Home
Blog
Bestemmingen
De 9 mooiste eilanden van Maleisië

De 9 mooiste eilanden van Maleisië

op 27 december 2015
3 minuten leestijd
De 9 mooiste eilanden van Maleisië

De eilanden van Maleisië? Ongekend mooie paradijsjes! Je weet wel: parelwitte zandstranden en met palmbomen omzoomde bounty-baaitjes. Minstens zo mooi als de eilanden in Thailand. Maar welke Maleisische eilanden zijn het mooiste? Bekijk dit lijstje!

Foodie, watersportfanaat, luxepaardje of backpacker? Op de eilanden van Maleisië kun je alle kanten op. Word helemaal zen in één van de prachtige resorts op Langkawi, geniet van de heerlijke keuken op Penang of ga snorkelen in de wateren rond Redang. Welk eiland is jouw favoriet?

1. Langkawi

Vlakbij de grens met Thailand ligt het populairste vakantieoord van Maleisië. De 99 eilanden van Langkawi staan garant voor prachtige stranden, bergen en jungles. Watersporten zijn hier volop aanwezig en shop ‘til you drop, want je kunt hier belastingvrij winkelen.

Neem de kabelbaan naar Gunung Mat Chinchang en loop over de Sky Bridge voor prachtige uitzichten over het eiland en de omringende zee. Of vergaap je aan één van de culturele shows: aan toeristisch vertier hier zeker geen gebrek. Na alle activiteiten is het prima bijkomen op de hagelwitte stranden van de vele luxe resorts. Sta je al te trappelen? Langkawi heeft een internationaal vliegveld en is dus heel goed bereikbaar.

2. Perhentian Islands

Je perfecte backpacker getaway! De Perhentian eilanden, bestaande uit het grotere Perhentian Bersar en het kleinere Perhentian Kecil, komen vaak voor in lijstjes met de mooiste eilanden ter wereld. En gezien hun prachtige witte stranden, kristalheldere wateren en koraal met de mooiste vissen is dat ook geen wonder.

De eilanden zijn geliefd bij backpackers voor wie een bezoekje aan Maleisië niet compleet is zonder hun rugtas hier voor tenminste een paar dagen neer te gooien. Keuze aan accommodatie, zowel voor de back- als flashpacker, heb je hier dan ook genoeg!

3. Redang

Fervent duiker of liefhebber van snorkelen? Dan ben je op Redang aan het goede adres! Het heldere water biedt onderdak aan prachtig koraalrif en bijzondere vissen. Ga op zoek naar Nemo of laat je verrassen door bijzondere kwallen en babyhaaien. Het is één van de grootste eilanden aan de oostkust van Maleisië, maar het binnenland is moeilijk begaanbaar. Wel kun je er terecht voor een aantal toffe wandelingen door de jungle.

4. Tioman

Tioman wordt vaak gezien als één van de mooiste eilanden. En dat is allang geen geheim meer. Ondanks dat het toerisme hier ver ontwikkeld is, blijft het eiland haar schoonheid en charme behouden. De spectaculaire koraalriffen en blauwe zee dragen hier zeker aan bij. Snorkelen, duiken en schildpadden kijken: tropischer dan hier wordt het bijna niet.

Maar ook landinwaarts is er genoeg te ontdekken: maak een wandeltocht door de jungle, zwem onder watervallen en ervaar de lokale cultuur in een traditioneel dorp op Juara Beach.

5. Sipadan

Dit eiland in de buurt van Borneo is een waar duikersparadijs! De wateren rond Sipadan worden genoemd als één van de beste duikspots ter wereld. Barracuda’s, hamerhaaien, zeeschildpadden en andere tropische vissen kom je hier allemaal tegen in het rijke onderwaterleven.

Steeds meer duikers uit de hele wereld weten hun weg naar deze prachtige plek te vinden. Te veel zelfs. Daarom is Sipadan zelf nu beschermd gebied en kun je hier niet meer overnachten. Duiken kan nog wel. Om de natuur te beschermen, word je vanaf een ander eiland met de boot gebracht en wordt het aantal bezoekers per dag beperkt. Van tevoren boeken is dus sterk aan te raden.

6. Penang

Op zoek naar iets anders dan een tropisch strand? Dan is Penang je beste optie! Je kunt hier terecht voor het lekkerste eten van heel Maleisië en prima cultuur snuiven. De street food cultuur is hier alom aanwezig en het prachtige Georgetown staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ook kom je er overal tempels en imposante koloniale panden tegen.

Penang is via een brug bereikbaar vanaf het vaste land. Ook hebben ze er een internationale luchthaven. Waar wacht je nog op?

7. Pangkor

Dit kleine, intieme eiland aan de westkust van Maleisië is een ultieme relax-bestemming. Toeristen komen naar dit echte bounty-eiland om te ontsnappen aan de waan van de dag en vinden rust op een van de vele idyllische stranden. Je chill sessies afwisselen met een beetje actie? Je hebt hier ook je typische watersportactiviteiten en junglewandelingen.

8. Mabul

Als je aan een tropisch eiland denkt, denk je aan Mabul. Palmen met kokosnoten, witte stranden met heerlijk fijn zand en een prachtige zee die glinstert in de zon. Binnen een uur loop je dit paradijselijke eiland rond. Neem daarna een duik in het warme water en geniet van de tropische vissen en het koraal.
Ben je toe aan een iets geavanceerdere duik plek? Vanaf Mabul worden ook duiktrips naar het prachtige Sipadan georganiseerd.

9. Layang-Layang

De hekkensluiter in dit rijtje van prachtige Maleisische eilanden, maar zeker niet de minste. Ook Layang-Layang is een zeer populaire duik spot in de buurt van Sabah, Borneo. Het eiland is compleet omringd door koraalriffen, echt een onderwaterparadijs dus! Layang-Layang is bovendien een interessant eiland, want het is volledig door mensen gemaakt. In eerste instantie voor de Maleisische marine, maar tegenwoordig doet het alleen nog dienst als duik resort.

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2