Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Platja D'Aro aan de Spaanse Costa Brava
Platja D'Aro is een bestemming aan de Spaanse Costa Brava dat zich vanaf de jaren '60 ontwikkelde van een eenvoudig vissersdorp tot een belangrijke toeristische badplaats.
· Redactie
Het Turkse natuurwonder Pamukkale
Pamukkale betekent in het Turks 'kasteel van katoen' en wie hier een kijkje neemt zaal begrijpen waarom. Dit natuurwonder lijkt regelrecht uit een sprookje afkomstig.
· Redactie
Booming Brisbane
De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur.
· Redactie
VIDEO: West-Amerika
Voor deze zes minuten durende video gebruikte hij maar liefs 15.000 foto's, die goed laten zien waarom wij zo van dit stukje aarde houden.
· Redactie
Het Prambanan tempelcomplex in Indonesië
Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en ligt in de buurt van Yogyakarta in Midden-Java. De tempel werd voltooid in 856, maar door de verschillende aardbevingen de afgelopen eeuw, wordt er nog steeds aan gewerkt.
· Redactie
Jodhpur - India's blauwe stad
Alsof de lucht naar beneden is gevallen, zo blauw is de stad Jodhpur in de Indiase deelstaat Rajasthan. Waarom deze stad zo blauwe is, is echter niet helemaal duidelijk...
· Redactie
FOTOSERIE: De kustlijn van het Franse Étretat
De fraaie kustlijn van Étretat werd aan het einde van de 19e eeuw geschilderd door kunstenaars als Gustave Courbet en Claude Monet. Bij het zien van deze foto's zul je begrijpen waarom zij voor deze locatie kozen.
· Redactie
De Culebra & Vieques eilanden in Puerto Rico
Waar het hoofdeiland van Puerto Rico in Midden-Amerika doet denken aan de adrenaline rush van Latijns-Amerika, kennen de met palmbomen omzoomde eilanden van Culebra en Vieques de heerlijke laidback sfeer van het Caribische gebied.
· Redactie
FOTOSERIE: De bergtoppen van de Dolomieten
De Duitse fotograaf Kilian Schoenberger legde de bergtoppen van de Dolomieten op verbluffende wijze vast in deze fotoserie en doet ons realiseren hoe mooi Europa toch kan zijn.
· Redactie
Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga
Noorwegen is een bizar mooi land met vele schitterende landschappen. Eén van de mooiste en bekendste plekken van het land moet toch wel Trolltunga zijn, in de Noorse provincie Hordaland.
· Redactie
Raften op de Karnali rivier in Nepal
De 500 meter lange Karnali rivier is de langste, grootste en wildste rivier van Nepal en een ideale plek om te gaan raften.
· Redactie
De Athabasca gletsjer in Canada
De Athabascagletsjer in Alberta één van de meest bezochte gletsjers van Noord-Amerika, met een lengte van zo'n 6 kilometer.
· Redactie
Het Eleuthera eiland in de Bahama's
Het paradijselijke Eleuthera is een eiland in de Bahama's, gelegen op zo'n 80 kilometer ten oosten van de hoofdstad Nassau, en erg lang en zeer dun.
· Redactie
De alien krater in Ethiopië
In de Danakildepressie in de de Afar-regio van Ethiopië ligt de vulkanische krater Dallol. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen, veranderen zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen in levendige kleuren groen en neon geel.
· Redactie
Avenue of the Baobabs
De baobab is een dikstammige boomsoort en de nationale boom van Madagaskar. Zo'n 25 van deze surrealistische stengels flankeren een weg aan de westelijke kant van Madagaskar in de buurt van de stad van Morondava.
· Redactie
FOTOSERIE: De Kirkjufell berg op IJsland
Nee, je droomt niet en er is niets gephotoshopt aan de foto's in deze serie. Deze schitterende berg heet Kirkjufell en bestaat echt.
· Redactie
Montana's Glacier National Park
Het Glacier National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat Montana. In dit schitterende park liggen meer dan 300 meren, groeien meer dan 1.000 soorten planten en bomen en leven honderden verschillende diersoorten.
· Redactie
De Mongoolse steppe
Mongolië is één van de meest hooggelegen landen ter wereld, en ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. De landschappen van Mongolië kenmerken zich door uitgestrekte grasvlakten, omringd door bergen en woestijn.
· Redactie
7 prachtige dorpen in Europa
Van de fjorden in Noorwegen tot aan de Middellandse Zee, Europa is boordevol prachtige dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We pikten 7 van deze prachtige dorpjes voor je uit.

Archief

>