Home
Blog
Bestemmingen
Mooiste plekken Argentinië: 20 top bezienswaardigheden

Mooiste plekken Argentinië: 20 top bezienswaardigheden

5 minuten leestijd
Mooiste plekken Argentinië: 20 top bezienswaardigheden

Bruisend Buenos Aires, de Iguazu Falls of ruig rood landschap vol cactussen en cowboys? Argentinië is veelzijdig! Maar al deze 20 plekken wil je stuk voor stuk zien!

Argentinië is het grootste Spaanstalige land ter wereld en het achtste land ter wereld qua oppervlakte. Geen wonder dat er hier héél veel te zien is. En omdat Argentinië ook nog eens erg lang gerekt is, is het land enorm veelzijdig. Van watervallen en wereldsteden tot glestjers en woestijn: dit zijn de 20 mooiste bezienswaardigheden van Argentinië.

1. Buenos Aires

La Boca
La Boca

Met drie miljoen inwoners is Buenos Aires de grootste stad van Argentinië en daardoor niet voor niets de hoofdstad van het land. Er is er van álles te doen, zoals winkelen, eten en drinken, musea bezoeken en genieten van de mooie pleinen en architectuur. Boek een lesje tangodansen, bezoek een voetbalwedstrijd of struin door de kunstenaarswijk La Boca voor de ultieme Argentijnse passie!

2. Iguazu Falls

Iguazu Falls
Iguazu Falls

De Iguazu- (of Iguaçu-)watervallen zijn spectaculair. Ze liggen op het drielandenpunt met Brazilië en Paraguay en tellen totaal 275 watervallen die het water over een breedte van drie kilometer zo’n 80 meter naar beneden storten. Vanaf verschillende wandelpaden, een boot of vanuit een helikopter kun je dit schouwspel bewonderen. Rondom de watervallen vind je een uitgestrekt (en prachtig) nationaal park.

3. Cerro Colorado

Cerro Colorado
Cerro Colorado

Een prachtig natuurgebied in de regio Cordoba met een lange geschiedenis. In het ruige rotslandschap zijn zelfs nog rotstekeningen te vinden van de inheemse bevolking voor de Spaanse kolonalisatie. Feel like a cowboy, huur een paard en trek erop uit in dit prachtige natuurgebied.

4. Cafayate

Cafayate
Cafayate

De omgeving van Cafayete is mooi én je kunt er heerlijke wijn proeven! Op twee uur rijden van Salta ligt Cafayete, een plaatsje waar de lekkerste wijnen van Argentinië worden gemaakt. Het dorpje staat vooral bekend om de productie van droge, witte wijnen. In de directe omgeving liggen verschillende wijngaarden en wijnhuizen. Ideaal voor een dagtripje vanuit Salta, waarbij je verschillende wijnen gaat proeven en een adembenemende rit maakt door de omgeving.

5. Hornocal

Hornocal
Hornocal

De ‘Serranía de Hornocal’ is een groep bergen op 25 kilometer afstand van Humahuaca. Bijzonder hier is Yacoraite, een kalkstenen rotspartij die zich uitstrekt van Salta (Argentinië) tot Bolivia en zelfs Peru. Deze bezienswaardigheid staat ook wel bekend als de veertienkleurige berg en is 4.761 meter hoog.

6. Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

Deze berg is ‘maar’ zeven kleuren, maar ook Purmamarca wordt veel bezocht. Cerro de los Siete Colores en de markt die in het nabijgelegen dorpje wordt gehouden zijn populair bij toeristen. Vanuit hier worden wandelingen gemaakt (Paseo de los Colorades en Purmamarca River) en vertrekken er tours naar Salinas Grandes, Huachichocana en Laguna de Guayatayoc.

7. Salinas Grandes

Salinas Grandes
Salinas Grandes

Voor zoutvlaktes hoef je echt niet per se naar Bolivia! Argentinië heeft zijn eigen Salinas Grandes, een enorm zoutvlakte in het noorden van het land. De totale oppervlakte van de zoutvlakte beslaat 6.000 vierkante kilometer. De Salar de Uyuni in Bolivia is meer dan 10.000 vierkante kilometer groot.

8. Patagonië

Patagonia
Patagonia

Argentinië heeft ook zijn eigen Patagonië! Argentijns Patagonië strekt zich uit van Buenos Aires tot Vuurland. Op het schiereiland Valdes leven pinguïns, flamingo’s, robben en zeeleeuwen. Er zijn ook walvissen te zien in de baai van Puerto Pirámides! Voor gletsjers moet je ook in Patagonië zijn, in het nationale park Los Glaciares. De Perito Moreno gletsjer mag je daar zeker niet overslaan!

