Home
Blog
Amerika blogs

Reisinspiratie

299 blogs over Rondreizen in Amerika
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Betaalbaar en zonzeker
We hebben het niet breed deze zomer, maar we willen natuurlijk wel graag op vakantie gaan. Bovendien willen we tijdens die vakantie kunnen genieten van zon, zon en nog eens zon. Geen wonder dus dat betaalbare en zonzekere vakantiebestemmingen dit seizoen bijzonder populair zijn.
· Redactie
Aparte tour door San Fernando Valley
Wil je weleens een andere rondreis door Amerika maken dan de gebruikelijke? Of een rondreis combineren met een aparte tour? Een tour die door de aanbieder wel wordt aangeprezen als ‘de rit van je leven’? Boek dan een rondrit van maar liefst vijf uur langs de erotische hotspots van San Fernando Valley.
· Redactie
Stadsparken in Europa
Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde Central Park in New York, hetzij omdat je er geweest bent, hetzij omdat dit heerlijke stadspark in diverse films voorbij komt. Een stadpark biedt een oase van rust in de hectiek van de grote stad en dat fenomeen is niet alleen voorbehouden aan de Amerikaanse Big Apple.
· Redactie
Natuurparken in de Verenigde Staten
Een rondreis door de Verenigde Staten is altijd een mooi avontuur. Ongetwijfeld bezoek je ofwel het bruisende New York, de filmindustrie van Los Angeles of een van de pretparken in Florida. In de Verenigde Staten bevinden zich echter ook prachtige natuurparken waar je bijzondere wandeltochten kunt maken. Combineer je reis daarom bij voorkeur met een bezoek aan een natuurpark.
· Redactie
Burning Man Festival
Als je van reizen, kamperen, een alternatieve levensstijl en kunst houdt, dan is een reis naar het Amerikaanse Black Rock City echt iets voor jou. Let wel: Black Rock City bestaat dit jaar uitsluitend van 27 augustus tot en met 3 september en is dan gelegen in de Black Rock woestijn van Nevada.  
· Redactie
Thuishaven Family Guy op Rhode Island
Ben jij ook zo ontzettend fan van Family Guy, de wereldberoemde tekenfilmserie die in Nederland te volgen is via Comedy Central? Boek dan nu een reis naar de Verenigde Staten, om precies te zijn naar Quahog, nou ja, naar de staat Rhode Island.
· Redactie
Ondergronds park New York
In New York is een stuk grond duur, heel duur. Bovendien is grond in New York schaars en is een stukje natuur moeilijk te vinden. Natuurlijk is er Central Park, de bekende rustplek in de hectische stad, waar jong en oud komen om een beetje te wandelen, te skaten of gewoon van een beker koffie in de buitenlucht te genieten. Maar ja, één park is geen park.
· Redactie
WTC opnieuw hoogste toren New York
Het heeft even geduurd, om precies te zijn tien jaar, maar nu is het World Trade Center (WTC) weer het hoogste punt van de stad New York. De terreuraanvallen op de Twin Towers op 11 september 2001 maakten een einde aan de lange periode waarin het WTC zelfs het hoogste gebouw van de wereld was.
· Redactie
Meimaand, kunstmaand in New York
Kunstliefhebbers die in de maand mei in New York zijn, kunnen hun hart ophalen. In mei vindt daar namelijk, voor het eerst in de geschiedenis van de stad, het Frieze Art Fair plaats. Dit festival houdt in dat kunstenaars uit de gehele wereld in New York hun werk exposeren. Niet alleen in bekende en minder bekende galeries, maar ook in de open lucht.
· Redactie
Grootste reuzenrad Las Vegas
Las Vegas staat erom bekend dat alles er groter, sneller, hoger en feller verlicht is dan in andere steden. In Las Vegas is alles ‘larger than life’ en men vindt dat dit ook gezien mag worden; liefst vanaf grote hoogte, zoals vanuit een reuzenrad. En als ze in Las Vegas dan toch een nieuw reuzenrad gaan bouwen, dan ook gelijk het grootste rad ter wereld.
· Redactie
Las Vegas in Europa?
Liefhebbers van het wereldvermaarde gokparadijs Las Vegas, hoeven binnenkort niet meer zo ver te reizen om in een geschikte ambiance in te zetten op een kansspel. Althans, als het aan Sheldon Adelson, casino tycoon van het eerste uur ligt. Deze heeft namelijk plannen voor de bouw van een soortgelijke gokstad in Spanje.
· Redactie
Disney World Florida uitgebreid
Liefhebbers van de attractieparken van Walt Disney zullen zeker blij zijn met het nieuws dat Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando, Florida, aan het uitbreiden is. Enkele attracties zijn al klaar en ook voor de nabije toekomst staan er nog allerhande uitbreidingen in de planning. Op naar de Verenigde Staten dus, om te genieten van het Magic Kingdom.
· Redactie
New York op een tweewieler
New York kun je op vele manieren bekijken, zoals vanuit de bekende gele taxi’s of vanaf het Empire State Building. Doe eens anders en bekijk New York ook eens van een andere kant, namelijk vanaf het zadel van een fiets.
· Redactie
Naakt recreëren
Het scheelt een hoop gezeul met stapels kleding als je kiest voor een vakantiebestemming waar het is toegestaan om naakt rond te lopen. Een bekende badplaats in Europa is wat dit betreft natuurlijk Cap d’Agde aan de Franse Rivièra. In deze ‘Naked Capital of the World’ is kleding dragen een keuze, maar ook buiten Europa zijn er volop mogelijkheden om al dan niet naakt rond te lopen.
· Redactie
Nieuwe routes, nieuwe kansen
Meet & Seat is de naam van het nieuwe concept dat luchtvaartmaatschappij KLM een paar weken geleden lanceerde. Hierbij bepaal jij als reiziger waar en vooral naast wie je in het vliegtuig wilt zitten. Het systeem werkt via een koppeling met Facebook of LinkedIn en daarmee laat KLM duidelijk zien Social Media belangrijk te vinden.
· Redactie
Vitale vakantie
Als je een reis combineert met een verblijf in een ‘gezond’ hotel dan hoef jij je nooit meer druk te maken over het vergaren van overgewicht tijdens je vakantie. Dat is namelijk iets waar veel mensen last van hebben, omdat er tijdens de vrije dagen lekker wordt gesmuld van pizza’s, patatjes en andere makkelijke happen.
· Redactie
Luxe vakanties
Als je wat geld overhebt en bij het boeken van je volgende reis niet op een paar duizend euro meer of minder hoeft te letten, dan kun je tijdens je reis lekker uitpakken. Hieronder volgen enkele suggesties voor een rijkelijk dure en luxe vakantie.
· Redactie
Typisch Amerikaans
Als je in Amerika je vakantie gaat vieren dan zijn er een aantal activiteiten die je gewoonweg moet ondernemen. Je kunt ze waarschijnlijk zelf wel al bedenken, maar om je een eindje op weg te helpen, volgt hieronder een korte opsomming van typisch Amerikaanse bezigheden.

Archief

>