Home
Blog
Bestemmingen
De top 15 bestemmingen voor 2017 volgens Rondreis.nl

De top 15 bestemmingen voor 2017 volgens Rondreis.nl

9 minuten leestijd
De top 15 bestemmingen voor 2017 volgens Rondreis.nl

Waar gaat de reis naartoe in 2017? Rondreis.nl helpt je graag op pad met deze ultieme lijst van must-see bestemmingen voor het nieuwe jaar.

Populaire reisbestemmingen als Thailand en Amerika zullen ook in 2017 weer door veel reizigers bezocht worden. Maar er zijn ook een aantal verrassende nieuwkomers, pareltjes van plekken die je gewoon gezien én gedaan moet hebben. Daarom geven wij net als vorig jaar weer een overzicht van de meest ultieme reisbestemmingen voor het jaar 2017.

1. Canada

canada
canada

Met stip op één in Lonely Planet’s top 10 van landen die je absoluut niet mag missen in 2017. En daar zijn wij het volkomen mee eens. Canada is het twee na grootste land ter wereld en de bevolking is bijzonder vriendelijk en beleefd. Bruisende steden als Vancouver, Montreal, Quebec en Toronto mogen niet ontbreken op je reis. Maar de aantrekkingskracht van Canada zit ‘m vooral in de waanzinnig mooie natuur. Hier vind je misschien wel de mooiste landschappen ter wereld en elke regio heeft weer iets anders te bieden. Uitgestrekte prairies, fraaie regenwouden, arctische landschappen in het noorden van het land en veel - heel veel - prachtige nationale parken. Wat dacht je van de spectaculaire gletsjers, bergen en rivieren van de Rocky Mountains en de Niagarawatervallen?

Must-do: Er is eigenlijk maar één manier om zoveel mogelijk van dit prachtige land mee te pikken: huur een camper en lekker roadtrippen, dwars door het land.

2. Eilanden en stranden van Maleisië

maleisie
maleisie

Idyllische bountyeilandjes alleen in Thailand, Indonesië of de Caraïben? Think twice. In 2017 is Maleisië the place to be voor een relaxte strandvakantie of ongegeneerd eilandhoppen. Je vindt hier honderden kleine en grotere eilanden met stranden die zo uit een vakantiegids zijn weggeslopen. Onontdekte pareltjes met prachtige helderblauwe zee, wuivende palmbomen en parelwitte stranden. En een big plus: het massatoerisme heeft op de meeste plekken nog niet toegeslagen dus dit is dé ideale plek om lekker te gaan chillen. Voor het ultieme bountygevoel ga je naar bijvoorbeeld Perhentian, Tioman of Redang aan de oostzijde van het schiereiland van Maleisië. Voor een luxe strandvakantie en non-stop duiken kun je het beste naar de eilanden rondom Borneo gaan, zoals Sipadan, Metaking, Lankayan en Kapalai.

Must-do: Duiken met zeeschildpadden in de ultieme duikhotspot Sipadan bij Maleisisch Borneo. Omdat het tegenwoordig beschermd gebied is, worden er slechts 100 duikers per dag toegelaten en daar wil jij er één van zijn.

3. Iran

iran
iran

Bij Iran denk je natuurlijk niet meteen aan een populaire backpackbestemming, maar toch - of misschien wel juist - dáárom een absolute must-see in 2017. Een unieke bestemming met een buitengewoon vriendelijke en gastvrije bevolking. Iran heeft zo veel moois te bieden. Van paleizen en moskeeën, tot kleurrijke bazaars en ongelofelijk mooie natuur. In de kustregio’s vind je smaragdgroene rijstvelden en thee- en tabaksplantages. Voor ongerepte natuur met zand- en zoutwoestijnen en droge hoogvlaktes reis je af naar het binnenland. Dompel je onder in deze onbekende, maar prachtige cultuur en geniet ook zeker van de voortreffelijke en smaakvolle keuken.

Must-do: Waan je in het machtige Perzische rijk in de ruïne van Persepolis.

