Bezienswaardigheden van Lima

Bezienswaardigheden van Lima

31 oktober 2011
Tijdens een rondreis door Peru ga je waarschijnlijk in eerste instantie voor het bewonderen van de schitterende natuur. De hoofdstad Lima wordt vaak overgesla... Lees verder

Topbestemmingen 2012 volgens Lonely Planet

Waar moet je in 2012 naartoe reizen? Welke bestemmingen mag je niet missen? Op deze prangende vragen heeft Lonely Planet nu een antwoord gegeven door de publicatie van een lijst met tien landen die volgend jaar echt een must zijn om te bezoeken.

Lees verder
30 okt. 2011

Bestemming Zwitserland

Zwitserland is dat land waar je doorheen rijdt op weg naar Italië. Je denkt al dicht bij je bestemming te zijn, maar feitelijk ben je pas op de helft. Veel reizigers besluiten een nachtje in Zwitserland door te brengen, alvorens de snelweg richting het zuiden weer op te rijden, maar maak van Zwitserland ook eens je bestemming.

Lees verder
29 okt. 2011

Bolsjojtheater Moskou weer open

Het beroemde Bolsjojtheater in Moskou is sinds 2005 grondig onder handen genomen. Doel van de renovatie was het herstellen van het gebouw in de oorspronkelijke classicistische stijl. Het gebouw heeft in de loop der tijd nogal wat te verduren gehad en dat had zijn sporen her en der achtergelaten.

Lees verder
28 okt. 2011

Bijzonder Cambodja

Cambodja is een bijzonder afwisselend land en beschikt naast tal van indrukwekkende bezienswaardigheden ook over prachtig natuurschoon. Cambodja is dan ook een prima bestemming voor een mooie rondreis.

Lees verder
27 okt. 2011

Romantisch Venetië

De stad wordt door sommigen ‘de mooiste stad ter wereld’ genoemd. Over smaak valt niet te twisten, maar het is een feit dat Venetië anders is dan andere steden. De kabbelende gondels, prachtige panden en wirwar van straatjes maken van Venetië een waar paradijs voor een romantische stedentrip.

Lees verder
26 okt. 2011

Bezienswaardigheden in Riga

De hoofdstad van Letland is een prachtige bestemming voor een stedentrip en ook leuk om tijdens een rondreis door Letland een paar dagen te verblijven. In Riga zijn namelijk tal van leuke, interessante en mooie bezienswaardigheden te vinden en ze bevinden zich vrijwel allemaal in en rondom het mooie oude centrum.

Lees verder
25 okt. 2011

De Fiji eilanden

De Fiji eilanden liggen ten oosten van Australië en Nieuw-Zeeland en bestaan uit zo’n 320 eilanden. De grootste eilanden zijn Viti Levu en Vanau Levu, die samen goed zijn voor ongeveer viervijfde deel van Fiji. Op deze eilanden wonen logischerwijs ook de meeste inwoners van Fiji.

Lees verder
24 okt. 2011

Stedentrip Dubai

Het imposante Dubai leent zich prima voor een korte of langere stedentrip in de Verenigde Arabische Emiraten. Goedkoop is deze bestemming niet, maar deze bijzondere stad is het zeker waard. Reis in Dubai per taxi of met de metro en laat je verrassen door tal van bezienswaardigheden.

Lees verder
23 okt. 2011

Veelzijdig Barbados

Op het meest oostelijk gelegen eiland van de kleine Antillen vind je een verrassende mix van rust, een rijke culturele historie, een bijzondere ‘Bajan’ keuken en prachtige flora en fauna. Een prima klimaat, vriendelijke mensen, een indrukwekkend landschap en schitterende stranden, dat is Barbados in een notendop.

Lees verder
22 okt. 2011

Ontspannen in Jamaica

Als je aan Jamaica denkt, dan zullen alle clichés als tropische stranden en reggae de revue passeren. Uiteraard kloppen deze clichés volledig, maar is dat erg? Natuurlijk niet, want wil je tijdens je vakantie nou nog meer dan tropische stranden en ontspannende muziek? Schitterende natuur misschien? Nou, ook die vind je hier.

Lees verder
21 okt. 2011

Mooi Ierland

Ierland is het land van legenden, kastelen, ruïnes en ongerepte natuur. In het prachtig groene, heuvelachtige landschap vind je tal van overblijfselen die een eeuwenoude geschiedenis verraden, zoals die van de Kelten en Druïden. Tijdens een rondreis kun je alle aspecten van Ierland leren kennen.

Lees verder
20 okt. 2011

Korte reis naar Zürich

Het Zwitserse Zürich is typisch zo’n stad waar je bij het plannen van een korte reis niet zo snel aan zult denken. Dat is erg jammer, want Zürich is niet alleen een goede plek voor een overnachting tijdens een autoreis naar bijvoorbeeld Toscane, maar is ook perfect voor een lang weekend weg.

Lees verder
19 okt. 2011

Vaticaanstad

In het kleinste landje ter wereld vind je een enorme hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Je vindt Vaticaanstad binnen de Italiaanse hoofdstad Rome en het is dan ook een aanrader om een bezoek aan beide landen met elkaar te combineren.

Lees verder
18 okt. 2011

Appel bij de Keukenhof

Voor een leuk uitje hoef je niet altijd ver te reizen, je kunt er zelfs voor in Nederland blijven. Tentoonstellingen zijn vaak een leuke gelegenheid om er eens een dag op uit te trekken. Als je van kunst, kastelen en bloemen houdt, moet je het in het voorjaar in elk geval eens richting Lisse reizen.

Lees verder
17 okt. 2011

Mooi Nicaragua

In het prachtige Nicaragua vind je nog heel veel ongerepte natuur en een unieke cultuur. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis kunt gaan bewonderen. Hieronder worden enkele interessante plaatsen besproken.

Lees verder
16 okt. 2011

Le Marche in Italië

‘Le Marche’ is een streek in Italië en een ideale bestemming voor een heerlijke reis vol natuurschoon, culturele bezienswaardigheden, lekker eten en ontspanning. Le Marche ligt aan de Adriatische kust en het landschap bestaat voornamelijk uit bergen en glooiende, groene heuvels.

Lees verder
15 okt. 2011

Het noorden van Ethiopië

In het noorden van Ethiopië zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die je leuk kunt samenvoegen tot een kleine rondreis. Neem de hoofdstad Addis Abeba als uitgangspunt en bepaal vervolgens zelf een leuke route langs de overige trekpleisters.

Lees verder
14 okt. 2011

Niet te missen in Beijing

Beijing is de hoofdstad van China en deze stad heeft een bijzonder rijke historie die je in tal van bezienswaardigheden kunt terugvinden en bewonderen. Reden genoeg om tijdens je rondreis door China meerdere dagen uit te trekken voor een tocht langs enkele indrukwekkende culturele overblijfselen.

Lees verder
13 okt. 2011