Shoestring ervaringen

De Shoestring ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Shoestring gemaakt hebben.

Er zijn 26 ervaringen met Shoestring geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
8,2
Prijs / Kwaliteit
8,2
Algemeen
8,4
8,0
Totaalscore
26 beoordelingen
4,8

Een mooie reis maar niet meer met Shoestring!

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 31 October 2016

Mooie reis maar niet meer met Shoestring

Wij hebben bij Shoestring de rondreis China Groots gedaan. Veel bezienswaardigheden en ook veel verplaatsingen per bus , trein en een keer met het vliegtuig. Die kunnen in onze ogen trouwens een stuk efficiënter geregeld worden.
We hadden prima weer en genoten dan ook van de bezienswaardigheden. Dat heb je ook wel nodig anders is het een stuk minder mooi en leuk. En toch zijn er in onze ogen nog veel zaken die echt veel beter kunnen. Zo waren een aantal hotels/guesthouses niet echt schoon. Peuken in de badkamer, schimmel aan de muren, hier en daar wat kruipend ongedierte etc. Aan de reisleidster hadden wij nagenoeg niets. Als je veel met elkaar optrekt verwacht je enig initiatief maar helaas was dat niet aanwezig bij haar. Veel informatie die zij gaf kan je zelf ook van internet plukken. De vraag naar een supermarkt in de buurt van het hotel kon zij in de meeste gevallen niet echt beantwoorden. Terwijl je wel je ontbijt zelf moet regelen. Dus vooral zelf de regie in handen nemen anders slaap je regelmatig uit terwijl je ook vroeg kan vertrekken uit het hotel. Drie keer met een nachttrein reizen is echt niet aan te bevelen. Gaat een hoop tijd mee verloren, terwijl je ook niet slaapt dus de volgende dag gebroken bent. Gelukkig konden wij tegen meerbetaling de laatste nachttrein ontlopen en gingen we met het vliegtuig.
Wij hebben ook veel excursies gedaan waarbij sommige rustig geschrapt hadden kunnen worden of waarbij een combinatie gemaakt kan worden. Ook staan er excursies op die vanwege tijdsgebrek niet gemaakt kunnen worden. Dus ook hier kan Shoestring nog winst boeken.
Toch hebben wij genoten van deze reis mede door de samenstelling van de groep en de lol met elkaar en vanwege het feit dat wij zelf meer de regie zijn gaan voeren maar op deze wijze gaan wij niet meer met Shoestring op reis!

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
4,0
Reisleiding
2,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

6,4

Mooie reis maar niet meer met Shoestring

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 19 August 2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt op Bali, Lombok en Gili Air. De reis was goed georganiseerd. De hotels lieten wat te wensen over maar we verbleven in de meeste niet meer dan twee nachten. Toch is het fijn als je na een lange dag met veel indrukken niet nog hoeft te gaan zeuren over een kapotte airco, koud water in de douche of vieze bedden. We hadden nog wat extra dagen bij geboekt op Bali om lekker te relaxen. We kregen aangeraden dit te doen in het laatste hotel van de reis. Dit bleek echter een verschrikkelijk hotel, in verbouwing met veel te weinig zonbedjes aan het zwembad, vieze bedden etc. We hebben dit geprobeerd om te zetten maar bij Shoestring is niets zo oninteressant als een ontevreden klant. LET OP: ze werken via lokale agenten dus als er iets is moet dat lokaal worden opgelost, wat vervolgens niet gebeurd. Geen enkele compensatie. Nog een waarschuwing: via Shoestring wordt je verwezen naar Thuisvacinatie.nl. Dit is een commerciële instelling die vaccinaties aanpraten die je helemaal niet nodig hebt. Lees dus zelf goed op onpartijdige sites wat echt nodig is.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
5,0
Reiziger icon

8,8

Droomreis

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 19 January 2016

22-daagse rondreis door Thailand. Bangkok, Kanchanaburi, Sukhothai, Chiang Mai, Koh Pga-Ngan, Koh Samui. Geweldige reis, leuke groep, de liefste reisleidster die je je kan wensen Kaew, die werkelijk alles weet over de Thaise gebruiken, Thaise keuken en de bezienswaardigheden. Een mooie kennismaking met Thailand, een reis om nooit te vergeten!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,8

Super rondreis door peru & bolivia!