4. San Francisco, Verenigde Staten

san francisco
san francisco

Volgens veel Amerikanen de mooiste stad van het land en sowieso - voor Amerikaanse begrippen - een erg liberale en vrije stad. Alles kan en mag in San Fran, iedereen is er welkom, niets is te gek. Maar dat ga je in 2017 natuurlijk gewoon lekker zelf ontdekken. Het icoon van de stad is natuurlijk de Golden Gate Bridge die je vast en zeker al tig keer in een film of serie voorbij hebt zien komen. Maar het is toch wel net even specialer om ‘m nu eens in het echt te gaan bewonderen. De kabeltram is een ideale manier om de vele trekpleisters in de stad te bezichtigen. Chinatown, Union Square, Fisherman’s Wharf en Lombard Street mogen niet op je lijstje ontbreken en in Alcatraz stap je in de voetsporen van Al Capone. Wil je desondanks de drukte van de stad even ontvluchten, ga dan naar het Golden Gate Park en check zeker de Japanse Theetuin.

Must-do: Zoals het een echte Hollander betaamt, fiets je over de Golden Gate Bridge.

5. Colombia

colombia
colombia
 

Tegenwoordig weer veilig om te bereizen en gelukkig maar. Colombia is namelijk prachtig en helemaal hot in 2017. Het enige risico dat je in Colombia nog loopt, is dat je niet meer weg wilt. Het land is relatief goedkoop en Colombianen zijn erg gastvrije en uitbundige levensgenieters. Je vindt er wereldse metropolen, bruisende steden en talloze koloniale dorpen. De kleurrijke cultuur is een bonte mix van Zuid-Amerikaans, Europees en Afrikaans. Naast prachtige, tropische stranden, kun je ook genieten van ongelofelijk mooie natuur. Een derde van het land bestaat uit het Amazone regenwoud, maar je vindt er ook woestijn en zelfs hoge, besneeuwde bergtoppen van de Andes. Een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers. Je kunt er duiken, klimmen en hiken tot je erbij neer valt.

Must-do: De meerdaagse trekking naar the Lost City; Ciudad Perdida - het Machu Picchu van Colombia, maar dan zonder hordes toeristen.

6. Slovenië

slovenia
slovenia

Op nog geen twee uur vliegen van Nederland ligt Slovenië, misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Verstopt tussen Oostenrijk, Kroatië en Italië en net zo mooi, maar wel een stuk goedkoper. Slovenië is een sprookjesachtige bestemming met historische stadjes, prachtige kastelen, uitgestrekte bossen, ruige gebergten, wild stromende rivieren en mooie bergmeren. Een ideaal land om lekker te gaan kamperen, maar ook vind je er goede en betaalbare hotels. Vooral de avontuurlijke reiziger gaat zich hier prima amuseren: hiken, mountainbiken, raften, klimmen en abseilen is hier aan de orde van de dag.

Must-do: Raften of kajakken op de helderblauwe Soča rivier in het spectaculaire landschap van Soča River Valley.

7. Madagaskar

madagaskar
madagaskar

Madagaskar staat vooral bekend om zijn onweerstaanbare natuurschoon en uiteenlopende landschappen. Door haar geïsoleerde ligging vind je hier planten en tropische diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Een reis naar Madagaskar is een unieke ervaring en het lijkt of je zo in de gelijknamige animatiefilm stapt. Het is één van de grootste eilanden ter wereld en vooral als je van natuur, dieren en strand houdt, móet je dit gezien hebben. Het is een unieke mix van Afrika’s intensiteit en dierenrijk met een vleugje Aziatisch mysterie. Naast een fascinerende wereld van baobabs, lemuren, kameleons, indri’s en Madagaskar-gekko’s, vind je er ook prachtige stranden en nog zonder het massatoerisme.

Must-do: Lemuren of maki’s spotten op safari in Ranomafana National Park of één van de vele andere, prachtige parken op het eiland.

