Vergoeding bij vertraging

Vergoeding bij vertraging

31 mei 2012
Als je vlucht vertraging heeft dan kan dat knap vervelend zijn. Urenlang wachten op een luchthaven is niet iets waar je op zit te wachten als je op weg bent naa... Lees verder

Volg de Pelgrimsroute

Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?

Lees verder
30 mei 2012

Fair Trade naar Zuid-Afrika

Fair Trade laat zich in steeds meer aspecten van het dagelijks leven zien en speelt ook steeds vaker een rol in de reisbranche. Reizigers letten bij het boeken van een reis vaker op duurzaamheid, het gebruiken van lokale producten en eerlijke handelsrelaties.

Lees verder
29 mei 2012

Met de bus door Suriname

Reizen met de bus is een leuke, goedkope en avontuurlijke manier om een land te verkennen. Overweeg voor een interessante rondreis door Suriname daarom eens om een route uit te stippelen aan de hand van de buslijnen. Op deze manier kun je een korte rondreis ook eenvoudig combineren met een langer verblijf in bijvoorbeeld Paramaribo.

Lees verder
28 mei 2012

Eerste Wikipedia-stad in Wales

In de Engelse streek zuidoost-Wales, om precies te zijn in Monmouth, hebben ze de eer om de eerste ‘Wikipedia-stad’ ter wereld te zijn. Het initiatief ontstond ongeveer een halfjaar geleden onder de inwoners van de kleine stad. Vervolgens zijn ze hard aan de slag gegaan om het idee om te zetten in werkelijkheid.

Lees verder
27 mei 2012

Daling toerisme Antarctica

Antarctica wordt tot op heden steeds bezocht door toeristen die per cruiseschip het poolgebied verkennen. Dit aantal toeristen is echter enorm gedaald, niet zozeer omdat het toerisme uitblijft, maar omdat enkele organisatoren van bootreizen in het gebied zijn weggevallen.

Lees verder
26 mei 2012

Chileens zwembad grootste ter wereld

Is het een meer? Is het de zee? Nee, het is het grootste zwembad ter wereld! Je vindt dit zwemparadijs in het resort San Alfonso del Mar in Chili. Onlangs werd dit immens grote zwembad opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Lees verder
25 mei 2012

Bespiegelingen op Bolivia

Er zijn op deze aarde vele plaatsen waar je van bijzondere natuur, interessante culturele overblijfselen of van een heerlijk, paradijselijk strand kunt genieten. Daarnaast zijn er plaatsen waar zich naast een interessant natuurverschijnsel zo af en toe ook nog een wel heel bijzonder verschijnsel voordoet, zoals in Bolivia.

Lees verder
24 mei 2012

Graf van 1000 jaar oud gevonden in Peru

Peru stond natuurlijk al bekend als een land waar je tal van historische bezienswaardigheden kunt gaan bewonderen en nu is er alweer een oudheidkundig interessante ontdekking gedaan. Een team van archeologen heeft in de Pachacamac namelijk een graf ontdekt dat naar alle waarschijnlijkheid maar liefst duizend jaar oud is en bovendien nog volledig intact.

Lees verder
23 mei 2012

Goedkoop verblijf tijdens EK-voetbal

Terwijl ze op de Oranjecamping in Charkov al zo ongeveer volgeboekt zijn, wil het met de reserveringen voor een hotelkamer in deze stad in de Oekraïne maar niet echt op gang komen. Touroperator Corendon, die zowel reizen naar Charkov als accommodatie ter plaatse verzorgt, heeft daarom nu de prijzen voor hotelkamers verlaagd.

Lees verder
22 mei 2012

Vlieg naar Dubai met Transavia

Vanaf het komende winterseizoen is het mogelijk om voor een reis naar Dubai te kiezen voor luchtvaartmaatschappij Transavia. Vanaf oktober dit jaar zal Transavia namelijk twee keer per week op deze bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten gaan vliegen.

Lees verder
21 mei 2012

Ontdek Groot-Brittannië

Maak een rondreis door Groot-Brittannië en ontdek prachtige landschappen, heuze kastelen, de verbazingwekkend goede keuken en de rijke cultuur!

Lees verder
21 mei 2012

Modern en cultureel Moskou

Ben je op zoek naar een bestemming voor een leuke stedentrip die iets verder van huis ligt, maar toch heel goed bereikbaar is? Overweeg dan eens een lang weekend af te reizen naar Moskou. De hoofdstad van Rusland leent zich namelijk prima voor een paar dagen vol culturele bezienswaardigheden.

Lees verder
20 mei 2012

Low budget door Japan reizen

Japan is duur, dat is althans de heersende opvatting onder veel reizigers. Een reis door Japan hoeft echter helemaal niet stervensduur uit te pakken, je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken. Hier en daar valt er best wat te bezuinigen en met de juiste tips over hoe je dat moet doen en waar je moet zijn voor accommodatie, kom je in Japan ook met weinig geld een heel eind.

Lees verder
19 mei 2012

Reizen en dieren kijken

Als je van dieren houdt en je houdt daarnaast ook nog eens heel erg van reizen, dan ligt het voor de hand om die twee zaken met elkaar te combineren. Inspiratie nodig voor waar de reis dan naartoe moet gaan? Lees hieronder enkele tips op dit gebied en kies voor de bestemming die het beste bij jou past, of de diersoort die jou het meeste aantrekt natuurlijk.

Lees verder
18 mei 2012

De groene Azoren

Als je op zoek bent naar een mooie bestemming dichtbij, dan moet je zeker eens een reis naar de Azoren overwegen. Deze negen eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan en hebben zeker de natuurliefhebber, maar eigenlijk elke reiziger veel te bieden.

Lees verder
16 mei 2012

Burning Man Festival

Als je van reizen, kamperen, een alternatieve levensstijl en kunst houdt, dan is een reis naar het Amerikaanse Black Rock City echt iets voor jou. Let wel: Black Rock City bestaat dit jaar uitsluitend van 27 augustus tot en met 3 september en is dan gelegen in de Black Rock woestijn van Nevada.  

Lees verder
15 mei 2012

Reisgids voor ‘moeilijke landen’

Er bestaan tientallen, honderden of misschien wel duizenden reisgidsen en in elk van die reisgidsen vind je veelal dezelfde tips met betrekking tot bezienswaardigheden en overige toeristenzaken. Daar is niets mis mee, maar misschien staat in zo’n gids niet altijd die informatie die je het meeste nodig hebt.

Lees verder
14 mei 2012

Thuishaven Family Guy op Rhode Island

Ben jij ook zo ontzettend fan van Family Guy, de wereldberoemde tekenfilmserie die in Nederland te volgen is via Comedy Central? Boek dan nu een reis naar de Verenigde Staten, om precies te zijn naar Quahog, nou ja, naar de staat Rhode Island.

Lees verder
13 mei 2012