  • Peru
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 08 January 2016

Een super rondreis gemaakt met shoestring. Had mazzel met een kleine groep, vijf man! Dat geeft je een ander gevoel als dat je met een grote groep reist. Diverse stukken met openbaar vervoer afgelegd vanwege de kleine groep. Dit maakte het alleen bijzonderder! Openbaar vervoer is in beide landen goed geregeld, dus geen problemen aan ondervonden.
Onze reisleider was een ware topper, perfectionist ten top, maar zorgde voor een fantastische beleving van beide landen. Hij wist de shortcuts, de rustige tijden, de kleine steegjes en de plekjes om verliefd op te worden. Natuurlijk ook de toeristische highlights bij langs gegaan, die je ook niet mag missen!
Machu pichu is fantastisch. Maar uyuni is wel het absolute hoogtepunt van de reis. Deze enorme zoutvlakte kun je je niet voorstellen! Moet absoluut op ieders Bucket list staan!!

Alleen gereisd in april 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Met Shoestring zie je de belangrijkste steden en de woestijn!!!!

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 04 January 2016

Vanaf Cairo met de piramides (heb ze in totaal 4x gezien en het blijft bijzonder) via de woestijnen naar het zuiden.
De woestijnen zijn er in alle kleuren en absoluut bijzonder. Zeker de witte woestijn met zijn paddestoelen. Slapen in de open lucht daartussen is een absolute belevenis.
Kamelentochtje zeker aan te raden als je in de woestijn bent.

Daarna door naar Aswan. Ik vind dit 1 van de leukere steden.
De boulevard waar de felouka kapiteins je proberen te lokken om bij hun in te stappen. En daar dus een hele discussie mee aangaan.
Ook is de bazaar een leuk tripje. Lange straat met winkeltjes. Ook hier kan je leuke praatjes houden met de winkeliers.
Uiteraard een dag en een nacht aan boord van een felouka geweest. Heerlijk relaxed over de Nijl.
Alleen jammer van die grote cruisboten die zo'n herrie maken en veel uitlaatgassen hebben.

Luxor is ook een mooie stad maar minder overzichtelijk als Aswan.
Luxor temple en Karnak zijn niet te missen maar absoluut een aanrader.

Tip:
Loop in Aswan naar boven op de berg. Daar zitten een paar terrasjes waar je een geweldig uitzicht hebt over de Nijl.
Ook kan je vanaf daar de Aswandam zien liggen met het monument wat Rusland geschonken heeft.

Alleen gereisd in december 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Groepsreis (singlereis) Cuba

  • Cuba
  • Singlereis Singlereis
  • 09 December 2015

Ik heb in mei 2015 met Shoestring een prachtige rondreis door het wonderschone Cuba gemaakt. Havana, Trinidad, paardrijden, heerlijke bountystranden.. wat een heerlijke tijd en prachtig land is Cuba. De groep was supergezellig. Volgend jaar weer met Shoestring!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,4

Groepsreis Colombia

  • Colombia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Colombia ontdekken..een unieke belevenis! Deze groepsrondreis van Shoestring is goed bevallen. Alles netjes geregeld, mooi programma en leuke groep mensen bij elkaar. De relaxte havenstad Cartagena en de mooie baaien in het Tayrona Nationaal Park waren de toppers, Aanrader!

Gereisd met partner in juli 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

5,4

Groepsreis Japan

  • Japan
  • Singlereis Singlereis
  • 30 September 2015

Dit wordt een lang verhaal, dus voor alle mensen met weinig tijd hier alvast de conclusie: Op vakantie naar Japan? Absoluut, het is een fantastisch land dat je elke keer doet verbazen. Met Shoestring naar Japan? NEE!

Dan nu de lange versie.

Japan is een schitterend land, mooie steden, prachtige natuur en natuurlijk lekker eten. Het is ook zeer toegankelijk en het reizen is er zeer eenvoudig, iets wat je misschien niet meteen zou verwachten. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en staan eigenlijk altijd klaar om je te helpen. Wie naar Japan wil reizen, wat ook prima alleen kan, kan wat gratis lessen en survival phrases (essentieel) van japanesepod101.com downoaden, beluisteren en waar nodig leren. Lees daarnaast ook het boek 'A Geek in Japan' (essentieel om meer over de Japanse cultuur te leren), koop een aantal Lonely Planets van Japan en/of de steden waar je naar toe wil en check tripadvisor.com voor hotels, ryokans en restaurants. Daarmee ben je klaar voor een onvergetelijke tijd in Japan en kun je een interessantere en leukere vakantie neerzetten dan Shoestring doet.

