Home
Blog
Bestemmingen
Top 10 bezienswaardigheden op Jamaica

Top 10 bezienswaardigheden op Jamaica

3 minuten leestijd
Top 10 bezienswaardigheden op Jamaica

‘Jaaaah maaan!’ Deze tien plekken zijn hot op Jamaica en wil je gezien hebben!

Zeg je Jamaica, dan staat Bob Marley direct op je netvlies, inclusief rasta, reggae en een hoop wiet. De ‘don’t worry be happy’ vibe proef je op het hele eiland, van de parelwitte stranden tot in het ruwe binnenland. Niet ‘one love’, maar zeker tien loves wil jij aan den lijve ervaren.

1. Dunn's River Falls

dunn river falls
dunn river falls

Nabij Ocho Rios zijn de watervallen van Dunn’s River één van de bekendste trekpleisters van het land. Beklim de kalkstenen op eigen gelegenheid of samen met een gids. Vanwege de sterke stroming is enige voorzichtigheid geboden. Vergeet niet om je heen te kijken, want de uitzichten met het regenwoud aan je zijde zijn fantastisch!

2. Dolphin Cove

dolphin
dolphin

Staat ‘zwemmen met dolfijnen’ op jouw bucketlist? Dan is dit een niet te missen spot tijdens je vakantie naar Jamaica. Op deze prachtige locatie ontmoet je dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Knuffel (voorzichtig) en speel met deze prachtdieren en leer over hun alledaagse gewoonten. Dreams do come true!

3. Montego Bay

montego bay
montego bay

Wanneer je behoefte hebt aan zon, zee, zand met de faciliteiten van een bruisende stad binnen handbereik zit je in Montego Bay gebakken. De op twee na grootste stad van Jamaica heeft een zinderend nachtleven, biedt belastingvrije shopmogelijkheden, staat bekend om wondermooie stranden en is een waar watersportparadijs. Duik overdag naar de Widowmaker’s Cave en drink ’s avonds een cocktail in bar ‘Pier 1’. Proost!

4. Green Grotto Caves

green grotto caves
green grotto caves

De noordkust van Jamaica is ook onder de grond charismatisch. Het grotendeels onontdekte labyrint van mystieke grotten met unieke rotsformaties, stalactieten en stalagmieten diende in de 17de eeuw als schuilplaats voor de Spanjaarden en werd in de 20ste eeuw als smokkelroute gebruikt. Kijk je ogen uit en schrik niet van de vleermuizen!

5. Mayfield watervallen

flals jamaica
flals jamaica

Twee bizar fraaie watervallen, 21 natuurlijke zwembaden, veel exotische bloemen, planten, vogels, vlinders en wild maken de Mayfield watervallen in het Westmoreland gebied een bijzondere dagtrip. Het kalme water in combinatie met de jungle-achtige omgeving brengen je dichter bij de natuur. Tip: draag waterschoenen, want de stenen kunnen behoorlijk glibberig zijn.

6. Blue Mountains

blue mountains
blue mountains

Verwonder je in het fabelachtige Blue Mountains gebied, dat zich uitstrekt over 45 kilometer ten noordoosten van Kingston, over de Cinchona Botanical Gardens en het Hollywell National Park. Maak een dagexcursie met koffietour vanuit de hoofdstad, trek met een scout meerdere dagen de ongerepte natuur in of maak een nachtelijke wandeling naar de Blue Mountain Peak, die met 2.256 meter de hoogste top is. Aan het einde van een pittige tocht word je getrakteerd op een betoverende zonsopgang. Een ervaring die je nog lang zal heugen.

7. Kingston

kingston
kingston

Het culturele en economische hart van het eiland vind je in de hoofdstad Kingston. De stad biedt een mooie mix van historie en hipster aangelegenheden. In de binnenstad wisselen oude gebouwen, straatmarkten en kunstmusea elkaar af. Uptown daarentegen is modern en blits. Breng een bezoek aan de Nationale Galerij van Jamaica, het Bob Marley Museum en kom tot jezelf in het National Heroes Park. Zoals in elke grote hub kan het er flink druk zijn. Omarm de chaos en dein mee op de klanken van deze muzikale stad.

8. Reggae Beach

reggae beach
reggae beach

Ten oosten van Ocho Rios liggen schitterende stranden verborgen onder kliffen. Reggae en Boscobel Beach zijn de bekendste. De combinatie van wit zand, blauw water en romantische vergezichten creëren een onvergetelijk tropisch paradijs. Met aan de lopende band entertainment van Jamaicaanse dansers, drummers, exotische zangers en artistieke acrobaten ervaar je de laidback cultuur hier op zijn best.

9. Rio Grande

rio grande
rio grande

Met een vlot over de prachtige wateren van Jamaica raften kan op de brede rivier Rio Grande. Laat je tijdens een tweëenhalf uur durende tocht door het ruige regenwoud leiden. Een lokale ‘kapitein’ wijst de weg. Onderweg neem je een frisse duik en nuttig je een traditionele lunch. Een adembenemende belevenis!

10. Bob Marley Mausoleum

bob marley house
bob marley house

Naast het genieten van het sensationele natuurschoon mag een eerbetoon aan muzikale held Bob Marley uiteraard niet ontbreken. Tussen Montego Bay en Ocho Rios bezoek je in Nine Mile de geboorte- en begraafplaats van de legende. De door fans handgeschreven notities op de binnenmuren van het huis laten zien hoe groots hij was onder het volk. Zet het als eerste ochtendactiviteit op je agenda, om niet tussen een massabezoek van cruiseschipgangers te staan!

Reisorganisaties met reizen naar Jamaica

Meer blogs over Jamaica

Beoordelingen van Jamaica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.3
Stranden
9.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8