Home
Blog
Foto van de dag
Foto van de dag - Torres del Paine

Foto van de dag - Torres del Paine

1 minuut leestijd

En dan was er gelukkig weer een foto van de dag! Deze keer een foto van één van de grote hoogtepunten van een bezoek aan Chili (en ook Zuid-Afrika): Torres del Paine. Torres del Paine is zowel de naam voor de puntige bergen als het nationaal park wat hieromheen ligt. Het park ligt in het zuiden van Chili in een gebied dat beter bekend is onder de naam Patagonië.

En dan was er gelukkig weer een foto van de dag! Deze keer een foto van één van de grote hoogtepunten van een bezoek aan Chili (en ook Zuid-Amerika!): Torres del Paine. Torres del Paine is zowel de naam voor de puntige krijtbergen (zoals te zien op de foto) als het nationaal park wat hieromheen ligt. Het park ligt in het zuiden van Chili in een gebied dat beter bekend is onder de naam Patagonië.

Het is een prachtig gebied met bergen, gletsjers, valleien, rivieren en meren. Een bezoek aan dit park is echt een must als je naar Patagonië gaat. Je kunt er fantastisch wandelen. Zelf heb ik de "W"-route gelopen. Een trek van 5 dagen (inderdaad in de vorm van een W) door dit geweldige landschap. Overnachten kan bij zogeheten "refugios". Een soort grote berghutten met slaapruimte. Er is daar ook ruimte om te kamperen.

Foto door Laurens T

Bij de rubriek "Foto van de dag" tonen we een indrukwekkende, grappige of inspirerende foto uit onze eigen collectie.

Top reizen naar Pai

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21 dagen
Individuele rondreis
Thailand Compleet! Dat is nogal wat, maar deze 21-daagse rondreis maakt de belofte helemaal waar. Je gaat naar het zuiden, waar eilanden, stranden en de ruige rotsen en meren van Khao Sok je dagen zullen vullen. En naar het noorden, waar authentieke bergvolkeren in een decor van rijstvelden, valleien en bergen leven. In Centraal-Thailand maak je kennis met de geschiedenis. Ga fietsen langs de tempelruïnes van de voormalige koningsstad Ayutthaya en wandel over The Bridge on the River Kwai in Kanchanaburi, ooit onderdeel van de beruchte Japanse dodenspoorlijn.Dat is een top programma, denk je nu misschien. En dat klopt, maar we zijn er nog niet. Want je kunt naar de beroemdste drijvende markt en naar de mooiste waterval van Thailand. Je ontdekt de leukste buurten van Bangkok, trekt in Chiang Mai met de fiets de natuur in, je gaat in de jungle slapen in een boomhut en in een drijvend hotel. Voor velen maken ontmoetingen met de lokale bevolking een reis. Daar is op deze rondreis aan gedacht. Natuurlijk maak je al praatjes met de street food handelaren in Bangkok en op de avondmarkt van Chiang Mai, maar bijzonder zijn de bergvolkeren in Mae Hong Son en Pai, waar relatief weinig bezoekers komen en de Padong langnekken in het noorden van Thailand. Als je dit allemaal hebt gedaan en meegemaakt, sluit de reis af met een paar heerlijke dagen op een van Thailands mooiste eilanden: Koh Phangan. Het geeft je ook de mogelijkheid kennis te maken met Ang Thong, het verbluffende maritiem nationaal park of uitgebreid te gaan duiken of snorkelen.Zo'n gevarieerde en prachtige reis noemen wij vol vertrouwen Thailand Compleet!
Ayutthaya, Bangkok, Chiang Mai, Kanchanaburi, Koh Phangan, Pai, Mae Hong Son, Khao Sok, The Bridge on the River Kwai, Ang Thong

Reisorganisaties met reizen naar Pai

Meer blogs over Pai

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9