9. Cono de Arita

Cono de Arita
Cono de Arita

In de omgeving van de zuidelijke grens van Salar de Arizaro in Argentinië, ligt een vreemde vulkanische piramide: Cono de Arita. Deze bijna perfecte kegel stijgt onverwachts in het midden van de Salar de Arizaro-zoutvlakte 122 meter de lucht in. De kegel ligt in de zesde grootste zoutvlakte ter wereld, op zo'n 70 kilometer van het dorp Tolar Grande.

10. Mocona Falls

Mocona Falls
Mocona Falls

De Mocona Falls zijn niet zo populair en hoog als de Iguazu Falls, maar minstens zo bijzonder op hun eigen manier. De Mocona Falls – ook wel bekend als Yucumã Falls – zijn namelijk drie kilometer lang in de breedte. Deze waterval ligt op de grens met Brazilië.

11. Pozo de las Animas

Pozo de las Animas
Pozo de las Animas

Pozo de las Animas zijn twee spectaculaire sinkholes in de provincie Mendoza, in de buurt van het dorpje Los Molles. De sinkholes aan de provinciale route 222 zijn beide ontstaan door de instorting van ondergrondse holtes, door de ontbinding van gips deposito's van grondwater. De twee gaten zijn van elkaar gescheiden door een dunne wand, waarvan wordt aangenomen dat deze door de jaren heen uiteindelijk zal eroderen en de twee sinkholes zal verenigen.

12. El Calafate

Glacier Argentina
Glacier Argentina

In El Calafate kan je de Perito Moreno Glacier beklimmen. Je krijgt sneeuwschoenen aan en zo kan je een deel van de gletsjer op. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, maar de gletsjer zelf is toch wel het mooist om te zien.

13. Bariloche

Bariloche
Bariloche

Bariloche staat vooral bekend om de lekkere chocolade die ze er hebben, maar ook de natuur is er zeker de moeite waard. Het Nahual Huapi meer is een groot meer dat er prachtig uitziet. Bergen op de achtergrond, ski's onder, genieten maar!

14. Aconcagua

Aconcagua
Aconcagua

De Aconcagua is de hoogste berg van het Amerikaanse continent. De berg ligt in Mendoza, waar je prachtig over kunt uitkijken vanaf de top van de berg. Aconcagua is maar liefst 6.962 meter hoog, maar het beklimmen van de berg niet niet heel moeilijk. ‘Echt’ klimmen is niet nodig, maar de effecten van de grote hoogte zijn wel erg zwaar.

15. Salta

Salta
Salta

De stad Salta ligt tegen het Andesgebergte aan en heeft een erg droog klimaat. Dit zie je dan ook terug in het landschap nabij de stad. Salta is een koloniale stad en werd al in 16e eeuw gesticht. Je wandelt hier tussen de koloniale gebouwen en door geplaveide straatjes, en in de directe omgeving vind je prachtige landschappen en traditionele dorpjes.

16. Puerto Madryn

Puerto Madryn
Puerto Madryn

Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, in het Argentijnse deel van Patagonië, aan de Atlantische kust. Puerto Madryn staat bekend om de vele dieren die je er kunt zien, zoals pinguïns, zeeleeuwen en walvissen.

17. Mendoza

Mendoza
Mendoza

Mendoza heeft vele mooie gebergten en ook mooie wijngaarden. Je kunt er prima wandelen of natuurlijk meedoen aan een wijnproeverij terwijl je geniet van het landschap.

18. El Chalten

El Chalten
El Chalten
El Chalten is een bergdorp aan de rivier Rio de las Vueltas, in het Los Glaciares National Park in Zuid-Argentinië. In El Chalten kan elke bergbeklimmer zijn of haar lol op. Of je nou amateur of professional bent, voor iedereen is er wel een route beschikbaar. Daarom staat El Chalten bekend als Argentina’s Trekking Capital.

19. Ushuaia

Ushuaia
Ushuaia

Ushuaia is de meeste zuidelijke stad in de wereld. Je kan het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland) bezoeken en je kan tot in de oneindigheid over het water staren. Vanaf Ushuaia kun je met de boot door het Beaglekanaal varen, de zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Wie weet kom je wel zeeleeuwen, pinguïns, robben of flamingo’s tegen!

20. Cordoba

Cordoba argentina
Cordoba argentina

Een gezellige stad in het noorden van Argentinië met een heerlijke ‘digital nomad-cultuur’. Cordoba is met meer dan een miljoen inwoners de tweede stad van het land. Het is een industrieel centrum, al ziet de (binnen)stad er zelf typisch historisch en koloninaal uit.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9