Home
Blog
Bestemmingen
De top 15 bestemmingen voor 2016 volgens Rondreis.nl

De top 15 bestemmingen voor 2016 volgens Rondreis.nl

op 24 december 2015
5 minuten leestijd
De top 15 bestemmingen voor 2016 volgens Rondreis.nl

Waarheen reizen in 2016? Rondreis.nl helpt je graag op weg met deze ultieme reisbestemmingen shortlist voor 2016. Pak je bucketlist er maar bij!

De wereld is groot en zit vol prachtige bezienswaardigheden. Steeds meer bestemmingen die voorheen onbereikbaar leken (of waren) worden toegankelijker door nieuwe vliegroutes, goedkopere tickets en betere infrastructuur. Andere plekken lijken verder weg dan ooit door onrust of oorlog.

De populaire rondreis bestemmingen als Thailand en Zuid-Afrika zullen ook in 2016 weer veel reizigers trekken, maar de avontuurlijke Nederlanders zullen hun horizon verbreden en nieuwe landen ontdekken. In dit lijstje ook een aantal verrassende bestemmingen die je zeker moet overwegen!

Steeds belangrijker wordt bovendien de vraag: Wat ga je doen? En dus niet meer "Waar ga je heen?". Wij geven je daarom ook bij ieder bestemming uit de lijst dé absolute must-do. Happy travels in 2016!

1. Amerika

Als er één land ondergewaardeerd wordt, dan is dat de Verenigde Staten wel. Met 50 staten zit er sowieso voor ieder wat wils bij. Echer dé reden om in 2016 naar Amerika te reizen zijn de majesteuze Nationale Parken. De Nationale Parken Service viert namelijk haar 100e verjaardag! Maak een All American Roadtrip door jouw favo parken, die er komend jaar waarschijnlijk beter bij liggen dan ooit. Uiteraard kun je in de States ook niet om de grote steden en brede stranden heen. Pack and go!

Must-do: Gletsjers spotten in Montana of Alaska. Nu kan het nog!

2. Botswana

Volgens de Lonely Planet is Botswana dé nummer één bestemming van 2016. En wij bij Rondreis.nl snappen dat heel goed. Dit land in zuidelijk Afrika heeft een prachtig en verrassend groen landschap en kent veel wildlife. Ga op safari 2.0 en spot niet alleen The Big Five, maar doe ook dit even:

Must-do: In een mokoro (uitgeholde boomstam) door de Okavango Delta varen.

3. Fez

De Marokkaanse stad Marrakech heeft zichzelf de laatste jaren goed op de kaart weten te zetten, maar ken je ook broertje Fez? Fez ligt het noorden van Marokko en is net als Marrakech (en Rabat en Meknes) een Koningsstad. Gaat Fez het citytrip-stokje overnemen? Wacht het niet af en boek dat ticket voor het er wemelt van toeristen.

Must-do: Bezoek de koranschool Medersa Bou Inania middenin de medina.

4. Chili

Er zijn maar weinig landen die qua landschap zó veelzijdig zijn als Chili. Van gortdroge woestijnen tot het ruige Patagonië en het Lord of the Rings-achtige Lauca National Park. En wist je dat ook Paaseiland behoort tot het langgerekte Zuid-Amerikaanse land behoort? Of dat Chili überhaupt het meest welvarende en veilige land in Zuid-Amerika is? Ideaal voor Zuid-Amerika first-timers. Zet Chili dus maar op jouw lijstje!

Must-do: Hiken door National Park Torres del Paine.

5. Cuba

In 2015 openden er eindelijk weer Cubaanse en Amerikaanse ambassades in de Verenigde Staten en Cuba. De twee landen hebben de strijdbijl dan toch begraven en dat is natuurlijk mooi nieuws. Het traditionele Cuba zal hierdoor echter hard gaan veranderen de komende jaren. Wil je het authentieke sfeertje nog ervaren? Dan moet je er vlug bij zijn.

Must-do: Maak een stadswandeling met een local door het oude Havana.

6. Nepal

Na de aardbevingen in april en mei 2015, denk je er misschien niet snel aan om naar Nepal te gaan. Maar juist nu heeft het indrukwekkende land je hard nodig! Nepal is al decennia lang populair onder toeristen, mede natuurlijk door de relatief korte afstand tot de Mount Everest. Door de rampen dit jaar raakten niet Nepalezen niet alleen familie en vrienden kwijt, maar liepen ook de inkomsten uit toerisme sterk achteruit.

Must-do: Wandel door (lees: beklim!) de Himalaya met de Everest Base Camp Trek.

7. Nicaragua

‘Het nieuwe Costa Rica’, zo hoorden wij laatst. Niet dat Costa Rica nou al ‘het nieuwe Thailand’ is hoor. Maar de echte avonturier wil toch telkens wat nieuws, en vindt zijn heil dus nu in Nicaragua. Vulkanen, tropische stranden, klassieke Latino-steden: je begrijpt wat reizigers in dit prachtige land in Midden-Amerika komen doen!