8. Schotland

schotland
schotland

Hét ultieme land, lekker dichtbij huis, om in 2017 te gaan roadtrippen. Met de auto of - nog toffer - op de motor. Vanuit IJmuiden met de ferry naar Newcastle en van daaruit ben je in een uurtje in Schotland. Het land van de doedelzakken, kilts en andere Schotse tradities, maar bovenal vind je in Schotland een prachtig, divers landschap. Kronkelende weggetjes langs de kustlijn laten om het kwartier weer een ander adembenemend mooi uitzicht zien. Imposante rotsformaties, prachtige vergezichten en watervallen. Vooral niets plannen, maar lekker de neus achterna. In de Highlands van Schotland kun je heerlijk toeren, zonder iemand tegen te komen. Overnachten doe je in een authentieke Bed & Breakfast of een kneuterig hotelletje in de middle of nowhere.

Must-do: Dit is een inkoppertje: whiskey proeven. Of je er nu van houdt of niet, je kunt niet naar Schotland gaan zonder in ieder geval één keer echte Schotse whiskey te drinken.

9. Lapland, Finland

lapland
lapland

Laat ons één bucketlist zien waar Lapland niet op staat! Het land van de Kerstman, rendieren en sneeuw. Heel veel sneeuw. Het ultieme winter wonderland, een ongerepte wildernis van sneeuw, magisch en mythisch. Fins Lapland ligt in het noordelijkste gebied van Finland en kent een ongekend indrukwekkende, subarctische wildernis. Het land heeft iets eenzaams en ontastbaars dat het zo magisch maakt. Je vindt hier natuurfenomenen die je met eigen ogen gezien móet hebben. Tijdens de Midnight Sun in de zomer is het er drie maanden lang 24 uur per dag licht. In de wintermaanden is er helemaal geen daglicht. Ook is Lapland de beste plek ter wereld om de Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht, te zien.

Must-do: Moeilijk kiezen, dus we noemen ze allebei. Maak zeker een huskytocht en combineer dat meteen met het spotten van het noorderlicht.

10. Lombok, Indonesië

Kuta lombok
Kuta lombok
 

Ten oosten van het über populaire Bali ligt het meer authentieke buureiland Lombok, waar je jaren terug in de tijd gaat. Nog geen hordes toeristen, maar wel spectaculair mooie stranden, vulkanen en een prachtig, ongerept landschap. De aantrekkingskracht van Lombok zit ‘m in de rust en relaxte vibe, een aantal adembenemende duiklocaties en stoere surfdudes en -dudettes kiezen vooral voor de ruige stranden van het zuidelijk gelegen Kuta. Een fantastische mooie plek om je surfskills te verbeteren en lekker hoge golven te pakken. De nabij gelegen eilandjes Gili Trawangan, Gili Air and Gili Meno zijn met een boot te bereiken. Vanaf hier kun je waanzinnige duiken maken en je vindt er prachtige picture perfect bountystranden.

Must-do: Surflessen nemen in Kuta, Zuid-Lombok.

11. Zambia

zambia vic falls
zambia vic falls

Zambia is Afrika zoals Afrika bedoeld is. De perfecte keus wanneer je van ruige en ongerepte natuur houdt met uitgestrekte moerassen en wouden. In Zambia vind je misschien wel de allermooiste wildparken van het Afrikaanse continent: Kafue en South Luangwa National Park. Gegarandeerd spot je hier giraffen, olifanten, leeuwen, nijlpaarden, zebra’s, maraboes, neushoornvogels, en andere dieren. Uiteraard bezoek je ook meteen even de meest spectaculaire watervallen ter wereld, de Victoria Falls. De Vic Falls zijn op het hoogste punt 100 meter hoog, maar vooral haar breedte van 1.708 meter is indrukwekkend. De Zambezi rivier dendert hier in de ‘natte’ maanden met wel 500 miljoen liter water per minuut naar beneden. De mist die hierdoor wordt veroorzaakt, kun je al van kilometers afstand zien. Vandaar ook de bijnaam Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’.

Must-do: De échte dare devils onder ons gaan bungeejumpen vanaf de 111 meter hoge Victoria Falls Bridge. Back-up: zwemmen in Devil’s Pool.

