Gezond op reis

Gezond op reis

31 januari 2012
De ene reiziger heeft tijdens een reis in een vliegtuig last van vliegangst en een ander juist van reisziekte. Weer een ander heeft van geen van beide last, maa... Lees verder

Volle maan? Feestje!

‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.

Lees verder
30 jan. 2012

Top of Europe

Wil je deze winter graag in de bergen de lange latten of een snowboard onderbinden, maar heb je geen zin om moeilijk te gaan doen met sneeuwkettingen om de autobanden? Laat de auto dan thuis en reis met de trein richting het zuiden van Europa. Ga bijvoorbeeld naar de Jungfrau Region in Zwitserland, met mondaine skisteden, uitdagende pistes en goede treinverbindingen.

Lees verder
29 jan. 2012

Actieve reisavonturen

Als je reizen en het beleven van sportieve avonturen graag met elkaar combineert dan zit je bij de Belgische reisorganisatie X-Adventure helemaal goed. Zij hebben hun aanbod heel handig ingedeeld in vier overzichtelijke categorieën reizigers, zodat je heel eenvoudig de juiste reis bij je reisgezelschap kunt kiezen.

Lees verder
28 jan. 2012

CuliAir

Dit is reisnieuws waarvoor je niet naar het buitenland hoeft en toch het gevoel hebt even van de Nederlandse aardbodem te zijn verdwenen. Hoe? Stap voor het diner eens niet een gewoon restaurant binnen, maar laat je culinair verwennen in een luchtballon van CuliAir.  

Lees verder
27 jan. 2012

Actietickets Air Berlin

Bij luchtvaartmaatschappij Air Berlin kun je nog tot en met vandaag profiteren van de actie waarbij vliegtuigtickets goedkoop worden aangeboden. Via de kaart met vluchtroutes op de website van Air Berlin kun je heel eenvoudig kijken welke bestemmingen per vliegveld mogelijk zijn, om op die manier een aantal prijzen met elkaar te vergelijken.

Lees verder
26 jan. 2012

Hoi An!

De naam klinkt als een vrolijke begroeting en je zult je in deze leuke stad in Vietnam zeker ook al snel op je gemak voelen. De straten staan vol met prachtige koloniale huizen en statige gebouwen en de leuke straatjes van Hoi An vormen eigenlijk ook één groot winkelparadijs.

Lees verder
25 jan. 2012

Eindbestemming Mexico?

Het zal slechts een enkeling ontgaan zijn dat het jaar 2012 volgens de oude Maya’s weinig goeds in petto heeft. Volgens de Maya’s zou de wereld namelijk aan het einde van dit jaar vergaan. In Mexico maken ze van de gelegenheid gebruik om tal van locaties van de oude Maya’s onder de aandacht van toeristen te brengen.

Lees verder
24 jan. 2012

Culinair festival Jersey

Jersey is een van de Engelse Kanaaleilanden en bevindt zich vlak voor de kust van Normandië. Op Jersey vind je om die reden een interessante mix van Engelse en Franse invloeden, niet alleen in de architectuur en het landschap, maar ook in de keuken.   

Lees verder
23 jan. 2012

Chinees Nieuwjaar

Morgen, op maandag 23 januari, begint voor Chinezen het nieuwe jaar en overal ter wereld maakt men zich op voor allerlei kleurrijke feesten. Het jaar 2012 wordt het jaar van de draak en dat betekent een jaar vol geluk, mogelijkheden en nieuwe zaken.

Lees verder
22 jan. 2012

Sportief Malta

Als je van een actieve vakantie op een zonnig eiland houdt, waar je volop de gelegenheid hebt om lekker sportief bezig te zijn, dan is Malta voor jou ‘the place to be’. Malta gaat in 2012 namelijk furore maken als meest sportieve eiland ter wereld.

Lees verder
21 jan. 2012

Veelzijdig Málaga

Málaga is niet alleen de geboortestad van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, maar ook een heerlijke plaats om van je vakantie te genieten. Het klimaat is er in het vroege voorjaar al aangenaam en ook in de winter hoef je er niet te lopen koukleumen. Net als in Barcelona heb je in Málaga de ideale combinatie van stad en strand.

Lees verder
20 jan. 2012

Nieuwe reisorganisatie: Bolderman Excursiereizen

Vandaag hebben we een nieuwe reisorganisatie toegevoegd aan de lijst met reisorganisaties op Rondreis.nl: Bolderman Excursiereizen. Met Bolderman Excursiereizen kun je prachtige busreizen maken naar bijna alle landen in Europa.

Lees verder
19 jan. 2012

Ontspannen op Curaçao

Of je nu van rust of van een beetje leven in de brouwerij houdt, op het altijd zonnige Curaçao zal elke reiziger zich al snel op zijn gemak voelen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat je er gewoon Nederlands kunt praten.

Lees verder
19 jan. 2012

KRAS.nl informatiedagen

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari vinden de jaarlijkse informatiedagen van KRAS.NL weer plaats. Je krijgt hier informatie over de rondreis bestemmingen van KRAS en je kunt presentaties bijwonen om helemaal in de vakantiesfeer te komen. 

Lees verder
19 jan. 2012

Veel bezoekers Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs 2012 werd dit jaar weer gehouden van 11 tot en met 15 januari en opvallend was dat er ruim vierduizend meer bezoekers op af kwamen. Dat is dus een toename van maar liefst 3,4 % ten opzichte van de editie van 2011. Reizen blijft dus in populariteit stijgen en bezoekers waren zowel geïnteresseerd in reizen binnen Europa als in reizen naar verre bestemmingen.

Lees verder
18 jan. 2012

Thailand reisadvies gewijzigd

Het reisadvies voor Thailand is door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Deze aanpassing is gedaan in verband met de verhoogde dreiging van aanslagen. Nederlandse reizigers wordt met name geadviseerd om in de hoofdstad Bangkok extra op te letten bij plaatsen waar zich veel westerse toeristen bevinden.

Lees verder
17 jan. 2012

De kust bij Sydney

Als je de naam Sydney noemt, dan denken veel mensen gelijk aan bezienswaardigheden als de Sydney Harbour Bridge en het vanwege de bijzondere architectuur wereldberoemde Opera House. Net buiten Sydney valt echter ook heel veel te zien, dus trek je wandelschoenen aan en loop een paar uur langs de kust van Oost-Sydney.

Lees verder
16 jan. 2012

Baobab viert 40-jarig jubileum

De rondreisorganisatie Baobab bestaat dit jaar maarliefst 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de reizigers wil Baobab dit graag vieren met een feestelijke reismarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 28 januari tussen 10:00 en 17:00 in Slot Zeist. 

Lees verder
16 jan. 2012