Kenia ervaringen

De Kenia ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Kenia.

Er zijn 15 Kenia ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,4
Cultuur
8,1
Stranden
8,3
Steden
6,1
Eten & drinken
7,9
Activiteiten
9,0
8,3
Totaalscore
15 beoordelingen
7,8

Geweldige reis naar Kenia en safari in Tsavo oost en west

Veel gezien ik Kenia Rond Mombasa geweest en veel gedoken. Daarnaast nog een driedaagse safari gedaan in Tsavo Oost en west. Helaas zat onze reis organisatie niet tussen de keuze, maar deze was geregeld door Severin Travel. Een mooi resort bij Mombasa en ook in Tsavo oost een mooi onderkomen. Geweldig om de dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien

Gereisd met gezin in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Een droom safari in het prachtige Kenia!

Ik ben samen met mijn broer en papa 10 dagen naar Kenia geweest in de zomervakantie. We hebben 11 dagen rondgetrokken van safaripark naar safaripark en de meest onwaarschijnlijke dingen gezien. Iets wat mij altijd zal bijblijven is het beeld van een leeuwenfamilie die als avondeten een babyolifant op het menu hadden staan.. Harde beelden maar wel de echte natuur. Verder hebben we twee stammen, waaronder de Masai Mara stam, en een gospel kerk bezocht. Ik zou deze vakantie omschrijven als een prachtige ervaring en een echte 'eye opener'.

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,8

Het echte Afrika zoals je ziet in documentaires !

Na Zuid-Afrika wilde ik graag nog een keer terug om de big five compleet te krijgen. Alhoewel we echt super veel wild en uitzonderlijke dingen hebben gezien is het luipaard helaas nog steeds ontbrekend.

Deze geheel complete rondreis brengt je door de parken Masai Mara, Navaisha, Amboseli en Tsavo East en eindigt op het strand van Diani Beach. De dagen zitten vol met safaritochten in busjes waarvan het dak open kan opdat je echt een safari-ervaring hebt. Over wegen van zand en soms ook off-road ga je op zoek naar wild. De gidsen hebben ons de mooiste ervaringen gegeven. Een troep van 4 cheeta's, een roedel hyena's, midden in een troep van 60 olifanten met jonkies, parende leeuwen, zonsondergangen met een kudde olifanten in colonne achter elkaar.

Het einde van de reis was in een super mooi resort aan het strand van Diani Beach. Hier konden we even bijkomen van de indrukken van de afgelopen week. Een super reis die ik iedereen kan aanraden.

Alleen gereisd in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Safari in Kenia

  • Kenia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 07 January 2016

Ik heb samen met mijn moeder een een safari gedaan door 4 safariparken in Kenia: Amboseli (met uitzicht op de Kili :)),Tsavo West, Taita Hills en Tsavo East. Dit was echt geweldig! De omgeving was heel mooi, alle dieren van de BIG 5 gespot en geslapen in mooie lodges. Daarna hebben we nog 3 dagen gerelaxed aan de kust bij Mombasa. Een reis om nooit te vergeten!

in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar

  • Kenia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met 333TRAVEL
  • 07 January 2016

Mijn meest bijzondere reis ooit, is de rondreis door Kenia en Tanzania geweest. Door deze reis droom ik er elke dag weer van, om terug naar Afrika te gaan. De humoristische Afrikanen, de onbeschrijfelijk mooie wilde dieren, de Kilimanjaro en het prachtige strand. Op safari meerde malen de big 5 gezien, cheeta aanval gezien, nijlpaarden, slangen, apen, alles wat je maar wensen kan. Slapen in een tentje in de Serengeti. Hyena's die je hoort, olifanten die je richting je tentenkamp komen stormen of tijdens een boottocht oppassen dat je geen nijlpaard boos maakt en het mooist, je eerste wilde leeuw tegenkomen, dan maakt die regenbui niet meer uit. Deze wilde dieren hebben een blijvende indruk op mij gemaakt. Maar ook een stukje van de Kilimanjaro beklimmen behoort tot de mogelijkheden van deze reis, een absolute aanrader. En tot slot de cultuur, natuurlijk de indrukwekkende Masaai, welke zo'n eigen levenswijze hebben, prachtig om te mogen zien. Maar ook op Zanzibar, verdiep je in de slavernij en probeer met de inwoners te praten, welke een stuk moeilijker benaderbaar zijn dan op het vaste land. Zanzibar is de ideale plek, om na de rondreis heerlijk tot rust te komen, te genieten van de onderwaterwereld en niet te vergeten met wilde dolfijnen te zwemmen. Deze reis veranderd je voor de rest van je leven!

