Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste stranden van Sri Lanka

De 7 mooiste stranden van Sri Lanka

2 minuten leestijd
De 7 mooiste stranden van Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd en niet zonder reden. Met meer dan 1.500 kilometer aan tropische stranden zit er altijd wel een pareltje voor jou bij.

Sri Lanka is een ontzettend divers land met prachtige natuur, heerlijk eten en indrukwekkende cultuur. Maar dé reden om (nu nog een vlucht naar dit prachtige eiland te boeken zijn de tropische gouden stranden, onontdekte pareltjes en schattige baaitjes. Aan de zuidkust zijn de stranden het mooist en het is er een stuk relaxter dan aan de meer toeristische westkust. Er zit hier maar één ding op: relaxen, relaxen en nog eens relaxen. Dit zijn de zeven mooiste stranden van Sri Lanka.

1. Arugam Bay

arugam bay
arugam bay

Dit is misschien wel de meest populaire surfspot van het eiland en dat betekent ook een super relaxte sfeer. Een prachtig strand in het zuidoosten van Sri Lanka met hippe surfdudes en -dudettes en gezellige tentjes met lekkere muziek. Een fantastische plek om gewoon relaxed op het strand te hangen. Ook in de avond is hier genoeg te beleven. Van lekker bij het kampvuur zitten tot eens goed uit je dak gaan op een feestje.

2. Tangalle

tangalle
tangalle

Aan de zuidkust van Sri Lanka ligt dit heerlijk knusse strandje met prachtig goudgeel zand en een ongelofelijk relaxte sfeer. Nog niet overspoeld door het massatoerisme is dit dé plek om heerlijk tot rust te komen. Overnachten kun je hier in gezellige cabana’s op het strand. Wil je écht een verlaten strand helemaal voor je zelf, dan ga je nog iets verder oostwaarts naar het verstopte Goyambokka Beach.

3. Unawatuna

unawatuna
unawatuna

‘Una’ is het drukste strand van het zuiden, maar nog steeds hangt er een erg ontspannen sfeertje. Een prachtig zandstrand, wuivende palmbomen en een ruige zee. In dit baaitje vind je relaxte strandbarretjes met heerlijke reggaemuziek en goedkoop bier. ’s Avonds geniet je hier van een schitterende zonsondergang, ga je romantisch uiteten in één van de vele restaurantjes en kun je gezellig een drankje doen.

4. Hikkaduwa

hikkaduwa
hikkaduwa

Hikkaduwa in het zuidwesten van Sri Lanka is een echte hippie-hangout met een gezellige drukte. Je vindt hier leuke restaurantjes en barretjes en al is het strand wellicht wat minder fotogeniek dan Tangalle of Mirissa, er hangt hier een ongelofelijk relaxt en vrij sfeertje. Net buiten Hikkaduwa vind je een opvanghuis voor schildpadden.

5. Mirissa

mirissa
mirissa

Ben je op zoek naar een knus strand, maar wil je ’s avonds ook gezellig uiteten en een drankje doen? Dan is Mirissa the place to be. Het is een lekker rustig baaitje. Vanuit je hangmat geniet je van de heerlijke reggaebeats van het lokale strandbarretje. Je kunt hier surfen en bodyboarden, chillen op het strand en ’s avonds heerlijk romantisch en sfeervol uiteten op het strand.

6. Nilaveli

nilaveli
nilaveli

Het noordoosten van Sri Lanka is nog helemaal niet druk bezocht en daarom is dit ook dé plek om helemaal tot rust te komen op het parelwitte strand van Nilaveli dat zo uit een vakantiegids lijkt weggeslopen. Een cocktail in je hand en heerlijk wegdromen in dit exotisch stukje paradijs op aarde.

7. Uppuveli

uppuveli
uppuveli

Uppuveli kent een roerige geschiedenis en is ook nog eens getroffen door een tsunami in 2004. Maar inmiddels heeft de lokale bevolking weer een prachtige plek gemaakt van het gezellige, pittoreske vissersdorpje Uppuveli waar je lekker kunt genieten van een ontspannen strandleven.

Top reizen naar Sri Lanka

Reisorganisaties met reizen naar Sri Lanka

Meer blogs over Sri Lanka

Beoordelingen van Sri Lanka

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.9
Stranden
8
Steden
7.4
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4