Home
Blog

Reisinspiratie

· Redactie
Allerhande Thailand tips
Thailand staat bij veel mensen hoog op de lijst van te bezoeken landen. Als je voor het eerst in Thailand gaat rondreizen is het handig om een aantal zaken te weten.
· Redactie
Sterk in prijs verlaagd: Rondreis Chili bij FOX Vakanties
FOX Vakanties heeft een geweldige aanbieding voor een rondreis naar Chili. Het gaat om de reis "16-daagse Rondreis Chili: Wijn, Woestijn en Eeuwige sneeuw".
· Redactie
Word een local
Vind je het ook zo vervelend om tijdens je vakantie het gevoel te hebben er niet echt bij te horen? Je bent een toerist en zo bekijken mensen je ook, met als gevolg dat je overal de toeristenprijs betaalt, de taxi een omweg neemt en je alleen op plaatsen komt die in je reisgids staan. Dan kan anders, door te integreren.
· Redactie
Ecotoerisme
Steeds vaker hoor je over milieuvriendelijke resorts waar je een heerlijke vakantie kunt beleven, midden in de natuur. In ongerepte gebieden geniet je van totale rust en verblijf je in zogenaamde ecoresorts, waar natuurbehoud voorop staat.
· Redactie
Last minutes
Last minutes zijn erg in trek bij Nederlanders deze zomervakantie. Niet gek, met het weer van de afgelopen weken in Nederland. Volgens de website Last-Minutes.nl zijn er ruim een kwart meerlast minute boekingen gedaan in vergelijking met dezelfde periode in 2010.
· Redactie
Muggen
Het zal niemand ontgaan zijn dat er aardig wat muggen in de lucht hangen. Niet alleen op vakantie in het buitenland, maar ook in Nederland hebben we er steeds vaker last van. Het vervelende gezoem houdt je ’s nachts uit je slaap en het geprik is ook behoorlijk vervelend. In de aanval dus!
· Redactie
Europa blijft populair
Voor de Nederlandse vakantiegangers is en blijft reizen binnen Europa populair. Ook de interesse in reizen naar het Caribische gebied nam enigszins toe, maar met name Frankrijk is dit jaar weer gestegen in populariteit, op de voet gevolgd door Duitsland.
· Redactie
Reizen langs Spaanse paleizen
Heb je zin in een vakantie vol luxe en historie? Dan is het misschien een leuk idee om een reis langs zogenaamde ‘Paradores’ te maken. Dit zijn paleizen, kloosters en kastelen die door de Spaanse overheid zijn omgebouwd tot een luxe hotel. Er zijn er zo’n 86 in Spanje, vaak gelegen op bijzondere locaties.
· Redactie
Wandelen tussen wilde dieren
Als je het leuk vindt om lange wandeltochten door natuurparken te maken of zelfs te kamperen in de vrije natuur, dan zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de oorspronkelijke bewoners. Nu is dat wat ongevaarlijke dieren betreft geen probleem, maar wat doe je als er ineens een beer op je pad komt?
· Redactie
Prijsbewust reizen
Je gaat op reis met een bepaald budget in gedachten, maar tijdens je vakantie vliegt het geld je portemonnee uit. Voor veel mensen is dit vast herkenbaar, maar wat kun je ertegen doen? Hier volgen enkele tips om de uitgaven tijdens je reis een beetje in bedwang te houden.
· Redactie
Mooie routes door Ierland
Eigenlijk moet je in Ierland gewoon op je gevoel gaan rondrijden en de wegen inslaan die jou het meeste aanspreken. Het kan echter handig zijn om bij een rondreis door Ierland toch een paar mooie gebieden te doorkruisen, omdat deze gewoon prachtig zijn en het er niet meer uitmaakt waar je naartoe rijdt.
· Redactie
Flashpacking
Er is een nieuwe rage geboren: flashpacking. Het klinkt als backpacking en daar lijkt het ook op, maar dan met meer luxe. Flashpacking is backpacking met extra middelen die het backpacken een prettig en handig randje geven, zoals een smartphone, iPod of laptop.
· Redactie
All-inclusive topbestemmingen
All-inclusive reizen zijn ideaal als je op zoek bent naar een zorgeloze vakantie. Alle denkbare zaken zitten bij de prijs inbegrepen en dat heeft een aantal voordelen. De all-inclusive formule is populair en wordt daarom in steeds meer landen aangeboden.
· Redactie
Hond bepaalt vakantie
Nederlanders nemen hun huisdier graag mee op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van dierenwinkel JumboPet. Maar liefst 86 % van de vakantiegangers geeft aan hun huisdier mee te nemen op reis en in 98 % van de gevallen gaat het dan om een hond.
· Redactie
Samen op vakantie
Veel mensen zien samen op reis gaan als de ultieme relatietest. Als je een vakantie met zijn tweeën overleeft, dan zit het wel goed met de verbintenis, dat is de gedachte. Je kunt elkaar tijdens een gezamenlijke reis extreem op de proef stellen, maar waarom zou je? Met deze twee tips houd je het leuk en is het niet alleen samen uit, maar ook samen weer thuis.
· Redactie
Festivalmaand in Sydney
In de maand augustus kun je in het Australische Sydney genieten van een heleboel interessante festivals. Er worden in deze ‘wintermaand’ namelijk tal van evenementen georganiseerd, onder meer op het gebied van cultuur, sport, design en wetenschap.
· Redactie
Toe aan vakantie?
Ben jij ook zo vreselijk aan vakantie toe? Heb je zin om de boel lekker de boel te laten en heerlijk een paar dagen of zelfs een paar weken op reis te gaan? Doe dan nu de stresstest om te zien of het alleen een wens is, of misschien wel pure noodzaak.
· Redactie
Goedkoop vliegen
Goedkoop op vakantie, wie wil dat nou niet? Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op je reiskosten. Een van die manieren is het boeken van een goedkoop vliegticket. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt aanpakken.
· Redactie
Goedkoop Londen
Voor een korte vakantie is een stedentrip altijd een leuk idee. Londen is wat dat betreft een goede bestemming want je reist er gemakkelijk naartoe en vindt er heel veel afwisseling. Londen staat helaas niet bekend als een goedkope stad, maar met een beetje inventiviteit en onderstaande tips kom je met weinig geld een heel eind.

Archief