Hoewel Shoestring predenteert dat het buiten de gebaande paden gaat, de slogan is tenslotte "Hoe ver kun je gaan?", zouden zelfs de vijfenvijtig plussers van de rollatorbrigade bij dit programma in slaap zijn gevallen. Tot zover dus de pretenties van Shoestring. Het grote probleem van de Japan reis is het hoge vlees noch vis gehalte. Shoestring regelt je tickets, het vervoer en brengt in het geval van mijn reis een leuke groep mensen bij elkaar. Je krijgt dus een stuk gemak.

De locaties die worden aangedaan zijn in veel gevallen echte 'tourist traps'. Mede omdat we de locaties ook vaak tegen het einde van de ochtend aandeden kon je meedeinen in een zee van Japanse toeristen. Niet echt heel relaxed. Japan stikt bijvoorbeeld van de tempels. Veel 'onbekendere' tempels doen vaak niet onder voor de bekendere versies, maar zijn wel veel rustiger. Wel een pluspunt in het programma is de start in Fukuoka richting Kyoto en Tokyo. Zo kun je mooi aan de steeds groter wordende Japanse steden en bijbehorende metrosystemen wennen. De informatie over zowel de steden als de locaties die we bezochten was vaak wel weer aan de karige kant.

Als tip aan Shoestring zou het misschien een optie zijn om een alternatief programma te maken dat wat interessanter voor de meer avontuurlijke reizigers is die er zelf of met een kleine groep op willen uittrekken, in plaats van het voornamelijk afwerken van de standaardlocaties. Dan heb je als klant tenminste het idee dat je ook daadwerlijk "verder" komt en je niet alles zelf moet uitzoeken. Gelukkkig bracht Lonely Planet en het gewoon verkennen van de gebieden uitkomst.

Naast gebrekkige informatie klopte bepaalde informatie ook niet. Zo werd er gesteld dat er voor de excursies een bedrag van 35 euro moest worden betaald, wat niet het geval was. verder bleek dat we een dag langer in Tokyo hadden dan stond aangegeven, een probleem voor de mensen die langer wilden blijven en dus onnodig een kamer hadden geboekt. Ook bleek regelmatig dat het ontbijt niet bij het hotel zat inbegrepen, iets wat ook niet duidelijk werd gecommuniceerd. Shoestring reageert gelukkig wel snel op mails maar de opzet van het programma en de informatievoorziening zijn voor verbetering vatbaar.

Dan een ander belangrijk punt, namelijk de reisleider. We hadden een Japanse man als reisleider die voor de tweede keer een westerse groep in Japan ging rondleiden. Normaliter toerde deze beste man alleen mee met Japanners in het buitenland. Japanners denken en handelen anders dan Nederlanders. Als de Japanse gids links zegt, gaan alle Japanners naar links. Als de Japanse gids 8:00 uur in de lobby zegt, zit het om 07:45 al vol. Nederlanders werken zo niet en doen liever hun eigen ding. Dat veroorzaakt dus frictie. Dat kan ik onze gids niet aanrekenen. Wel Shoestring dat besloot om deze onervaren man als het om westerse groepen gaat, een jonge groep Nederlanders te laten leiden. Als Shoestring zich in de Japanse cultuur had verdiept had het misschien tot de conclusie kunnen komen dat het niet zo'n goed idee zou zijn (bij concurrenten zie ik vaak wel Nederlandse reisleiders). Uiteindelijk kwam het erop neer dat we het grootste deel van de dagen gewoon een eigen programma zonder gids hadden (bijvoorbeeld alle dagen in Tokyo). Prima, maar wat is dan nog de toegevoegde waarde van een Shoestring vraag je je af. Hotels en tickets boeken is dankzij het internet kinderspel, zelfs in Japan.

Waar Shoestring het ook liet afweten is de vervoerskeuze. Krijg je bij de concurrent die slechts iets meer rekent een JRpass voor twee weken om lekker onbeperkt te kunnen treinen, zodat je nog meer van het land kunt zien, Shoestring had een bus geregeld. Daardoor konden we volgens de reisomschrijving op plekken komen die anders niet via de trein toegankelijk waren. Nu zat er inderdaad een pareltje tussen, het Sandankyo Ryokan. Een schitterende ryokan met traditionele maaltijd en onsen. Een plek die je misschien niet zo snel uit een Lonely Planet of Tripadvisor haalt. Al met al is busreizen in Japan een trage aangelegenheid en was het efficienter geweest om te treinen.

