De jongste landen

De jongste landen

30 november 2011
Landen zijn geen statisch gegeven en de hoeveelheid landen op aarde dus ook niet. Sinds 1990 zijn er wereldwijd bijvoorbeeld zo’n dertig landen bijgekom... Lees verder

De kleinste landen

Je wilt tijdens je reis graag zoveel mogelijk van een land zien, maar hoe pak je dat aan? Heel eenvoudig: maak voor je reisbestemming de keuze uit een van de kleinste landen ter wereld. Hieronder volgt een opsomming van de vijf allerkleinste landen.

Lees verder
29 nov. 2011

Nieuwe budgetbestemmingen

Een lang weekend Barcelona of een korte trip naar Rome boek je heel eenvoudig als je vliegt met goedkope airlines als Ryanair of Easyjet. Deze aanbieders van budgetvluchten breiden hun aanbod nu uit met nog een aantal bijzondere bestemmingen. Lees hieronder welke dat zijn.

Lees verder
28 nov. 2011

Racen in het zand

Op verschillende plaatsen ter wereld is het mogelijk om lekker met een auto te gaan racen in het zand. Het wordt ‘dune bashing’ genoemd en houdt in dat je met een 4 wheel-drive auto lekker losgaat op zandduinen.

Lees verder
27 nov. 2011

Reismythes, deel 2

Op het gebied van reizen en bezienswaardigheden doen een aantal mythes de ronde. Een aantal daarvan zijn gisteren al besproken, vandaag volgt deel twee, met mythes rond de scheve Toren van Pisa, links rijden en Eskimo’s.

Lees verder
26 nov. 2011

Reismythes, deel 1

In Engeland regent het altijd, de grootste piramide ter wereld vind je in Egypte en de Chinese muur is al zichtbaar vanaf de maan. Laten we deze hardnekkige misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.  

Lees verder
25 nov. 2011

Snoepreisjes

Ben jij ook zo’n zoetekauw én hou je ervan om te reizen? Dan is er goed nieuws, want er zijn namelijk een aantal plekken op deze aardbol die een waar snoepparadijs zijn. Je vindt ze ver van huis, maar soms ook verrassend dichtbij.

Lees verder
24 nov. 2011

Kerstshoppen in Wenen

Wenen is een bijzonder mooie stad, zeker als je van kunst, gebak en winkelen houdt. Rond de kerstperiode verandert Wenen bovendien in een heerlijk shopgebied voor liefhebbers van kerst en kerstspullen. Ideaal om zo de kerstinkopen te combineren met een weekendje weg.

Lees verder
23 nov. 2011

In de Efteling naar 2012

De Winter Efteling kenden we al, maar dit jaar is er nog iets extra’s bijgekomen, dit jaar is de Winter Efteling namelijk ook geopend tijdens de jaarwisseling. Je kunt op 31 december de hele dag al genieten van allerlei attracties in de Efteling, of pas ’s avonds gaan om er oud en nieuw te vieren.

Lees verder
22 nov. 2011

Yokohama

Stel, je bent op rondreis in Japan en hebt Tokio inmiddels wel gezien maar nog een dag over voor bezichtigingen voor de reis weer verder gaat. Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Yokohama! Yokohama ligt namelijk op slechts een klein halfuur treinen vanaf Tokio en leent zich dus prima voor een leuke dagtrip.

Lees verder
21 nov. 2011

Plan een wereldreis!

Je hebt er misschien al heel vaak over gefantaseerd en wellicht zelfs al voor gespaard, maar hoe pak je die wereldreis straks nu echt serieus aan? Waar moet je op letten? Waar begin je en waar eindig je? Hieronder volgen enkele punten die aandacht verdienen voor je aan je reis kunt beginnen.

Lees verder
20 nov. 2011

Rondreizen per auto

Sommigen moeten er absoluut niet aan denken en anderen zweren erbij. Koffer in de achterbak, motor starten en dan lekker gaan touren. Hieronder volgen enkele redenen waarom rondreizen per auto zo heerlijk ontspannen en leuk kan zijn.

Lees verder
19 nov. 2011

De beste taxirit

Waar ter wereld kun je eigenlijk het best per taxi reizen? De boekingssite hotels.com deed er eerder dit jaar onderzoek naar en informeerde bij diverse reizigers onder meer naar beschikbaarheid en betaalbaarheid van taxi’s in verschillende plaatsen.

Lees verder
18 nov. 2011

Koloniaal en vulkanisch Antigua

De stad Antigua beschikt over talloze typisch koloniale bouwwerken en is een populaire bestemming in Guatemala. Je treft er bijvoorbeeld veel backpackers en reizigers die graag Spaans willen leren. In Antigua heb je een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden en in en rond de stad valt genoeg te beleven.

Lees verder
17 nov. 2011

Heilig Varanasi

De meest heilige stad voor hindoes is waarschijnlijk Varanasi in India. De pelgrims komen van heinde en verre, soms zelfs op blote voeten. Varanasi is gelegen aan de rivier de Ganges, een heilige rivier die voor hindoes veel betekent.

Lees verder
16 nov. 2011

Kerstmarkten in Saksen

Als je van kerstmarkten houdt, dan zit je in Duitsland goed. Vooral de Duitse regio Saksen is in de periode voor de Kerst echt een aanrader. Hier vind je namelijk niet alleen de oudste kerstmarkt van Duitsland maar ook de grootste adventkalender van Europa.

Lees verder
15 nov. 2011

Expeditie Sumba

Beschik jij over survival skills en heb je altijd al eens een verre reis naar een tropisch eiland midden in de oceaan willen maken? Dan is dit je kans! De Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Hivos is namelijk op zoek naar avontuurlijke mensen die naar Sumba in de Indische oceaan willen reizen.

Lees verder
14 nov. 2011

Varen met het hele gezin

Wil je 2012 gelijk goed beginnen met een verre familiereis? Verdiep je dan eens in het aanbod van de Holland America Line. Voor gezinnen worden namelijk speciale, zeer scherpe tarieven gehanteerd. Bovendien biedt de Holland America Line een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen en tieners.

Lees verder
13 nov. 2011

Landen in de Theems

Er zijn plannen voor een nieuwe luchthaven in Londen. Het architectenbureau Fosters and Partners heeft voorgesteld dat dit op een kunstmatig eiland in de Theems kan zou kunnen verrijzen. De nieuwe luchthaven moet druk wegnemen bij Heathrow en zou ook meteen de grootste luchthaven ter wereld worden.

Lees verder
12 nov. 2011