Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Nicaragua: top 15 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Nicaragua: top 15 bezienswaardigheden

4 minuten leestijd
De mooiste plekken van Nicaragua: top 15 bezienswaardigheden

Heb je plannen om naar Nicaragua te gaan? Dan zijn dit vijftien betoverende plekken die je niet mag missen.

Nicaragua ligt tussen de Grote Oceaan en Caribische Zee en is met zijn weelderige jungle, actieve vulkanen, paradijselijke eilanden, bizarre meren en uitgestrekte stranden een prachtige bestemming om te verkennen. De goedlachse lokale bevolking van dit met een rijke historie gevulde land, ontvangt je er met open armen. Dit zijn vijftien hotspots die je absoluut op je to-go-lijstje wilt noteren:

1. Granada

granada
granada

Met de kerken ‘Iglesia de La Merced’ uit bouwjaar 1534, ‘Guadalupe’ uit 1626 en de kanariegele Kathedraal in het midden van de stad is Granada een ware koloniale oogappel. Het is één van de mooiste steden van Midden-Amerika. Struin door de pittoreske straten en maak je eigen chocolade in het chocolade museum.

2. Islets de Granada

islets granada
islets granada

Deze vulkanische archipel van 365 eilanden ligt verspreid over het schiereiland van Asese, ten zuidoosten van Granada. Stenen van vulkaan Mombacho en lawines van modder hebben voor het ontstaan gezorgd. De eilanden hebben een rijke flora en fauna, zijn makkelijk toegankelijk en daarom ideaal voor een dagje uit ter afwisseling van het stadsleven.

3. Mombacho vulkaan

mombacho
mombacho

Ten zuiden van de stad, en eilanden, van Granada ligt het nationale park en vulkaan ‘Mombacho'. Met nevelwouden en dwergbossen vind je hier een uniek stukje ongerepte natuur. Twee wandelpaden leiden je naar een uitkijkpunt waar vandaan je schitterende plaatjes schiet van het ‘Meer van Nicaragua’.

4. Masaya vulkaan

masaya vulcano
masaya vulcano

Op twintig kilometer ten zuiden van Managua ligt deze actieve vulkaan, die als enige in heel Centraal-Amerika toegankelijk is met de auto. De Masaya vulkaan is onderdeel van een reeks actieve vulkanen die samen de elf kilometer brede Masaya-krater vormen. Met een penetrante geur en smaak van zwavel in je zintuigen aanschouw je er verbluffend mooie wolkenpartijen en zonsondergangen.

5. Mirador de Catarina

catarina nicaragua
catarina nicaragua

Tussen Masaya en Granada ligt het kleine stadje Catarina. Straatmuzikanten zorgen hier met hun Latijns-Amerikaanse deuntjes voor een gemoedelijke sfeer. Op zichzelf is deze plek niet heel bijzonder, ware het niet dat je vanaf ‘mirador de Catarina’ fantastisch uitzicht hebt op Laguna de Apoyo. Absolute aanrader!

6. Laguna de Apoyo

laguna de apoyo
laguna de apoyo

Op een half uur rijden van Managua, en minder dan twintig minuten van Granada, ligt dit kratermeer midden in de jungle. Geniet van het warme water en prachtige natuur in deze schilderachtige vallei die omgeven wordt door bergwanden. In de ‘Monkey Hut’ ervaar je een spectaculair uitzicht, slaap je als een roos en wordt je wakker van het gebrabbel van brulapen.

7. Managua

managua
managua

Chaotische taferelen kenmerken de hoofdstad van Nicaragua. De meeste reizigers slaan deze poëtische en fascinerende plek over. Zonde! Ga naar ‘Plaza de la Revolución’ voor de imposante ‘Antigua Catedral de Managua’, dineer in de haven ‘Puerto Salvador Allende’ en snuif historie op bij het zenuwachtige ‘silhouet van Sandino’, welke ooit het belangrijkste herkenningspunt was van de stad.

8. Isla Ometepe

isla ometepe
isla ometepe

Midden in het meer van Nicaragua ligt eiland Ometepe dat gevormd wordt door de vulkanen ‘Concepción’ en ‘Maderas.’ Vanuit San Jorge pak je de veerboot en heb je prachtig zicht op het eiland. Beide vulkanen zijn te beklimmen en bieden je een avontuurlijke tocht door wilde natuur. Bereid je voor op een stevige hike in tropische temperaturen. Houd rekening met gemiddeld tien uur voor het bereiken van de top van Concepción en acht uur voor die van Maderas. Uitwaaien doe je op het vier kilometer lange strand van Santo Domingo en voor een panoramisch uitzicht ga je naar Punta Jesus Maria.

9. Ojo de agua

ojo de agua
ojo de agua

Zwemmen in natuurlijk en kristalhelder water kan in de vulkanische poel ‘Ojo de agua’ (wateroog) op eiland Ometeppe. Uit vulkaan Maderas wordt vanuit een ondergrondse rivier het water van de twee zwembaden constant vernieuwd. Na een drukke reisplanning of het beklimmen van één van de vulkanen is dit de ideale plek om even tot rust te komen.

10. León

leon
leon

Met veelal vervallen gebouwen en graffiti overal waar je kijkt, valt de schoonheid van deze liberale stad je misschien niet direct op. De plek kent echter een veelzijdige historie. Uitingen van Che Guevara zijn het toonbeeld van revolutie en versterken het gevoel dat mensen, waar willend, een verandering kunnen creëren. Op naar Léon!

11. San Cristóbal

san cristobal
san cristobal

De hoogste vulkaan in Nicaragua (1745 meter) vind je op anderhalf uur rijden van León. De tocht naar de krater, die zeer actief is en in het land beter bekend staat als ‘ El Viejo’, is er één om niet snel te vergeten. De klim is pittig. Boven word je echter getrakteerd op de meest majestueuze uitkijk.

12. Cerro Negro Vulkaan

cerro negro
cerro negro

Een eveneens niet te missen hotspot is deze 675 meter hoge actieve vulkaan. Niet in de minste plaats vanwege de adrenaline verhogende activiteit vulkaanboarden. Met hoge snelheid sjees je van het keiharde, losliggende, vulkanisch gesteente af. Een unieke ervaring in een prachtig landschap!

13. Playa las Peñitas

las penitas
las penitas

Op deze idyllische plek kom je helemaal tot rust en verbeter je tevens je surf-skills. Ook is het de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het schitterende natuurreservaat Isla Juan Venado. Vanuit de baai vaar je door indrukwekkende mangroven waar je alligators en een grote variatie aan vogels en vissen spot.

14. San Juan del Sur

san juan del sur
san juan del sur

Het gevarieerde San Juan del Sur ademt creativiteit. Vanaf San Juan's Jesús standbeeld kijk je het mooiste uit over de stad. Trotseer de steile bergtocht vlak voor zonsondergang voor de meest kleurrijke lucht. Het nabijgelegen playa Maderas is dé plek om te surfen. Ben je op zoek naar meer sereniteit? Dan vind je vlak buiten de stad rustigere kleine baaien met privé-stranden en helder water.

15. Corn Islands

corn island
corn island

Paradijselijk ontwaken, doe je aan de Caribische kant van Nicaragua. Op de Corn eilanden strijk je neer op de mooiste stranden. Maak er geweldige wandelingen door het authentieke ruige binnenland. De gezellige sfeer, het heerlijke eten en bijzonder vriendelijke mensen laten je meteen thuis voelen.

Top reizen naar Nicaragua

Reisorganisaties met reizen naar Nicaragua

Meer blogs over Nicaragua

Beoordelingen van Nicaragua

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
8.3
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8