Van Kyoto naar Tokyo was er echter de mogelijkheid om met de Shinkansen te gaan, de supersnelle trein, of de bus te nemen en onderweg op verschillende plekken te stoppen, waaronder mount Fuji. Klinkt leuk, maar in werkelijkheid ging het om een openbare bus die een korte stop bij mount Fuji maakte. Op een postkaart zie je meer van de berg, zeker nu het heiig was. Daarnaast accepteerde de bus niet de koffers van een aantal mensen van de groep, waardoor die alsnog per post verstuurd moesten worden en de volgende dag pas aankwamen. Wederom een van de vele zaken die gewoon niet goed geregeld waren.

Onbegrijpelijk was ook dat er geen bus voor de terugreis van Tokyo naar Narita Airport was geregeld. Nu moest er met de bagage worden geleurd om vervolgens met verschillende treinen uiteindelijk op het vliegveld aan te komen. Gezien de marge die Shoestring op deze reis maakt had dat er toch op z'n minst vanaf gekund.

Nu is het lastig om een reisorganisatie op één reis te beoordelen en ik heb echt een prima vakantie gehad, maar Japan is zo eenvoudig om te reizen dat ik de meerwaarde van Shoestring, behalve het regelen van een groep mensen om op reis te gaan, gewoon niet zie. Iedereen die naar Japan wil raad ik aan om zelf een aantal plekken te kiezen. Je ziet zo meer van het land, bent veel goedkoper uit en hebt maximale vrijheid. Zoek je een reismaatje, dan zijn er ook tal van websites te vinden. Zelfs in onze groep met 'singles' ontstonden, zoals vaker met groepsreizen, subgroepjes en waren er ook genoeg mensen die er alleen op uittrokken. Al met al een leerzame reis en Japan was voor mij een fantastische vakantie, maar daar heeft Shoestring een marginale rol in gespeeld.

Bedankt voor het lezen van dit epistel.

Domo arigato gozaimasu

Alleen gereisd in maart 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
5,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
5,0
Reiziger icon

5,6

Brazilie

  • Brazilië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Niet wat ik ervan verwacht had.
De accomodaties waren niet al te super. Het hotel in Sao Paulo was een pousada, super eenvoudig, in Iguazu was het een bouwval. Alles wat stuk kon gaan was stuk in de kamer. Het hotel in Paraty was wel erg netjes, maar ook een pousada. In Ilha bela hadden we een nette pousada. Ilha grande daarentegen was een krot waar je nog geen dieren in kon zetten, zo vies. En rio was een luxer hotel.

Het vervoer was met vliegen goed (binnenlandse vlucht met TAM), de lijnbussen Iguazu-Curitiba was ook prima en Curitiba - Sao Paulo. De overige trips met de minibus waren ondermaats en gevaarlijk. Hard rijdende chauffeurs en bagage tot aan het plafond waardoor de chauffeur niet eens kon kijken in de achteruitkijkspiegel.

Qua excursies mooie excursies gehad. Iguazu was prachtig, paraty de boottocht heel mooi, Ilha grande hebben we zelf excursies ondernomen, Rio heb ik de excursie vermeden aangezien hij veel te duur was. 

Verder de reisleider was gewoon slecht. Zo hebben we diverse keren geruime tijd achter hem aan kunnen lopen op zoek naar een leuke bar, maar hij had geen idee waar die lag. Of iemand uit de groep moest iets hebben van de apotheek, moest de hele groep mee. Ik zou dan zeggen, ga het zelf halen of doe het op een later tijdstip.

Ook ging hij aan de mensen vragen wat de voorkeur was om te gaan eten en vervolgens besliste hij waar we gingen eten. Totaal niet wat er gewenst was. Of hij luisterde alleen naar een paar mensen en de rest kon maar meekomen.

De reis zelf was niet goedkoop. Ik had op zijn minst verwacht dat er betere hotels in zouden zitten. we hebben welgeteld 1 hotel gehad en de rest waren pousada's. 

De treinreis ging niet door vanwege een overstroming. Dan kan ik begrijpen, maar om vervolgens een excursie te gaan doen (vervangend), maar daar wel een dure prijs voor te vragen is belachelijk. Excuus was, het busje moest ook worden ingehuurd, nou gewoon onzin zoiets. 

