Bezienswaardigheden van Istanbul

Bezienswaardigheden van Istanbul

30 september 2011
Istanbul is niet alleen de hoofdstad van Turkije, maar is dit jaar ook de culturele hoofdstad van Europa. Dat is niet zo gek als je de rijke geschiedenis van... Lees verder

De mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland

Als je van uitgestrekte natuur en rust houdt, dan moet je zeker een keer een reis naar Nieuw-Zeeland ondernemen. Het land is echter nogal groot, daarom is het handig om in elk geval een paar plekjes te weten die zo mooi, indrukwekkend of rustgevend zijn dat je ze eigenlijk niet mag missen.

Lees verder
29 sep. 2011

Topbestemmingen

In een grootschalig recent onderzoek onder reizigers van over de hele wereld, zijn drie bestemmingen als ‘topbestemming’ uit de bus gekomen. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan zijn door een kleine 12.000 respondenten uit 23 landen verkozen tot ‘top global travel destination’.

Lees verder
28 sep. 2011

Brussel - Bangkok

Luchtvaartmaatschappij Thai Airways heeft bevestigd dat er een nieuwe route zal worden toegevoegd aan hun vluchtschema’s, namelijk een directe vlucht tussen Brussel en Bangkok. De directe route tussen België en Thailand zal met ingang van 17 november 2011 worden gevlogen.

Lees verder
27 sep. 2011

L.A. art scene

Vanaf 2 oktober aanstaande kun je in Los Angeles alles te weten komen over het ontstaan van de ‘art scene’ van deze indrukwekkende stad. In tal van lezingen en tentoonstellingen zal stil worden gestaan bij diverse aspecten, stromingen en tijdsbeelden.

Lees verder
26 sep. 2011

Oostkust Australië

Als je een rondreis door Australië wilt gaan maken, dan is een trip langs de oostkust van Australië zeker een aanrader. Hier vind je niet alleen mooie kustlijnen met prachtige stranden, maar ook een aantal grote steden en bijzondere eilanden.
Lees verder
25 sep. 2011

Stadsfietsen in New York

In grote Europese steden zijn ze al lang en breed een begrip onder citytrippers, dagtoeristen en alle overige vakantiegangers. Op korte termijn kun je niet alleen in Europese steden als Brussel, Parijs, Barcelona en Londen, maar ook in de Amerikaanse metropool met een stadsfiets op ontdekkingstocht.

Lees verder
24 sep. 2011

Goedkope rondreis Indonesië - Java & Bali bij Stip Reizen!

Bij STIP reizen boek je nu supervoordelig een rondreis Indonesië (Java & Bali) vanaf 1098 euro!
Deze 16-daagse rondreis kun je maken met vertrek van November tot en met Maart en is inclusief vliegtickets, rondreis met een bus, overnachtingen, een dagelijks ontbijt en een Nederlandstalige reisbegeleider.

Lees verder
23 sep. 2011

Oktoberfest München

Als je van oergezellige, Duitse volksfeesten houdt dan kun je het ‘Oktoberfest’ natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten trekken. Ook dit jaar vindt het festijn weer zeventien dagen lang plaats in de Duitse stad München. Het is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt nu nog tot 3 oktober.

Lees verder
23 sep. 2011

Internationaal modefilmfestival Parijs

Dit jaar wordt in Parijs voor de vierde keer het internationale modefilmfestival gehouden. ‘A Shaded View of Fashion Film (ASVOFF) is de titel van het door journaliste en ‘cultpersoon’ Diane Pernet georganiseerde festival.

Lees verder
22 sep. 2011

Buenos Aires

Als je een vakantie naar Argentinië aan het plannen bent, zorg er dan in elk geval voor dat je een aantal dagen in Buenos Aires kunt doorbrengen. Deze bruisende en bijzonder charmante stad wordt namelijk niet voor niets ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd.

Lees verder
21 sep. 2011

Beste reistijd Guatemala

Het land Guatemala ligt in Midden-Amerika en heeft een tropisch klimaat. In het noorden en westen grenst Guatemala aan Mexico en in het oosten aan Belize, El Salvador en Honduras. Voor het overige grenst het land aan zee. De inwoners stammen voor het grootste gedeelte af van traditionele Maya indianen en de voertaal is Spaans.

Lees verder
20 sep. 2011

Sneeuw in de Alpen, dus..wintersport!

Ja, je leest het goed. Gister is er al een grote hoeveelheid sneeuw in de Alpen gevallen! Nou kijk je daar normaal gesproken natuurlijk niet van op, maar nu is het nog zeer vroeg in het wintersport seizoen. Het is zelfs nog maar 2 keer eerder voorgekomen dat er zo vroeg al zo'n hoeveelheid sneeuw is gevallen.

Lees verder
20 sep. 2011

Bezienswaardigheden Java

Java is het dichtstbevolkte en meest bezochte eiland van Indonesië. Je vindt er drukke en moderne steden als Jakarta, tevens de hoofdstad van Indonesië, maar ook tal van oude, culturele bezienswaardigheden.

Lees verder
19 sep. 2011

Alleenreizende kinderen

Maandelijks reizen duizenden kinderen helemaal alleen met het vliegtuig, bijvoorbeeld omdat ze een tijdje bij opa en oma in Italië gaan logeren, of bij een ouder die elders in de wereld woont. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die geen minderjarige kinderen zonder toezicht meenemen, maar de meeste maatschappijen doen dat wel.

Lees verder
18 sep. 2011

Zanzibar: Hét bounty eiland van Tanzania

Een mooie bestemming voor een veelzijdige rondreis is Zanzibar, een eiland voor de kust van Tanzania. Hier vind je niet alleen prachtige, witte stranden en heerlijk weer maar ook bijzondere architectuur.

Lees verder
17 sep. 2011

China bouwt het grootste vliegveld ter wereld

London Heathrow Airport is al ruim tien jaar het drukste vliegveld ter wereld, maar zal in 2015 gepasseerd worden door Beijing’s Daxing airport, het grootste vliegveld ter wereld.

Lees verder
16 sep. 2011

Allerhande Thailand tips

Thailand staat bij veel mensen hoog op de lijst van te bezoeken landen. Als je voor het eerst in Thailand gaat rondreizen is het handig om een aantal zaken te weten.

Lees verder
16 sep. 2011