Home
Blog
Bestemmingen
De schoonheid van Chili in 15 fantastische foto’s

De schoonheid van Chili in 15 fantastische foto’s

3 minuten leestijd
De schoonheid van Chili in 15 fantastische foto’s

Het opmerkelijk langwerpige Chili is immens prachtig. Check het zelf met de volgende beelden! Wat is jouw favoriet?

Chili grenst aan Peru, Bolivia, Argentinië en ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. Van pittoreske dorpen, hooggebergte tot gave meren, flora, fauna en uitgestrekte natuur. Chili heeft het allemaal. De volgende vijftien kiekjes geven je een indruk van de pracht van dit veelzijdig langgerekte land.

1. Nationaal Park Torres del Paine

torres del paine
torres del paine

Dit Nationaal Park Torres del Paine ligt in het uiterste zuiden van Patagonië. Het natuurschoon van bergen, meren en gletsjers is groots. Het middelpunt van het park wordt gevormd door de drie torens van Paine: drie spectaculaire granieten pieken die gevormd zijn door de krachten van het gletsjerijs. De hoogste top telt 2.500 meter. Om het park op een geweldige mooie manier te zien kun je een trekking doen. Want wandelen in Torres del Paine is werkelijk prachtig! Er is een beroemde trek genaamd de W-trail. Deze duurt 5 dagen. Een aanrader!

2. Paaseiland

paaseiland
paaseiland

Paaseiland ligt in het zuidoosten van de Stille Oceaan en is één van de meest geïsoleerde eilanden op aarde. Je vindt er twee vulkanische kraters en het staat vooral bekend om zijn 887 monumentale moai-standbeelden.

3. Valle de la Luna

valle de la luna
valle de la luna

De Valle de la Luna (vallei van de maan) ligt in de Atacama woestijn. Dit adembenemende woestijnlandschap is gevormd door de combinatie van wind en overstromingen op het zand en steen van de regio. Het landschap lijkt op dat van de maan, waar logischerwijs de naam vandaan komt.

4. De straten van Valparaíso

valparaiso
valparaiso

Centraal gelegen aan de Pacifische kust vind je het kleurrijke Valparaíso met een doolhof aan straatjes en geplaveide steegjes. Felgekleurde huizen staan gebouwd op tientallen steile hellingen en bieden prachtig uitzicht over de Stille Oceaan.

5. Lauca Nationaal Park

lauca nationaal park
lauca nationaal park

Dit park ligt in het uiterste noorden van Chili in het Andes gebergte. Je vindt er één van ’s werelds hoogste meren: Lago Chungará. Ook de slapende doch imposante vulkaan Pomerape is er niet te missen.

6. Chiloé kerken

chiloé kerk
chiloé kerk

De Chiloé archipel is een geïsoleerde groep eilanden die bekend staat om unieke kerken in Chilote bouwstijl. De aboriginal- en Europese jezuïeten invloeden vormen een goddelijk mooie combi!

7. Pucón

pucón
pucón

Deze kleine toeristische stad in het midden van het zuidelijke Lake District biedt een scala aan mogelijkheden voor sportieve- en recreatieve activiteiten, zoals waterskiën, sneeuw-skiën, raften, kajakken, paardrijden en zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen.

8. Lago Caburgua

lago caburgua
lago caburgua

Ten noordoosten van Pucón te midden van de Villarrica vulkaan en een prachtig berglandschap ligt dit 53 vierkante kilometer grootte meer met warme wateren. Naast de twee stranden kan je er de Ojos del Caburgua vinden: dit zijn twee watervallen die er van boven uitzien als ogen. Waarvan één oog blauw is en het andere groen.

9. Cerro San Cristóbal

cerro san cristobal
cerro san cristobal

Deze heuvel ten noorden van Santiago de Chile biedt een prachtig uitzicht over de stad. Op een heldere dag is ook de Andes zichtbaar vanaf hier. De top bereik je eenvoudig per kabelbaan of een lange wandeling. Eenmaal boven vind je er een kerk, een 22 meter hoog Mariabeeld en Parque Metropolitano, het grootste openbare park van Santiago de Chile.

10. Barrio Bellavista

barrio bellavista
barrio bellavista

Santiago’s Bohemian buurt Bellavista is hip en happening. Verwonder je overdag over de artistieke kunstwerken die je overal op straat en antieke huizen vindt. Duik zodra de zon onder gaat het nachtleven in waar deze wijk om geroemd wordt.

11. Los Pingüinos Natural Monument

pinquin
pinquin

In het zuiden vind je de grootste pinguïn kolonie van Chili. Los Pingüinos Monument is de thuisbasis van 120.000 Magelhaense pinguïns. Zoveel zwart-wit waggelde dieren zag je niet eerder bij elkaar.

12. San Rafael Gletsjer

san rafael
san rafael

In Laguna San Rafael National Park ligt deze gigantische gletsjer, welke alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is. De reis per boot is een spektakel op zich en vaart door smalle kanalen van de geïsoleerde regio Aisén. Een ijskoude gave tocht!

13. El Yeso Dam

el yeso
el yeso

Vanuit de hoofdstad maak je een dagwandeling naar dit gebied in de Andes. El Yeso is een reservoir dat ontstaan is door het afdammen van de Yeso rivier. Het heldere turquoise water wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen.

14. Lago Llanquihue

lago llanquihue
lago llanquihue

Met 860 vierkante kilometer is dit het grootste meer van Chili. Het meer Llanquihue en de rondom gelegen dorpen Puerto Varas, Llanquihue en Puerto Octay vormen een ideale plek om te vissen en ontspannen.

15. Laja Falls

laja falls
laja falls

Deze spectaculaire waterval wordt gevormd door het overvloedige water van de rivier Laja. De rivier stroomt in een diep rotsachtig ravijn, welke is ingeboord door de razende stroomversnellingen.

Top reizen naar Chili

Reisorganisaties met reizen naar Chili

Meer blogs over Chili

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9