12. Nieuw-Zeeland

Wanaka
Wanaka

Oké oké, je moet er even voor in het vliegtuig zitten, maar dan heb je ook wat. Nieuw-Zeeland is hotter dan ooit. Een super populaire bestemming om rond te reizen en voor echte adrenalinejunkies is Nieuw-Zeeland the place to be in 2017. Ook natuurliefhebbers zijn hier volledig in hun nopjes en het is een waar paradijs als je van hiken houdt. Het land heeft zoveel moois te bieden. Op het ruige en ongerepte Zuidereiland vind je vooral gletsjers, fjorden, azuurblauwe gletsjermeren en Fiordland, één van de grootste nationale parken ter wereld. Op het Noordereiland vind je geisers, vulkanen en prachtige baaien. Nieuw-Zeeland is één grote Lord of the Rings-film.

Must-do: Roy’s Peak Track hiken met als cadeautje het uitzicht vanaf de 1.578 meter hoge top op Lake Wanaka en Mount Aspiring.

13. Japan

Tokyo
Tokyo

Wil je eens een totaal andere Azië-ervaring dan je gewend bent, dan is Japan een echte aanrader. Japan is jaw-dropping in so many ways. In geen enkel ander land ter wereld vind je zo’n unieke mengeling van traditie, mystiek, technologie en extreme subculturen als in Japan. Tijdens je bezoek krijg je ongeacht je reiservaring waarschijnlijk de cultuurshock van je leven. Japan is bizar, maar oh-zo-mooi. Een typische en unieke combinatie van Samurai-cultuur, Geisha’s en prachtige natuur. Het land bestaat voor driekwart uit bergen, dus ook natuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek. In Tokyo kijk je gegarandeerd je ogen uit. Onwerkelijke wolkenkrabbers, neonlicht en schreeuwende billboards, eeuwenoude tempels en een extravagant nachtleven. Ook is de Japanse keuken een culinair paradijs dat met geen enkele andere keuken te vergelijken is.

Must-do: Juist ja, sushi eten, all you can eat! Dat doe je meteen maar even op de grootste vismarkt ter wereld, Tsukiji Fish Market.

14. Oman

oman desert
oman desert

Na Dubai en Abu Dhabi kun je weer een nieuwe bestemming in het Midden-Oosten aan je bucketlist toevoegen. Met haar super gastvrije bevolking en rijke Arabische cultuur, ben je in het sultanaat Oman aan het goede adres voor een bijzondere combinatie van moderne kosmopolitische steden, authentieke bergdorpjes, eeuwenoude forten en woeste bergen. Voor absolute stilte, groene oases en schitterende zonsondergangen reis je af naar de woestijn. Oman is een land vol verrassingen en adembenemend mooie landschappen. Je vindt er een fascinerende mengeling van Arabische tradities en moderne technologie en comfort.

Must-do: Waan je een echte nomadische Bedoeïne tijdens een kamelenrit door de woestijn en overnacht in het ‘Thousand Star Hotel’ midden in de woestijn.

15. Jamaica

jamaica
jamaica

Bij Jamaica denk je natuurlijk meteen aan Bob Marley, rastas & reggae, palmbomen en rum. Heel veel rum. Maar ‘the island in the sun’, bekend om haar vele watervallen, zou je nog wel eens veel meer kunnen verrassen. Het eiland heeft zo veel moois te bieden: prachtige natuur en een rijke, culturele historie. De über toeristische stranden aan de noord- en noordwestkust van Jamaica - Montego Bay en Ocho Rios - kun je beter vermijden. Als je een beetje op ontdekkingstocht gaat op het eiland, vind je nog veel mooiere plekjes van ongerepte natuur en verlaten stranden aan bijvoorbeeld de stille zuidkust. In kleine Jamaicaanse vissersdorpjes en verlaten baaitjes vind je nog de echte, laid-back sfeer van het ware Jamaica.

Must-do: Dance the night away op Reggae Grooves & rum. Lots of it.

Meer blogs