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Actieve rondreis met heel veel natuur

  • Kenia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 06 January 2016

Ga je naar Afrika,dan doe je safari's.Begonnen in het schitterende Samburu reservaat met ook nog eens een bezoek aan de Samburu-stam.De eerste olifanten zijn een feit.Later,bij Lake Nakuru ligt de focus weer meer op buffels.In Kenia zie je zoveel dieren!En de natuur is enorm afwisselend in dit land,van woestijnachtige vlaktes tot aan vochtige jungle-achtige bergen. We hebben gekampeerd aan de rivier,scholen bezocht en andere lokale projecten bewonderd.
Op de doorreis een leuk foto-momentje:de evenaar. Ook een mooie beklimming naar een uitzicht op het Rif-gebergte levert mooie plaatjes op. Kortom: onvergetelijke afwisseling en activiteit!

Gereisd met vrienden in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,4

Een prachtig kijkje in de wildernis, met schitterende wilde dieren en indrukwekkende natuurstammen als de Masai

  • Kenia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 05 January 2016

We hebben al twee maal deze rondreis gemaakt en daarna een weekje strand om bij te komen van alle indrukken. We hebben alle dieren die er leven in het wild kunnen zien en kunnen fotograferen, daarnaast een bezoek gebracht aan de Masai en veel geleerd over hun cultuur. Voor natuurl en of fotografie liefhebbers een echte aanrader.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,6

Geweldige vakantie gehad. De Big Five gezien en een super gids

  • Kenia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 04 January 2016

Rondreis door Kenia met bezoek aan alle natuurparken. Geweldig om tijdens de eerste ochtend wakker te worden en de olifanten onder je balkon te zien grazen. Aanrader is zeker (en dat staat nergens in de brochures maar zeker de moeite waard) Hells Kitchen. Zelf een dagtocht georganiseerd. Heel erg indrukwekkend.

Gereisd met partner in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis door Kenia.

  • Kenia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Djoser
  • 04 January 2016

3 weken een groepsrondreis door Kenia gedaan. Ontzettend veel gezien. Een goede gids is wel een must.
Geweldig veel wildlife: heb uren lang safari's gemaakt en was nog niet uitgekeken. Mooi land, met veel dingen om te zien... Per safari, wandeling of fietstocht.

Gereisd met gezin in september 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Geweldige ervaring

  • Kenia
  • 05 March 2015

Natuurlijk hebben we een safari gedaan door Tsavo East, een heel avontuur, fantastisch. Verder hebben we een weeshuis, een school en een familie bezocht. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar leven en zo gelukkig worden van kleine dingen. Ga ook vooral op ontdekkingstocht, wel met (locale) begeleiding!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,7

Mooie reis maar ga wel georganiseerd

  • Kenia
  • 20 February 2015

in Kenia alleen een safari gedaan dat was erg leuk de rest van de tijd zaten we opgesloten op het resort omdat het buiten het resort erg onveilig was.! Dus ik raad iedereen aan georganiseerd te gaan dan is het vast en zeker de moeite waard.!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
6,0
Steden
4,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Lesgeven in Kenia

  • Kenia
  • 18 February 2015

In oktober ben ik met de stichting Edukans naar Kenia gegaan. Wat een prachtige ervaring was dat!
Samen met een Keniaanse PABO-student stond ik twee weken voor de klas. Ik liet aan de Kenianen zien hoe wij in Nederland lessen geven. Ik zal deze prachtige ervaring met mijn lieve collega en geweldig 75 kinderen nooit meer vergeten!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Meer dan alleen de Masai Mara

  • Kenia
  • 17 February 2015

Kenia is het ideale safariland, een grote veelzijdigheid aan nationale parken met een net zo'n grote veelzijdigheid aan landschappen en dieren. Grote kans dat je de big five tegenkomt! Daarnaast zijn de inwoners erg vriendelijk, zowel de kleurrijke stammen als de inwoners van de stedelijke gebieden.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Strand en safari

  • Kenia
  • 17 February 2015

Kenia is de ideale plek voor wie op zoek is naar parelwitte stranden, cultuur en uiteraard de hoofdattractie van het land: de uitgestrekte safariparken voor het spotten van de big five.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
3,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Mombassa en safari

  • Kenia
  • 17 February 2015

De Severin Sea Lodge was een uitstekende keuze: een tropisch paradijs. De combinatie met een paar dagen safari naar Tsavo en Amboseli maakte het een onvergetelijke reis!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Kenia gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Kenia ervaring, reistips of reisverhalen.