Ik zal niet zo snel meer voor shoestring kiezen. Vond de groep ook ontzettend kinderachtig. Ze gedroegen zich als pubers sommige. Had meer een idee dat ze voor het eerst alleen op reis waren. En dan was iedereen toch wel 20 +

Gereisd met vrienden in maart 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
3,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

8,4

Maya Route

  • Mexico
  • Singlereis Singlereis
  • 30 September 2015

Prachtige reis door Mexico, Guatemale en Belize! Veel gezien van de mayacultuur, comfortabele hotels, lekker eten, leuke steden en vooral heel veel gezelligheid in de groep. Reisbegeleider was een nederlander die al jaren in Mexico woont, hij wist ook veel van de mayacultuur! Absolute aanrader deze reis met Shoestring!

Alleen gereisd in november 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Avontuurlijk Nepal

  • Nepal
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Super goede Nepalese reisbegeleider die ons alle mooie plekjes van Nepal heeft laten zien (ook de minder toeristische). Echt een meerwaarde omdat hij ons heel veel, eerlijk en gedetailleerd over het land en de omgeving kon vertellen. En als we graag iets wilden dan regelde hij het voor ons, zoals het paragliden in Pokhara of een excursie naar Bhaktapur. De reis zelf was ook super, goed georganiseerd en veel te doen. Zou zo nog eens terug gaan!

in april 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Strand & Cultuur

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Wat een fantastische week heb ik gehad, maanden later denk ik er nog altijd met veel plezier aan terug. Alles was goed georganiseerd en de gids heeft voor een onvergetelijke ervaring gezorgd. Zo tevreden dat mijn volgende reis met shoestring inmiddels weer geboekt is.

Alleen gereisd in oktober 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

laos, Cambodja , Vietnam met Shoestring: prima!

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Prima georganiseerde reis door Indochina.
Was voor ons de eerste keer met Shoestring. Is uitstekend bevallen.
Mooie dingen gezien en gedaan. Veel vrijheid om zelf iets te ondernemen. Leuke hotels met centrale ligging ( vaak op loopafstand van centrum), goede ontbijten. Lokale gidsen deden werkelijk alles om ons een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ook de reisbegeleider was super.
Volgende keer zullen we zeker overwegen om met Shoestring te reizen.

Klein minpuntje: de ter plekke aangeboden excursies waren ( te ) duur!. Zelf regelen van uitstapjes is prima te doen en bespaart je veel geld.

Gereisd met gezin in juni 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,8

Peru in 2 weken

  • Peru
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

We waren maar met een klein groepje (4 personen) dus hebben met het openbare vervoer rondgetrokken ipv een eigen busje. Dit waren comfortabele bussen met airco. Daarom ook soms lange reistijden (soms van 6 - 10u) en dikwijls vroeg opstaan en vertrekken.
Je hebt veel vrijheid en kan kiezen of je al dan niet meedoet met optionele excursies. Reisbegeleiding was in het Engels en iemand van Peru zelf, wat ik een voordeel vond. Alleen was hij niet zo spraakzaam in het begin (reisleider is geen gids zeggen ze dan) Maar als je iets vroeg kreeg je wel altijd de gepaste info.
Dikwijls was het ontbijt niet inbegrepen en moest je hier ook voor bijbetalen, maar je kon ook een broodje gaan kopen in een nabijgelegen winkeltje (veel goedkoper)
Het land was op zich prachtig, écht de moeite, maar de volgende keer zou ik voor 22 dagen kiezen ipv 16 dagen, wat toch wel te kort is. En nog minpuntje vond ik dat de hotels buiten het centrum gelegen waren, maar de centrums waren makkelijk te bereiken te voet of met de taxi. Hotels waren eenvoudig maar netjes.
Zou ik deze reis terugdoen, absoluut!

Alleen gereisd in november 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

3 weken zuidelijk afrika

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Dit was de leukste reis ooit, heb ook met fox 2 reizen gemaakt, nl bruizend brazilie in 2005 en maleisie was ook met fox, 2 weken, was ook super in 2009

Gereisd met vrienden in november 2007
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,4

Syrie & Jordanie

  • Syrië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een goed georganiseerde reis naar 2 verschillende landen, met veel culturele bezienswaardigheden.

