Home
Blog
September 2012

Reisinspiratie

41 blogs geschreven in september 2012
· Redactie
Met Fox naar Indonesië
Voor een verre rondreis is Indonesië een uitermate geschikt land. Je treft er een rijke cultuur, vele bezienswaardigheden, bijzonder vriendelijke mensen, lekker eten en prachtige natuur. Het landschap is rijk en gevarieerd en dan zijn er ook nog eens heel veel paradijselijke stranden.
· Redactie
Op verkenning door Bolivia
Bolivia is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een verre rondreis, Bolivia behoort echter wel tot een van de meest inspirerende landen van Zuid-Amerika. De bevolking is uitermate vriendelijk en vaak kleurrijk gekleed, alleen al daardoor kom je gelijk in een vrolijke vakantiestemming terecht!
· Redactie
Exotische avonturen geliefd
Gedurende de wintermaanden afreizen naar een exotische bestemming lijkt helemaal ‘hot’ te worden. Bij onze zuiderburen wordt er in elk geval al druk geboekt voor verre bestemmingen als de Dominicaanse Republiek, Kenia en Jamaica.
· Redactie
Duurzaam Aruba
Aruba is een prachtig eiland in het Caribisch gebied en dat moet natuurlijk nog vele generaties bewaard blijven. Om die reden bedacht hotelier en eigenaar van Bucuti & Tara Beach Resorts op Aruba, Ewald Biemans, dat het tijd was voor praktische actie.
· Redactie
Hoog op bezoek in Maleisië
Over een tijdje kun je op het bekende toeristische eiland Penang in Maleisië overnachten in de boomtoppen. Er wordt momenteel namelijk hard gebouwd aan het ‘Treetops Hotel’, een nieuw hotel dat onderdeel zal uitmaken van het ‘Escape Theme Park’ in Teluk Bahang.
· Redactie
Bezoek Antarctica
Goed, je moet inderdaad niet bang zijn voor een beetje veel kou, zeg maar gerust rillend lage temperaturen, maar je krijgt er dan ook wel erg veel schoonheid voor terug. Antarctica staat niet voor niets bij veel reislustig ingestelde mensen hoog op de lijst met droombestemmingen. Het is trouwens vaak niet de koude die deze mensen tegenhoudt om op reis te gaan, maar de hoge kosten die aan de droombestemming Antarctica verbonden zijn.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Thais meisje in de zon
Bij deze "Foto van de dag" een mooie close-up van een Thais meisje dat zit te genieten van de zon. De foto is gemaakt tijdens mijn bezoek aan Thailand in 2007 in het plaatsje Lampang. Het meisje draagt de originele kleding van de bevolking.
· Redactie
Kroatië dit jaar favoriet
Misschien is het jou dit jaar ook al opgevallen, omdat je op de vraag aan vrienden en familie steevast hetzelfde antwoord hoorde: ‘Waar gaat de reis naartoe?’ ‘Naar Kroatië.’ Afgelopen zomer hebben meer toeristen dan ooit het land bezocht, om er van een mooie vakantie te genieten. Tijd voor een nadere inspectie.
· Redactie
Veelzijdig Gambia
Het Afrikaanse Gambia is een magnifieke bestemming voor een verre rondreis. Gambia is nog rijk aan prachtige, ongerepte natuur en beschikt over een grote variëteit aan flora en fauna. Vooral vogelliefhebbers zullen in Gambia een mooie reisbestemming vinden.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - New York City
Op een dag als deze, 11 jaar na dato denk je natuurlijk terug aan die ene dag. Het blijft nog steeds niet te bevatten wat daar die dag heeft plaatsgevonden. Zelf moest ik ook denken aan één van de mooiste foto's die ik in New York gemaakt. Een foto van het vrijheidsbeeld.
· Redactie
Verborgen schatten Ethiopië
Ethiopië is geen voor de hand liggend vakantieland voor een rondreis, maar zeker de moeite van het overwegen waard. Dit mooie land in Afrika beschikt namelijk nog over bijzonder veel natuurschoon en ook de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van het land zijn een ontdekkingsreis meer dan waard.
· Redactie
Singles reizen later
Alleenstaande reizigers laten de reizen in de drukke zomermaanden over het algemeen aan zich voorbij gaan en kiezen in plaats daarvan liever voor een vakantie in de maanden september of oktober.
· Redactie
Sterrenhotels
Slaap jij graag in een vier- of vijfsterrenhotel? Doe dat eens niet en kies voor een hotel met één ster, of van een ster eigenlijk. Evenveel luxe maar met een bijzondere eigenaar, namelijk een beroemd acteur of regisseur. Je vindt ze op diverse plaatsen in de wereld.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Zonsopgang op Paaseiland
Bij deze eerste "foto van de dag" een foto van de zonsopgang bij Paaseiland. Al om 5 uur in de ochtend ging de wekker. Vervolgens sprongen we met zijn driën in een jeep om naar deze plek op Paaseiland te gaan. Deze magische zonsopgang was het wachten in ieder geval zeker waar!
· Redactie
Topsteden voor lekkerbekken
Vakantie en lekker eten, het is een gouden combinatie. Sommige landen zijn meer geschikt voor een culinaire rondreis dan andere. Wil je weten in welke steden je niet alleen van een heerlijke vakantie maar ook van zalig eten kunt genieten? Lees dan vooral verder.
· Redactie
Reizen door Guatemala
Vanaf ongeveer halverwege oktober is het regenseizoen in Guatemala voorbij en dat betekent dat er een prima periode aanbreekt voor een reis naar dit bijzondere land in Midden-Amerika. Als je voor een langere periode op reis kunt gaan, is het leuk om een bezoek aan Guatemala te combineren met een verblijf in een van de buurlanden Mexico, Belize, El Salvador of Honduras.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.
· Laurens Taekema
Rondreis.nl op Pinterest
Rondreis.nl is sinds vorige week ook te vinden op Pinterest. Pinterest is een digitaal prikbord waar je foto's kunt "pinnen". Alles wat je leuk of interessant vindt kun je erop plakken. Naast je eigen prikbord kun je ook de prikboarden van andere Pinterest gebruikers volgen.
· Redactie
De schoonste hotelkamers
Een schone hotelkamer is tijdens je vakantie wel zo prettig, zeker als je ver van huis bent in een land met een totaal andere cultuur. Je hotelkamer is de plek om even tot rust te komen, de indrukken van de dag te verwerken en nieuwe plannen te smeden over wat je de volgende dag wilt gaan bezichtigen.

Archief