Must-do: Verblijf een paar dagen op Corn Island, een paradijsje voor de oostkust van Nicaragua.

8. Noorwegen

Zo dichtbij, maar zo onbekend. Wie is er wel eens in Noorwegen geweest? Precies, dat dachten wij al! Noorwegen heeft een dure reputatie (en het land is inderdaad niet goedkoop) maar voor de ruige landschappen en sublieme natuur hoef je dus geen ticket naar Nieuw-Zeeland of Canada te kopen! En je kunt altijd nog gaan wildkamperen. Spring in de auto en laat de Noorse natuurpracht, sfeervolle stadjes en vriendelijke mensen je overtuigen!

Must-do: Maak een roadtrip langs de fjorden via de Atlantic Road.

9. Abu Dhabi

Seks and the City-fans zagen ‘m al aankomen: Abu Dhabi is het nieuwe Dubai (en dus tevens de fictieve filmset van de tweede Sex and the City-film). Je vindt er Arabische paleizen, moderne wolkenkrabbers, luxe hotels, tours naar de woestijn en het is er nooit slecht weer. Waarin Abu Dhabi dan toch van Dubai verschilt? Het voelt nog exclusiever, het is iets authentieker én Star Wars is er gefilmd, duh!

Must-do: Ferrari World én de de indrukwekkende Sjeik Zayed Moskee bezoeken.

10. Vietnam

Vietnam is zo’n land waarvan je (groot)ouders waarschijnlijk zeggen: is dat wel veilig? Zij kennen Vietnam nog van vroeger uit het nieuws. Maar Vietnam is nu hotter dan ooit. Meer en meer backpackers verkiezen dit Zuidoost-Aziatische land boven Thailand, want minder toeristisch, schitterende rijstvelden minstens zulk lekker weer en heerlijk eten.

Must-do: Per motor over de Ho Chi Minh Trail crossen.

11. Sicilië

Klassieke oudheid, heerlijk eten en drinken, schitterende stranden: zo maar wat redenen om in 2016 Sicilië eens te bezoeken. Dit grote Italiaanse eiland onderin de laars heeft alles wat Italië te bieden heeft, maar dan zónder hordes toeristen. Hierdoor kun je er goed betaalbaar verblijven. En ook honeymoon-waardige hotels zijn zeker een optie. Genieten is een garantie op Sicilië.

Must-do: Beklim de Etna, Europa’s grootste vulkaan!

12. Kaapstad

Zuid-Afrika is zoveel meer dan een ultiem safari-land. Het is het land van Kaapstad! Uiteraard beklim je de Tafelberg, bezoek je Robben Eiland, ga je naar het strand en geniet je van de lokale lekkernijen, maar Kaapstad is ook een stad van cultuur en historie. Neem de tijd voor deze stad en je zult van Kaapstad gaan houden.

Must-do: Bewonder het uitzicht over de turquoise zee vanaf het strand van Camps Bay

13. Myanmar

Ken je Myanmar niet? Birma dan? Welke naam je ook voor dit land gebruikt, het ligt ten westen van Thailand en ten oosten van Bangladesh. Een bijzondere ervaring voor reizigers die ‘Zuidoost-Azië nu wel gezien hebben’ óf de stoute schoenen aan willen trekken voor hun eerste kennismaking met de regio. Doordat Myanmar pas net open staat voor toeristen, is het land nog lekker ‘puur’ en ‘houtje touwtje backpacken’.

Must-do: Een ballonvaart boven de tempels van Bagan.

14. Letland

‘Letland, wat moet ik daar doen?’ gaat er misschien door je hoofd… Maar Letland, net als Litouwen en Estland onderdeel van de Baltische Staten, is helemaal hip! Een stedentrip Riga is het perfecte en betaalbare alternatief voor Scandinavische steden, en de natuur van Letland laat zich het best omschrijven als een mengelmoes van ongerepte natuur en oude kasteeltjes. Die laatste doen uiteraard perfect dienst als verblijf!

Must-do: Waan je een oude tsaar in het Rundale Palace Museum in Bauska.

15. Filipijnen

Als Vietnam het nieuwe Thailand is, is de Filipijnen het nieuwe Vietnam! Komt het door Expeditie Robinson, waarbij de kijkers wekelijks wegdromen van het heldere water, de wuivende palmen, het witte zand en de ruige rotsen? Of was dat finalist en GTST-hunk Oscar? Enfin, de veelzijdige culturenmix én paradijselijke stranden en baaitjes op de meer dan 7000 eilanden wachten op je. Het moge duidelijk zijn: De Filipijnen moeten op je bucketlist, en snel ook!

Must-do: Duiken of snorkelen met walvishaaien. Niet gevaarlijk en succes gegarandeerd!

Top reizen naar Nepal

Reisorganisaties met reizen naar Nepal

Meer blogs over Nepal

Beoordelingen van Nepal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5