Gereisd met partner in juli 2009
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,6

India en Nepal on a shoestring

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een super reis die goed te doen is voor een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding! Je ziet erg veel hoogtepunten van India en Nepal in een reis!! Door de nachttrein overbrug je een grote afstand, en het is een geweldige ervaring om te doen! Ik ben hem nergens goedkoper tegenkomen! een echte aanrader als je reislustig bent! DOEN!

Gereisd met partner in oktober 2010
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Inia & Nepal on a Shoestring

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een geweldige beleving!! Gevlogen om de Mount Everest! Gevaren over de Ganges. De mooiste plaatsen gezien. En ja... zoals het hoort: goed ziek geweest! ;) Een ervaring die ik zeker nog eens wil beleven.

Gereisd met partner in augustus 2007
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,8

Egypte Sinai

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Gewoon een geweldige reis met een enthousiaste lokale reisbegeleider. Egypte is een erg mooi land wat veel te bieden heeft. Tijdens de reis zie je de mooiste dingen. Cultuur en ontspanning worden afgewisseld. De dag op een feloeka is heerlijk. Met z'n allen relaxen op een boot. Aan het eind van de reis een paar dagen in Dahab. Hoe relaxed wil je het hebben!! 

Alleen gereisd in december 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,8

Jordanie 8 dagen

  • Jordanië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Wat kan je veel zien in 1 week! getroffen met de groep. leuk afwisselend programma. prima hotels en een prima lokale gids. Jordanie is een echte aanrader als je maar een week de tijd hebt!

Alleen gereisd in april 2007
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,6

India en Nepal on a Shoesyting

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een super ervaring! Je moet wel beschikken over een flexibele instelling want beide landen zijn ZO anders en druk en overweldingend. Maar als je het een beetje over je heen kan laten komen super. Vooral onze reisleider heeft bijgedrage aan deze super ervaring. Een lokale gids heeft echt een meerwaarde.
Wat we wel jammer vonden is dat er heel veel optioneel is waardoor de reis toch wel duur uitvalt. Shoestring geeft op zich wel een goede zakgeld indicatie. De accomodaties waren nogal verschillend van kwaliteit, als je voor luxe gaat moet je misschien ook een andere reis boeken denk ik zo. prijs kwaliteit was prima!

Gereisd met partner in juli 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,0

Noord India in twee weken

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

een fantastische reis; langs wonderlijke wegen gewandeld, een kleurrijk hardwerkend volk gezien; bijzondere gerechten gegeten; prachtige maar ook hele simpele herinneringen gekocht; een bitter lange treinreis meegemaakt; versteld gestaan van het inpassingsvermogen; 4 dagen door mistbanken later vertrokken; en het land ongeschonden achtergelaten maar een levenservaring rijker!!

Gereisd met vrienden in december 2008
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,0

Rondreis Cuba

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Leuke rondreis door speciaal land. Veel salsa gedanst, cuba libres en mochitos gedronken. Hele leuke groep getroffen. Nu nog regelmatig contact met 2 mensen uit die groep. Destijds boek van Floortje Dessing kado bij boeking. Raadpleeg ik nu nog steeds.

Alleen gereisd in november 2005
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,0

China & Tibet: rit per hemeltrein

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Mooie reis, heel veel gezien. Nu is bij deze reis ook Xian geincludeerd waardoor je die stad ook niet mist. Vooral tibet was heel bijzonder. Een aanrader!

Gereisd met vrienden in juli 2009
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,0

Zuidelijk Afrika

  • Namibië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

We hadden een ongelooflijk leuke groep, een hele goede reisbegeleider, tenten en matjes enzo waren van goede kwaliteit, een hele goede kok en ongelooflijk veel mooie dingen gezien

Alleen gereisd in juli 2010
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,0

Zuidelijk Afrika, kampeerrondreis

  • Namibië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Geweldige ervaring! Leuke groep met vanalles door elkaar: singles, mannen en vrouwen, stellen voorbij middelbare leeftijd en jong.

Kerst in Zuid Afrika gevierd, waarbij de reisleiding alles uit de kast haalde om ons een mooie kerstdag te verzorgen. De leiding was tevens een goede kok, dus heerlijk gegeten en de chauffeur heeft goed gereden. Ik heb me nooit onveilig gevoeld. Het slapen in de sterke tenten was heerlijk! Deze ervaring heeft me doen besluiten om meer van Afrika te willen zien!

Alleen gereisd in december 2007
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon


Ben jij op reis geweest met Shoestring?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Shoestring of klachten over Shoestring.