJsland een van de mooiste landen in Europa is
IJsland is niet alleen bijzonder vanwege zijn unieke ligging aan de rand van de Noordpool. Ook om deze negen redenen wil je het land op jouw bucketlist zetten.
· Suzanne van Duijn
Zelf rondreizen met een auto in IJsland: tips & route
IJsland is de perfecte bestemming om met de auto te verkennen. Er loopt een weg over het hele eiland heen en onderweg is overal wat te zien.  
· Suzanne van Duijn
De beste reistijd voor een reis naar IJsland
Er zijn maar weinig landen waar je zoveel verschillende landschappen vindt als in IJsland. Niet voor niets dus dat IJsland steeds populairder wordt als vakantiebestemming. Maar wat is nou de beste reistijd?
· Suzanne van Duijn
Vijf plekken om het Noorderlicht te spotten (en wanneer is de beste tijd?)
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Aurora Borealis oftewel het Noorderlicht. Maar de vraag is: heb je het ook wel eens van dichtbij gezien? Zo ja, lucky you. Zo nee, dan staat het vast hoog op je bucketlist!
· Suzanne van Duijn
Route + tips voor een rondreis IJsland van 1 week
IJsland moet je gewoon gezien hebben! Om die reden stelden wij een route samen: dit zijn alle hoogtepunten van IJsland in één week.
· Suzanne van Duijn
De 12 mooiste hikes ter wereld
Al wandelend de wereld ontdekken: kan het nog beter? Beleef de mooiste plekjes ter wereld met deze twaalf hikes.
· Suzanne van Duijn
De 7 mooiste bezienswaardigheden van IJsland
IJsland, een land met ongeveer net zoveel inwoners als de stad Utrecht. Met zo weining mensen is er veel ruimte voor prachtige natuur. Van watervallen tot walvissen, IJsland heeft het allemaal!
· Suzanne van Duijn
19 Reizen die je moet maken vóór je 30 bent
Reizen kan natuurlijk altijd, maar déze klassiekers wil je van je bucketlist af hebben vóór the big 3-0!
· Redactie
IJsland opent kunstmatige ijstunnel in Langjokull gletsjer
Onlangs heeft IJsland 's werelds grootste kunstmatige ijstunnel geopend, die is uitgegraven in de westelijke hellingen van één van de grootste gletsjers in IJsland: Langjokull.
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
Ásbyrgi: V-vormige kloof op IJsland
In het noorden van IJsland, binnen het Vatnajökull National Park, ligt een enorme V-vormige kloof: de Ásbyrgi Canyon, een van de parels van IJsland.
· Redactie
Roadtrip in IJsland: One ring to rule them all
IJsland – het land van bijzondere rotsformaties en prachtige watervallen; allen verbonden via één rondweg: route 1. Route 1 heeft een totale lengte van 1332 kilometer en brengt je in een aantal dagen rond het hele eiland.
· Redactie
Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland
Gullfoss betekent vertaald "Gouden waterval" en is een van de mooiste en meest populaire watervallen van IJsland.
· Redactie
Hvítserkur, bijzondere rotsformatie op IJsland
Een van de vele wonderen van IJsland is Hvítserkur, een rotsformatie in de zee bij Huna Bay. Sommigen zeggen dat zijn vorm doet denken aan dat van een versteend zeemonster. Zie jij het?
· Redactie
VIDEO: IJsland en Noorwegen in het klein
IJsland en Noorwegen hebben misschien wel de mooiste landschappen van Europa en hier zijn al tal van mooie time-lapse video's van gemaakt. De Nederlandse ontwerper en videomaker Martijn Doolaard bracht de schoonheid van deze landen op een andere manier in beeld.
· Redactie
De laatste turf kerk in Hof, IJsland
Op IJsland kom je ze nog overal tegen, de ouderwetse turfhuisjes, volledig overgroeid met gras en mos. In het plaatsje Hof staat er nog een kerk in deze bouwstijl.

Archief

>