Eten & drinken

De Griekse keuken kent van oorsprong veel Turkse invloeden. Kenmerkende gerechten zijn de souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), dolmadakia (gevulde druivenbladeren), moussaka (gekruid gehakt met aardappelen, kaassaus en omelet), keftedes (gehaktbal), tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer), domates gemistes (tomaten gevuld met rijst en gehakt), salata horiatika (de boerensalade met alle mogelijke tuinbouwproducten) en sardeles (geroosterde visjes).

Een Griekse maaltijd op een terrasje in de avondschemering is een belevenis, mede door de Griekse wijn, waarvan de retsina de bekendste en de meest dorstlessende is. Koffie, in kleine kopjes, wordt er de gehele dag gedronken in alle mogelijke variaties. Bier wordt steeds populairder en de Griekse borrel, de ouzo, is wereldwijd befaamd.

Meer weten over reizen naar Griekenland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Griekenland