Home
Blog
Bestemmingen
5 onweerstaanbare stranden op Bali

5 onweerstaanbare stranden op Bali

op 1 september 2015
2 minuten leestijd
5 onweerstaanbare stranden op Bali

Waar denk jij aan bij Bali? Aan de rijke cultuur, kunstzinnige bevolking of vele tempels? Of juist aan de vele mooie surfspots en duik- en snorkelplekken? Toch durven we te wedden dat je vooral aan Bali's grootste troef denkt: de stranden!

Bali is gezegend met tientallen stranden: van exotische stranden met fijn wit zand en gitzwarte vulkanische stranden tot surfstranden met metershoge golven - Bali heeft het allemaal. Dit zijn 5 onweerstaanbaar mooie stranden op Bali die je gewoonweg moet zien!

1. Nusa Dua Beach

Nusa Dua ligt zo'n 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Denpasar en is een waanzinnig mooi strand dat perfect is voor lange, relaxte strandwandelingen. Het is een waar paradijsje met hagelwit zand dat omringd wordt door lange palmbomen, wilde mangrove en geurige orchideeën. Dankzij het rustige, kristalheldere zeewater kun je er heerlijk snorkelen. Langs de zandstrook loopt een promenade met daaraan veel luxe hotels, maar ook goedkope massagesalons en leuke barretjes en plekken om te eten. Aan het einde van de middag kleurt de zonsondergang het strand goudgeel en paars en verandert het strand in een romantische plek waar je - onder het genot akoestische live muziek - kunt nagenieten van een onvergetelijke dag.

2. Kuta Beach

Kuta is veruit de populairste bestemming op Bali en in het zuiden van het eiland. Hier vind je niet alleen leuke boetiekjes en goede uitgaansgelegenheden, maar ook een mooi strand waar een aangename vibe hangt. Stelletjes lopen hand in hand voorbij, families spelen in het zand en verkopers komen langs met sarongs en henna tatoeages. De golven zijn er goed en de stroming is sterk, waardoor het een perfecte plek is voor beginnende surfers. Hoe later het wordt, hoe gezelliger het is het strand voor je ogen transformeert in één groot feest. Hippe beach clubs openen hun deuren en internationale DJ's draaien midden op het strand, zodat jij de hele avond met het zand tussen je tenen kunt dansen!

3. Sanur Beach

Sanur Beach is een heerlijk rustig en relaxt strand in het zuiden van Bali met goudkleurig zand en een uitnodigende kalme zee. De golven zijn hier mild en het water is kristal helder, waardoor je zelfs vanaf het strand de zeesterren op de zeebodem ziet liggen! Langs het strand loopt een lang pad met mooie hotels, winkeltjes, strandmarkten en cafés waar je iets kunt eten en een koud drankje kunt doen. Enne, als je vroeg opstaat wordt je op Sanur Beach beloond met een prachtige zonsopkomst!

4. Suluban Beach

Suluban Beach is hét surfersparadijs op Bali en wordt ook wel Uluwatu Beach genoemd vanwege de ligging vlak bij de gelijknamige tempel. Surf junkies verzamelen zich hier om op jacht te gaan naar de hoogste golf. Vooral in april tot en met augustus kan hier uitstekend gesurft worden, wanneer de wind van oost naar west waait en zo de perfecte golven creëert. Maar ook als je niet van surfen houdt, is Suluban Beach een geweldige plek. Niet alleen om alle de kunstjes van de surfers te bewonderen, maar ook vanwege de dramatische rotskliffen en de romantische sfeer die er hangt. Tip: Ga lekker zitten bij een van de kleine barretjes op de kliffen en geniet onder het genot van een koud drankje van de zonsondergang!

5. Legian Beach

Ook Legian Beach is een echt party-beach waar het 'zien en gezien worden' is. Dit lange zandstrand ligt ten noorden van Kuta en heeft een relaxte sfeer. Overdag is het strand afgeladen met hippe mensen die aan hun kleurtje werken en surfers die de golven trotseren. En aan het einde van de dag kun vanuit je luie loungestoel genieten van de zonsondergang onder het genot van een koude kokosnoot. En 's avonds? Dan worden er extravagante feestjes georganiseerd die tot in de late uurtjes doorgaan!

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1