Home
Blog
September 2012

Reisinspiratie

41 blogs geschreven in september 2012
· Redactie
Recordaantal toeristen Spanje
Wat betreft het aantal toeristen, heeft Spanje in de afgelopen zomerperiode echt een goede tijd meegemaakt. Een recordaantal reizigers bracht deze zomer een bezoek aan een van de Spaanse costa’s of steden.
· Redactie
Great Walker competitie Nieuw-Zeeland
Hoe kun je een zo wijds en prachtig land als Nieuw-Zeeland nu beter verkennen dan door het maken van lange wandeltochten? Het magische landschap heeft zo veel te bieden dat je, waar je ook komt, versteld zult staan van de schoonheid van de natuur.
· Redactie
Vliegen in een stilteruimte
Je moet vroeg opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn en wilt, als je eenmaal je riem vast hebt geklikt, graag een paar uurtjes rust. Even wat slaap inhalen of ontspannen een boekje lezen. Helaas voor jou, zitten er in de rij voor je een paar kinderen die de rust al snel verstoren.
· Redactie
Ontdek het Great Barrier Reef thuis
Het Great Barrier Reef in Australië is een heuse must als je van duiken houdt. De reis naar Australië neemt echter nogal wat tijd in beslag en wie weet, misschien hou je wel helemaal niet van duiken, maar ben je wel reuze benieuwd naar wat zich allemaal onder water afspeelt. Dan is er goed nieuws.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Antarctica
Vandaag een foto die is geplaatst naar aanleiding van een tweet die we gepost hadden. De vraag was of er verzoekjes of tips waren voor deze rubriek. Annelies kwam met de vraag "Wat is het mooiste (land) dat je ooit hebt mogen bezoeken?".  Antarctica schoot vrijwel direct te binnen!
· Redactie
Word Pambassador!
‘Pambassador’ is de benaming voor een panda-ambassadeur. Het onderzoekcentrum voor reuzenpanda’s, dat gevestigd is in de Chinese stad Chengdu, is momenteel op zoek naar drie nieuwe pambassadors.
· Redactie
Nieuwe trekpleister Maleisië
Maleisië is natuurlijk in de eerste plaats bij het grote reispubliek bekend vanwege de paradijselijke witte zandstranden en de schitterende zee. Er valt echter nog veel meer te ontdekken, zoals de recentelijk gerestaureerde koloniale gebouwen en mijntunnels van de stad Sungai Lembing.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Vulkanische activiteit Rotorua
De foto van de dag is vandaag ééntje vanuit Nieuw Zeeland. Rotorua op het Noorder eiland om precies te zijn. Dé grote highlight van deze plaats is de vulkanische activiteit die je er in de buurt vindt. Eigenlijk gaat het om een "geothermisch" gebied. Je vindt er geisers, vijvers met mooie kleuren en een lekkere zwavelgeur.
· Redactie
Leer een taal tijdens je reis
De rondreizen van reisaanbieder Shoestring zijn volledig georganiseerd en tevens heel avontuurlijk. Door de scherpe tarieven kun je altijd voor een fijne prijs op reis en de lokale, Engelstalige reisbegeleiding zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Tibetaanse jongen
Deze foto is gemaakt in Lhasa, hoofdstad van de "regio" Tibet in China. Rondlopen en reizen in Tibet is één van de mooiste dingen die ik ooit op reis heb meegemaakt. Wat een prachtig volk en geweldig landschap! Er zullen voor de "Foto van de dag" ook zeker nog veel meer foto's uit Tibet volgen!
· Redactie
Overbodige bagage
Ga jij binnenkort een verre rondreis maken en ben je een man? Dan is de kans dat je te veel kleding meeneemt kleiner dan wanneer je een vrouw zou zijn die een reis binnen Europa gaat maken. World Ticket Center voerde onderzoek uit naar wat er zoal onnodig wordt meegenomen op reis.
· Redactie
Fair op reis
Ecologische reizen en zogenaamde ‘Fair Travels’ zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het reisaanbod. Waarom zou je eigenlijk ook niet ecovriendelijk op vakantie gaan? De mogelijkheden zijn enorm dus zoek eens een groene reis uit en geniet met een goed geweten van een welverdiende vakantie.
· Redactie
Vliegangst? Naar Lelystad!
Zou je dolgraag een rondreis door een ver land willen maken, maar krijg je al klamme handen bij alleen de gedachte aan eerst urenlang in een vliegtuig moeten zitten? Heb jij, kortom, last van vliegangst? Reis dan volgend weekend - gewoon per trein of auto - af naar Lelystad. Daar wordt namelijk een themaweekend over het onderwerp vliegangst georganiseerd.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Opstandingskerk St. Petersburg
Deze foto van de dag is van de Opstandingskerk in St. Petersburg. Echt een typisch Russische aanblik met de koepeltjes en mozaieken. Deze kerk is gebaseerd op de beroemde Basiliuskathedraal aan het Rode Plein in Moskou. Dit is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in St. Petersburg!
· Redactie
Canada beste land
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Canada uitgeroepen tot het land met de beste reputatie ter wereld. Het onderzoek is verricht door het ‘Reputation Institute’, dat elk jaar opnieuw uitzoekt welk land ter wereld de meeste credits krijgt op onderwerpen als landschappelijk schoon en de kwaliteit van diensten.
· Redactie
Canada, het beste land
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Canada uitgeroepen tot het land met de beste reputatie ter wereld. Het onderzoek is verricht door het ‘Reputation Institute’, dat elk jaar opnieuw uitzoekt welk land ter wereld de meeste credits krijgt op onderwerpen als landschappelijk schoon en de kwaliteit van diensten.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Sossusvlei Namibië
Deze foto is gemaakt in de Sossusvlei in Namibië. De Sossusvlei is onderdeel van de Namib-woestijn, de oudste woestijn van de wereld. Tussen de prachtige rode zandduinen vind je een opgedroogde oase met witte klei ondergrond en afgestompte boomstammen. Een surrealistisch beeld, ideaal voor een mooie foto!
· Redactie
Met 333 Travel naar Nieuw-Zeeland
Het wonderschone Nieuw-Zeeland is een uitstekende bestemming om te genieten van een verre rondreis. De weidse, nog ongerepte natuur leent zich prima voor het maken van een rondreis per huurauto. Ook zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn in de ruige natuur, zoals door te gaan raften, een parachutesprong te wagen of – iets minder spectaculair – het maken van een lange fietstocht. 
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kolibrie in Costa Rica
Deze "Foto van de dag" is van een prachtige kolibrie tijdens mijn fly-drive reis door Costa Rica. De foto is gemaakt in het natuurpark Monteverde. Een stukje regenwoud waar je nog veel meer mooie (en ook zeldzame) vogels aantreft.

Archief