Home
Blog

Reisinspiratie

· Redactie
Ontspannen in Jamaica
Als je aan Jamaica denkt, dan zullen alle clichés als tropische stranden en reggae de revue passeren. Uiteraard kloppen deze clichés volledig, maar is dat erg? Natuurlijk niet, want wil je tijdens je vakantie nou nog meer dan tropische stranden en ontspannende muziek? Schitterende natuur misschien? Nou, ook die vind je hier.
· Redactie
Mooi Ierland
Ierland is het land van legenden, kastelen, ruïnes en ongerepte natuur. In het prachtig groene, heuvelachtige landschap vind je tal van overblijfselen die een eeuwenoude geschiedenis verraden, zoals die van de Kelten en Druïden. Tijdens een rondreis kun je alle aspecten van Ierland leren kennen.
· Redactie
Korte reis naar Zürich
Het Zwitserse Zürich is typisch zo’n stad waar je bij het plannen van een korte reis niet zo snel aan zult denken. Dat is erg jammer, want Zürich is niet alleen een goede plek voor een overnachting tijdens een autoreis naar bijvoorbeeld Toscane, maar is ook perfect voor een lang weekend weg.
· Redactie
Vaticaanstad
In het kleinste landje ter wereld vind je een enorme hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Je vindt Vaticaanstad binnen de Italiaanse hoofdstad Rome en het is dan ook een aanrader om een bezoek aan beide landen met elkaar te combineren.
· Redactie
Appel bij de Keukenhof
Voor een leuk uitje hoef je niet altijd ver te reizen, je kunt er zelfs voor in Nederland blijven. Tentoonstellingen zijn vaak een leuke gelegenheid om er eens een dag op uit te trekken. Als je van kunst, kastelen en bloemen houdt, moet je het in het voorjaar in elk geval eens richting Lisse reizen.
· Redactie
Mooi Nicaragua
In het prachtige Nicaragua vind je nog heel veel ongerepte natuur en een unieke cultuur. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis kunt gaan bewonderen. Hieronder worden enkele interessante plaatsen besproken.
· Redactie
Le Marche in Italië
‘Le Marche’ is een streek in Italië en een ideale bestemming voor een heerlijke reis vol natuurschoon, culturele bezienswaardigheden, lekker eten en ontspanning. Le Marche ligt aan de Adriatische kust en het landschap bestaat voornamelijk uit bergen en glooiende, groene heuvels.
· Redactie
Het noorden van Ethiopië
In het noorden van Ethiopië zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die je leuk kunt samenvoegen tot een kleine rondreis. Neem de hoofdstad Addis Abeba als uitgangspunt en bepaal vervolgens zelf een leuke route langs de overige trekpleisters.
· Redactie
Niet te missen in Beijing
Beijing is de hoofdstad van China en deze stad heeft een bijzonder rijke historie die je in tal van bezienswaardigheden kunt terugvinden en bewonderen. Reden genoeg om tijdens je rondreis door China meerdere dagen uit te trekken voor een tocht langs enkele indrukwekkende culturele overblijfselen.
· Redactie
Gent
Voor een korte vakantie ben je bij onze zuiderburen aan het juiste adres. Laat de voor de hand liggende steden Brussel en Antwerpen eens voor wat ze zijn en ga een lang weekend naar Gent. De kans is groot dat je Gent al snel tot je favoriete steden van Europa zult gaan rekenen.
· Redactie
Wat te doen in Kathmandu?
Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en ligt op zo’n 1300 meter hoogte. In deze levendige stad wonen ongeveer een miljoen mensen en dat aantal groeit snel. Het bruist er van de energie en je vindt er tal van culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Winterwonderland in Finland
Het is misschien moeilijk om je na de slechte zomer al op de winter te moeten instellen, maar hij zit er nu eenmaal aan te komen. Als je dan straks toch in de sneeuw zit, doe het dan ook meteen goed, bijvoorbeeld door een wintersportvakantie in Finland te regelen.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Casablanca
Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt de bijzonder mooie stad Casablanca. In deze Marokkaanse stad vind je een interessante mix tussen de oosterse cultuur en westerse invloeden. Een bijzondere metropool dus, die tijdens een rondreis niet mag worden overgeslagen en ook een goede bestemming is voor een citytrip.
· Redactie
Hotspots van San Francisco
San Francisco is de vierde stad van Californië en stond in de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als hippiehoofdstad van de wereld. Van die periode is nog het een en ander terug te vinden, dus ‘be sure to wear flowers in your hair’.  
· Redactie
Bezienswaardigheden in Manhattan
Wie aan Manhattan denkt, laat zijn gedachten meestal allereerst afdwalen naar allerlei gelegenheden om te shoppen. Manhattan heeft echter veel meer te bieden, daarom volgen hieronder enkele tips voor niet te missen bezienswaardigheden in dit deel van New York.
· Redactie
Kuala Lumpur tips
Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en deze drukke metropool heeft een aantal bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis door Maleisië eigenlijk niet mag missen. Je kunt hier namelijk niet alleen leuk winkelen, hoewel dat natuurlijk ook erg leuk is om te doen.
· Redactie
Op safari in Tanzania
Voor het beleven van het ultieme safarigevoel is het ondernemen van een reis naar het Afrikaanse Tanzania zeker een aanrader. Dit bijzonder mooie land bestaat namelijk voor maar liefst twee derde uit prachtige nationale parken.

Archief