Home
Blog
Reisadviezen

Reisinspiratie

157 blogs in de rubriek Reisadviezen
· Redactie
Vermijd wachten op luchthaven
Als de dag van je vakantie straks eindelijk is aangebroken, dan heb je natuurlijk geen zin om urenlang op het vliegveld te moeten wachten. Gelukkig zijn er enkele manieren om de wachttijd te verkorten, zeker als je op dit moment nog geen vlucht hebt geboekt. Lees onderstaande tips en doe er je voordeel mee.
· Redactie
De nieuwste wereldwonderen
Wereldwonderen, er zijn er een aantal van en de meeste zijn wel bekend. Ze worden gevormd door prachtige natuurgebieden of aparte verschijnselen en bouwwerken. Machu Pichu in Peru is er een voorbeeld van, net als de antieke stad Petra in Jordanië.
· Redactie
Natuurparken in de Verenigde Staten
Een rondreis door de Verenigde Staten is altijd een mooi avontuur. Ongetwijfeld bezoek je ofwel het bruisende New York, de filmindustrie van Los Angeles of een van de pretparken in Florida. In de Verenigde Staten bevinden zich echter ook prachtige natuurparken waar je bijzondere wandeltochten kunt maken. Combineer je reis daarom bij voorkeur met een bezoek aan een natuurpark.
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Met de bus door Suriname
Reizen met de bus is een leuke, goedkope en avontuurlijke manier om een land te verkennen. Overweeg voor een interessante rondreis door Suriname daarom eens om een route uit te stippelen aan de hand van de buslijnen. Op deze manier kun je een korte rondreis ook eenvoudig combineren met een langer verblijf in bijvoorbeeld Paramaribo.
· Redactie
Reizen en dieren kijken
Als je van dieren houdt en je houdt daarnaast ook nog eens heel erg van reizen, dan ligt het voor de hand om die twee zaken met elkaar te combineren. Inspiratie nodig voor waar de reis dan naartoe moet gaan? Lees hieronder enkele tips op dit gebied en kies voor de bestemming die het beste bij jou past, of de diersoort die jou het meeste aantrekt natuurlijk.
· Redactie
Souvenirs kopen met beleid
Je kent het wel: je bent op reis en om je heen zie je voortdurend de mooiste, leukste of meest hilarische souvenirs. Leuk voor thuis, denk je, en voor je het weet zit je koffer  vol met cadeaus voor vrienden, bekenden en familie. Dat kan anders.
· Redactie
Droomreizen van reisleiders
Wie heeft er nou niet een land, regio of stad in zijn gedachten om ooit nog eens te zien, om van de ultieme droomreis nog maar niet te spreken… Zo ook de reisleiders van SRC-Cultuurvakanties. Alleen krijgen daadwerkelijkheid de mogelijkheid om hun eigen droomreis samen te stellen én te maken met SRC-reizigers.
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.
· Redactie
Waar vind je zon?
Zul je net zien, heb je een ‘zonvakantie’ naar Turkije geboekt en eenmaal daar aangekomen breekt precies een periode van hevige regenval aan. Je verwacht het niet, maar het kan je zomaar overkomen, of toch niet?
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.
· Redactie
Festivaltijd in Thailand
Houd je van festivals en reis je de komende week of in juni naar Thailand? Lees dan snel verder, want in Thailand vind je de leukste, meest kleurrijke en bijzondere festivals die jij je maar kunt bedenken. Je moet alleen wel weten waar je dan moet zijn om ervan te kunnen genieten.
· Redactie
Riksja Travel tip: wacht niet te lang met boeken
In de laatste nieuwsbrief van Riksja Travel stond een goede tip voor als je dit jaar een verre rondreis wilt maken, maar nog niet geboekt hebt: wacht niet te lang! Ben jij je nog aan het oriënteren op een groepsrondreis of individuele rondreis tijdens de zomermaanden?
· Redactie
Samen uit, samen thuis?
Of je nu samen een lange en verre reis gaat maken of voor een weekendje naar een snel bereikbare stad vertrekt, op vakantie gaan met zijn tweeën zorgt bij veel stelletjes voor behoorlijk wat stress. Bang voor de vakantierelatietest? Doe dan je voordeel met onderstaande tips.
· Redactie
Vervoer in Azië
In Azië beschikken ze over een aantal vervoermiddelen die wij in het westen minder gebruiken of misschien zelfs niet eens kennen. Probeer ze tijdens je reizen door Azië gewoon eens een keer uit en laat je verrassen.
· Redactie
Typisch Amerikaans
Als je in Amerika je vakantie gaat vieren dan zijn er een aantal activiteiten die je gewoonweg moet ondernemen. Je kunt ze waarschijnlijk zelf wel al bedenken, maar om je een eindje op weg te helpen, volgt hieronder een korte opsomming van typisch Amerikaanse bezigheden.
· Redactie
Ondergrondse bezienswaardigheden
Niet alleen boven de grond valt er veel te zien en te beleven, ook onder de grond kun je soms van prachtige bezienswaardigheden genieten. Je moet alleen wel even weten waar je moet zijn, daarom volgen hier enkele tips.
· Redactie
Overdekte rommelmarkt in New York
Waarom zou je als je op vakantie bent ook altijd van die typische toeristendingen moeten doen? Doe dat eens niet, maar kijk eens wat de lokale bevolking zoal doet. Doe op reis dingen die je thuis ook zou kunnen doen, zoals het bezoeken van een rommelmarkt.
· Redactie
Vrijwilligerswerk op reis
Ben je op zoek naar een manier om iets voor een ander te kunnen betekenen en zou je dit het allerliefste willen combineren met een verre reis? Kijk dan eens op de website van Act Local, een stichting die zich onder meer richt op het bevorderen van begrip tussen mensen.

Archief

>