Puerto Rico’s eco-parken

Puerto Rico’s eco-parken

31 maart 2012
In Puerto Rico zijn een aantal bijzonder mooie eco-parken te vinden, en de twee die veruit de bekendste zijn, grenzen aan elkaar. Het is tijdens je reis door Pu... Lees verder

Paspoort automatisch gecontroleerd

Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.

Lees verder
30 mrt. 2012

Ontdek Sulawesi

In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.

Lees verder
29 mrt. 2012

Wat te doen in Suriname?

Het prachtige Suriname is een fantastische bestemming voor een veelzijdige en afwisselende vakantie. Niet alleen de hoofdstad Paramaribo is een bezoek waard, ook vele andere plekken lenen zich prima voor een dagtrip.

Lees verder
28 mrt. 2012

Nieuwe regeling reisdocument kinderen

Vanaf 26 juni van dit jaar moeten kinderen die naar het buitenland reizen in het bezit zijn van een eigen identiteitsbewijs. Voorheen konden kinderen nog gewoon worden bijgeschreven op het paspoort van hun ouders, maar vanaf deze zomer is dat niet meer mogelijk.

Lees verder
27 mrt. 2012

Nieuwe achtbaan China

China krijgt er deze lente een nieuwe achtbaan bij en niet zomaar een achtbaan, maar een die enkele speciale kenmerken heeft. Een van de bijzondere kenmerken van deze nieuwe Chinese achtbaan is dat hij volledig gemaakt is van hout. Als je helemaal wild bent van achtbanen dan mag je dit spektakel natuurlijk niet missen. Je moet dan zijn in het pretpark Happy Valley Wuhan, dat gelegen is tussen Beijing en Shanghai.

Lees verder
26 mrt. 2012

Je eigen ‘Love boat’

The love boat was een fantastische serie over de verwikkelingen van passagiers op een cruiseschip op open zee. Het kan echter nog veel intiemer, want een verblijf op je eigen kleine ‘love boat’ op de Indische Oceaan, dat is pas echt genieten.

Lees verder
25 mrt. 2012

Nano break populair

Zogenaamde ‘nano breaks’ doen het op dit moment goed bij de reisminnende medemens. Vooral Europeanen boeken met enige regelmaat een nano break, een tweedaagse last minute met één overnachting in een hotel.

Lees verder
24 mrt. 2012

Stone Town Zanzibar

Voor een bijzondere en afwisselende vakantie zou je eens een reis naar de hoofdstad van Zanzibar moeten overwegen. In Stone Town, ook wel Zanzibar Town genoemd, tref je namelijk tal van bijzondere overblijfselen uit het rijke verleden van dit mooie eiland.

Lees verder
23 mrt. 2012

Origineel Filippijns restaurant

Ben jij nog op zoek naar een origineel restaurant? Hier is dé tip. Je moet er wel een aantal vlieguren voor over hebben, maar dan kun je ook echt genieten van een diner dat geen van je vrienden ooit eerder beleefde.

Lees verder
22 mrt. 2012

Disney World Florida uitgebreid

Liefhebbers van de attractieparken van Walt Disney zullen zeker blij zijn met het nieuws dat Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando, Florida, aan het uitbreiden is. Enkele attracties zijn al klaar en ook voor de nabije toekomst staan er nog allerhande uitbreidingen in de planning. Op naar de Verenigde Staten dus, om te genieten van het Magic Kingdom.

Lees verder
21 mrt. 2012

Nieuwe grot bezienswaardigheid Laos

Laos heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe bezienswaardigheid bij, namelijk de afgelegen grot Kao Rao. Sinds de grot in de buurt van Vieng Phoukha is geopend voor toeristen, zijn er al zo’n vijftienhonderd bezoekers geweest.

Lees verder
20 mrt. 2012

Toilet op onbewoond eiland

In het hoge noorden van Schotland bevindt zich een eiland dat onbewoond is. Dit eiland krijgt binnenkort een openbaar toilet, het is maar dat je het weet. Dat toilet gaat zo rond de €60.000 Euro kosten. Op het eiland staat vaak een krachtige wind en daarom wordt het fundament maar liefst twee meter diep.

Lees verder
19 mrt. 2012

Riksja Travel tip: wacht niet te lang met boeken

In de laatste nieuwsbrief van Riksja Travel stond een goede tip voor als je dit jaar een verre rondreis wilt maken, maar nog niet geboekt hebt: wacht niet te lang! Ben jij je nog aan het oriënteren op een groepsrondreis of individuele rondreis tijdens de zomermaanden?

Lees verder
19 mrt. 2012

New York op een tweewieler

New York kun je op vele manieren bekijken, zoals vanuit de bekende gele taxi’s of vanaf het Empire State Building. Doe eens anders en bekijk New York ook eens van een andere kant, namelijk vanaf het zadel van een fiets.

Lees verder
18 mrt. 2012

Bijzonder Oman

Oman is geen reisbestemming die je vaak voorbij ziet komen en dat is jammer, want dit indrukwekkende land heeft jou als reiziger heel veel te bieden. In Oman vind je soms bizarre landschappen, eeuwen- of zelfs millenniaoude tombes en tal van andere attracties. Vooral het gebied rond Nizwa is zeker een bezoek waard.

Lees verder
17 mrt. 2012

Angkor Wat naar India

In India wordt momenteel druk gebouwd aan een volledige replica van Angkor Wat, het tot nog toe grootste Hindoe tempelcomplex in Cambodja. In totaal zal de bouw van de Virat Angkor Wat Ram tempel zo’n tien jaar gaan duren en twintig miljoen dollar kosten.

Lees verder
16 mrt. 2012

Afwisselende vakantiebestemming Maleisië

Ben je op zoek naar een verre reisbestemming waar je een afwisselende vakantie kunt beleven? Denk dan eens aan Maleisië, want hier kun je niet alleen genieten van heerlijk weer en prachtige stranden, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen.

Lees verder
15 mrt. 2012

Duurzaam genieten op Barbados

Ben je op zoek naar een reisbestemming waar zon, zee, strand, luxe én bewust leven elkaar ontmoeten? Zoek dan niet verder maar reis af naar het Divi Southwinds Beach Resort; een Green Globe gecertificeerd resort dat gelegen is aan de zuidkust van Barbados.

Lees verder
14 mrt. 2012