Volg ons: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Rondreis naar Cuba

Rondreizen Cuba

Rondreizen door Cuba betekent rondreizen door een woelige communistische geschiedenis. Pas de laatste jaren is het toerisme hier echt goed op gang gekomen. Nu kun je langs de kust terecht in prachtige hotels met uitstekende duikmogelijkheden! Maar veel reizigers komen natuurlijk voor de roemruchte hoofdstad Havana, waar de geur van sigaren en rum je tegemoet komt. Ook voor zwoele salasafeesten zit je hier nog altijd goed. Cuba is voor een rondreis zeer geschikt!

Voor koloniale architectuur kun je terecht in het mooie Trinidad. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst en zodra je de stad betreedt weet je waarom! Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis kom je alles over de geschiedenis van Cuba te weten. Het is wel aan te raden een dergelijke reis in Nederland te boeken. Cubaanse operators bezigen namelijk nogal eens staatspropaganda.

Laat je verrassen door Havana

Zeg je Cuba, dan zeg je Havana, misschien wel de meest karakteristieke hoofdstad van de wereld. De eeuwenlange Spaanse overheersing is terug te zien n de koloniale architectuur en, cliché of niet, het chaotische straatbeeld wordt nog altijd bepaald door oldtimers en salsamuziek. Het is een stad waar je best een paar dagen kunt blijven hangen, zeker als je gevoelig bent voor de romantiek van het overal zichtbare verval. Geïnteresseerd in de geschiedenis van Cuba? Dan mag je het Museum van de Revolutie zeker niet overslaan!

Over die revolutie gesproken: in het Sierra Maestra gebergte kun je het voormalige hoofdkwartier bezoeken waar Fidel Castro, Ché Guevara en hun kompanen de machtsgreep voorbereidden. Neem wel stevige wandelschoenen mee, want het kampement ligt op een moeilijk bereikbare plek diep in de bossen. De rebellen wilden immers niet ontdekt worden! Zelfs als de politiek zelf je niet zo interesseert, is dit gebied vanwege de schitterende omgeving overigens zeker de moeite waard.

De mooie natuur van Cuba

Meer natuurschoon vind je in Pinar del Rio, het epicentrum van de Cubaanse tabaksindustrie. Hier ontdek je het ware plattelandsleven op ingedutte boerderijtjes, waar tandeloze mannen in stilte hun land verbouwen. Je kunt een sigarenfabriek bezoeken of zelf een sigaar rollen en roken bij een particulier boertje. Vanuit het 'hoofddorp' Viñales maak je bovendien prachtige tochten door de rollende, groene heuvels en stompe, door erosie gevormde bergen. Dat kun je te voet doen of te paard, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren.

Net zo koloniaal als Havana, maar dan een stuk rustiger is Trinidad. De oude stadskern met zijn pastelkleurige huizen is vrijwel helemaal bewaard gebleven en staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst. Trinidad dankt zijn rijkdom aan de suikerindustrie die je overal tegenkomt. Ook hier kun je een paard of fiets charteren om de omgeving te bekijken of naar het nabijgelegen strand te gaan.

Bezoek ook de Cubaanse stranden!

Stranden zijn er op Cuba natuurlijk sowieso in overvloed. Het beroemdste is waarschijnlijk dat van Varadero, een comfortabele badplaats met grote resorts, goede restaurants en uitstekende watersportfaciliteiten. Zoek je liever de rust op, dan kun je terecht op één van de vele andere stranden, zoals bijvoorbeeld dat van het eilandje Cayo Levisa. Hier geen lawaaiige toeristenindustrie, maar alleen hangmatten, palmbomen en het ruisen van de zee. Een schitterende afsluiting van een heerlijke reis!


Lees verder >


Cuba landinformatie

Vlag: Vlag Cuba
Hoofdstad: Havana
Aantal inwoners: 11.346.670
Oppervlakte: 110.860 km2

Nieuws over Cuba

Kaart van Cuba

Foto's van Cuba

Hieronder vind je foto's uit Cuba. Klik op de foto om deze te vergroten.

Video's van Cuba

Bekijk hieronder de video's van Cuba.

Ervaringen met Cuba

Er zijn nog geen ervaringen uit Cuba geplaatst.

Vul onderstaand formulier in om je ervaringen in Cuba te delen!

Je naam *
Je e-mailadres *
Je ervaring in Cuba *

Cuba rondreis aanbiedingen

vanaf € 1415

Het andere Cuba

22 daagse individuele rondreis incl. vliegticket

Deze reis aanvragenHet achterland van Cuba met koffie- en tabaksplantages, suikerrietvelden, tropische bossen en rivieren nodigt uit om er flink op uit te trekken en door te dringen tot in de natuur en de afgelegen dorpen. Op deze complete Cuba reis heb je ultieme vrijheid. Bijna drie weken heb je je eigen huurauto waarmee je tochten maakt naar.. Lees verder >

Bestemming Noord-Amerika > Cuba Cuba
Meer info

vanaf € 1889

Rondreis Klassiek Cuba + verlenging Sirenas Coral

18 daagse groepsrondreis incl. vliegticket

Vlieg/busreis inclusief vele maaltijden met strandverlenging in Sol Sirnas Coral***+ in Varadero met o.a. Santiago, Trinidad, Camagüey en Havana Lees verder >

Bestemming Noord-Amerika > Cuba Cuba
Meer info

vanaf € 2295

Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen; Ritmische klanken

21 daagse familiereis incl. vliegticket

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Cuba is een land met een zeer aangenaam klimaat. Maar niet alleen dat. Een warme bevolking, koloniale steden met prachtige gebouwen en vooral heerlijke tropische stranden. Ga te paard langs de imposante karstbergen rond Viñales. Of ga met een catamaran de zee op en neem een duik met de.. Lees verder >

Bestemming Noord-Amerika > Cuba Cuba
Meer info

vanaf € 1495

Rondreis Cuba, 10 dagen

10 daagse groepsrondreis incl. vliegticket

Korte rondreis langs de hoogtepunten van het westelijke deel van Cuba. Ontdek de prachtige vallei van Viñales en steden als Havana, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara. Lees verder >

Bestemming Noord-Amerika > Cuba Cuba
Meer info

Bekijk alle rondreizen naar Cuba

Rondreizen Cuba

Vergelijk de prijzen van alle aanbieders van rondreizen naar Cuba.

Beoordelingen

Plaats beoordeling >

Cuba ervaring

 De rondreis Cuba was een hele speciale ervaring. Een hele mooie ervaring welteverstaan! Zeker een aanrader.  

Dionne


Nieuwsbrief

Ontvang rondreis aanbiedingen in je mail!