Home
Blog
Bestemmingen
5 ervaringen in Colombia die je niet mag missen

5 ervaringen in Colombia die je niet mag missen

op 19 oktober 2013
2 minuten leestijd
5 ervaringen in Colombia die je niet mag missen

Steeds meer reizigers beginnen de puurheid van Colombia te ontdekken. Voor diegene die klaar zijn voor een avontuurlijke rondreis door Colombia delen we hier 5 ervaringen die je niet mag missen in dit mooie land.

Colombia heeft jarenlang een drugs- en rebellenreputatie gehad, maar schudt deze langzaam van zich af. Met meer internationale directe vluchten dan ooit naar deze Zuid-Amerikaanse bestemming, beginnen steeds meer reizigers de puurheid van Colombia te ontdekken. Het land grenst in het noorden aan de Caraïbische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan. Colombia is dan ook een land met een zeer divers landschap en veel ongerepte natuur. Voor diegene die klaar zijn voor een avontuurlijke rondreis door Colombia delen we hier 5 ervaringen die je niet mag missen in dit mooie land.

Een roadtrip door de Cocoravallei

De Cocoravallei ligt in de Cordillera Central en maakt deel uit van het Nationaal natuurpark Los Nevados. Hier groeien meer dan 250.000 waspalmbomen, de nationale boom van Colombia die wel 75 meter hoog kunnen worden. Wanneer je hier bent kun je je iegen waspalm planten. Stop tijdens je rit door de vallei bij een van de vele uitkijkpunten, zoals bijvoorbeeld Alto de la Cruz, om te genieten van de schitterende uitzichten. Ook kun je hier een canelazo proeven, een traditioneel drankje gemaakt van suikerriet.

Ontdek Cartagena op de fiets

De ommuurde stad Cartagena is, in één woord betoverend. De stad is een belangrijk economisch centrum met één van de grootste havens van het land. In de oude stad aan de Caribische Zee tref je veel koloniale gebouwen aan, waaronder het Paleis van de Inquisitie, een kathedraal, de Conventie van Santa Clara en een jezuïtische school. De oude binnenstad die wordt omringd door stadsmuren staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst. Een goede manier om deze stad te verkennen is per fiets. Daal na het verkennen van de muur af in de tunnels van het San Felipe de Barajas fort en beklim daarna het La Popa klooster voor het beste uitzicht over de stad.

Relax op de Rosario Islands

De mooiste stranden van Colombia liggen op slechts 45 minuten varen van Cartagena op de Rosario Islands. De 27 eilanden van de Rosario Islands vormen een koraal archipel waarvan de meeste eilanden privé zijn. Het eiland Isla Grande is echter wel open voor publiek en een ideale bestemming voor een dagtrip. Maak hier een mooie kanotocht door een mangrove bos of bezoek het dorpje Orica met nog geen 100 inwoners, waar vrouwen ingewikkelde handgemaakte schelpenkettingen en andere ambachten maken. Ook kun je natuurlijk heerlijk gaan relaxen op de prachtige stranden.

Leer Latijns dansen in Medellin

Waar Cali de geboorteplek is van salsa, is Medellin een smeltpot van verschillende dansstijlen, waaronder salsa, cumbia en danza urbana. Hier kun je dansles nemen bij een lokale Colombiaan, bijvoorbeeld bij de Play Dance Academy, om vervolgens 's avonds in het club circuit koppels van alle leeftijden te zien dansen. Ga voor een onvergetelijke nacht naar Dulce Jesus Mio en probeer hier je geleerde basis moves uit.

Ga shoppen in Medellin

Medellin wordt beschouwd als de mode hoofdstad van Colombia en hier kun je dan ook serieus gaan shoppen. Bijvoorbeeld in het gigantische indoor en outdoor winkelcentrum El Tesoro. Je kunt hier gedurfe prints en heldere kleuren verwachten van lokale mode designers.

Klaar voor een avontuur in Colombia? Vergelijk dan alle Colombia rondreizen!

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8