Home
Blog
Bestemmingen
Het noordoosten van Thailand: 5 plekken die je gezien móet hebben

Het noordoosten van Thailand: 5 plekken die je gezien móet hebben

op 8 september 2017
2 minuten leestijd
Het noordoosten van Thailand: 5 plekken die je gezien móet hebben

Het land van de glimlach is een waanzinnige bestemming en dat is precies de reden waarom veel reizigers terug blijven gaan. Dat maakt reizen naar Thailand ook zo leuk. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Veel reizigers beginnen als eerste kennismaking met Thailand vaak met de populaire route Bangkok, Chiang Mai en eilandhoppen in het zuiden. Maar er zijn nog veel meer prachtige, onontdekte plekken in Thailand. In het noordwesten is de Mae Hong Son loop een aanrader. Ook in het uiterste noordoosten vind je een aantal pareltjes die het ontdekken meer dan waard zijn.

1. Chiang Dao

chiang dao
chiang dao

Vanuit Chiang Mai ben je in nog geen twee uurtjes in Chiang Dao district, gelegen tussen Chiang Dao National Park en Si Lanna National Park, in een prachtige omgeving van jungles en karstgebergtes. Een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte én de hitte van de stad. Maak een trekking door jungle en bergdorpjes naar de top van Doi Luang Chiang Dao, bezoek de Chiang Dao Cave of beklim de Sri Sungwan waterval. Daarna even bijkomen in de hotsprings van Pong Arng in Pha Daeng National Park. Alles is hier mogelijk.

2. Thaton

thaton
thaton

Een paar uurtjes verder naar het noorden ligt het slaperige Thaton. Onderweg maak je een uitstapje naar de top van Doi Ang Khang. Een prachtige route door de indrukwekkende berglandschappen met spectaculaire vergezichten in het noordelijkste national park van Thailand, Doi Pha Hom Pok. Een trekking is hier meer dan de moeite waard en er is een heuse spa met hotsprings, mineraalbaden en een sauna. Uiteraard pik je ook nog even een Thaise massage mee. Vanuit Thaton kun je per longtailboot een adembenemend mooie tocht naar Chiang Rai maken.

3. Chiang Rai

chiang rai
chiang rai

Vlakbij de grens met Myanmar en Laos ligt Chiang Rai. Al heeft de stad niet zo veel te bieden als het nabij gelegen Chiang Mai, er ligt een aantal prachtige bezienswaardigheden. Verken tempels als Wat Phra Kaew of slenter door de botanische tuinen van Mae Fah Luang Art & Cultural Park. Net buiten Chiang Rai ligt de bekende Wat Rong Khung, ook wel bekend als de witte tempel. Daarnaast is een bezoek aan het ‘House of Opium’ de moeite waard om meer te leren over de vroegere opiumhandel.

4. Mae Salong

mae salong
mae salong

In een prachtige omgeving van heuvellandschappen en theeplantages ligt het charmante Mae Salong (Santikhiri). Het was voorheen een belangrijke hub in de opiumhandel in de Gouden Driehoek en nog steeds vind je er veel Chinese invloeden. Nu is de regio vooral bekend vanwege de theeteelt (Oolong en groene thee). Je kunt hier prachtige trekkings maken door Akha en Lahu dorpjes, langs plantages en boomgaarden en zelfs paardrijden.

5. Mae Sai

mae sai
mae sai

In het noordelijkste puntje van Thailand ligt Mae Sai, een belangrijke grensovergang naar Myanmar. Veel reizigers komen hier alleen voor een visa run, maar het is ook een erg gezellig, typisch grensstadje om een paar dagen te verblijven. De Tham Pla grotten, zo’n twaalf kilometer buiten de stad, zijn een bezoek waard. Wat Phra That Wai Dao is een Burmese tempel met een prachtig uitzicht over de omgeving - én Myanmar - en een paar bijzondere bezienswaardigheden, zoals een gigantisch grote schorpioen. Aan de rivier liggen een paar leuke guesthouses.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8