Kyoto: Japans culturele hart

Kyoto: Japans culturele hart

31 augustus 2013
Op tweeënhalf uur treinen van Tokyo ligt Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Een mystieke stad die de inspirat... Lees verder

Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur

Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.

Lees verder
30 aug. 2013

VIDEO: leeuwen vs. Polo in Krugerpark

In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark mag je met eigen (huur)auto safari rijden. Je hebt hiervoor geen fourwheeldrive nodig; een gewone auto volstaat. Ja, ook een felblauwe polo. En dan krijg je dít soort taferelen... 

Lees verder
30 aug. 2013

De tafelbergen van Canaima

Eén van de grootste nationale parken ter wereld, met een oppervlakte zo groot als België, maar toch relatief onbekend: het prachtige Nationaal Park Canaima, in Venezuela.

Lees verder
29 aug. 2013

FOTOSERIE: Whitsundays, Australië

Eén van de mooiste eilandengroepen ter wereld ligt 'gewoon' bij Australië: Whitsundays. Check deze oogstrelende foto's en ga maar vast boeken!

Lees verder
28 aug. 2013

VIDEO: De Nieuwe Wildernis

Op 26 september gaat in premiere de grootste Nederlandse natuurfilm ooit. Een productie van BBC Earth-achtige allure gefilmd in onze eigen Oostvaardersplassen. Check de trailer!

Lees verder
27 aug. 2013

Met de taxi langs Belfast's verleden

Sinds de getekende vrede tussen protestanten en katholieken in 1994 ontwikkelt Belfast zich steeds meer tot toeristenhotspot. Maar het verleden blijft aanwezig. Absolute must do: een zogenaamde ‘Black Taxi Tour’ door de ooit zo verscheurde arbeiderswijken.

Lees verder
27 aug. 2013

Quito: oud vs. nieuw

De hoofdstad van Ecuador is een stad met twee gezichten: het historische hart van de stad versus het moderne nieuwe gedeelte.

Lees verder
26 aug. 2013

Bijagos Islands: onbekend paradijs

In de categorie onbekende paradijsjes op aarde: de Bijagos Islands, een archipel van dik 80 bewoonde en onbewoonde tropische eilanden nabij de kust van Guinea-Bissau, een evenzo onbekend land onder Senegal en Gambia.

Lees verder
25 aug. 2013

VIDEO: trein rijdt door Thaise markt

We hebben al veel bijzondere dingen gezien in Azië, maar dit slaat toch wel alles. Een trein rijdt dwars door een markt heen, in Thailand. Dagelijks!

Lees verder
24 aug. 2013

Bountyhemel: 3x Frans-Polynesië

Met meer dan 100 eilanden heeft Frans-Polynesië voor iedereen genoeg tropische droomplekken te bieden. We pikken er drie uit, voor ieder wat wils!

Lees verder
24 aug. 2013

Brazilië wordt peperduur

Wie volgend jaar naar Brazilië wil reizen voor het WK voetbal, kan beter een forse portemonnee hebben. De prijzen van hotelkamers in de speelsteden zijn tot 600 procent hoger dan normaal!

Lees verder
23 aug. 2013

Het groene bergland van Sri Lanka

Hoe prachtig de stranden van Sri Lanka ook zijn, in een Best Of van de 'parel van de Indische oceaan' zouden ze het nipt verliezen van de bergen in het binnenland. Denk een rijker begroeide , nóg groenere, tropische versie van de mooiste Ierse hooglanden, apen en moussonregens incluis.

Lees verder
22 aug. 2013

FOTOSERIE: wereldburgers

Mensen zijn mooi. Overal ter wereld. Check ons foto-album met 10 prachtige wereldburgers!

Lees verder
22 aug. 2013

Europa's grootste marktplein: Rynek Glowny

Eeuwenlang was Krakau de hoofdstad van Polen; inmiddels is dat Warschau. Maar nergens ademt Polen nog zoveel historie als in Krakau. Vooral op diens centrale marktplein: het fantastische Rynek Główny.

Lees verder
21 aug. 2013

Arabische souks: rondstruinen en shoppen!

Onmisbaar in iedere middelgrote of grote Arabische stad: de souks. De Arabische variant van onze overdekte winkelcentra is een wereld op zich.

Lees verder
20 aug. 2013

VIDEO: Taste of Vietnam

Vietnam. Land van uitgestrekte rijstvelden, een kustlijn vol betoverende baaien, de machtige Mekong en krioelende scooters door levendige straten. Maar ook land van culinaire verrassingen op elke straathoek. Check deze visuele reis vol lekkernijen in 3,5 minuten.

Lees verder
19 aug. 2013

Pinar del Río: tabak & natuur

Na de broeierige drukte van Havana is de westelijke Cubaanse provincie Pinar del Río een heerlijke relaxplek. Hier worden sinds eeuwen de allerbeste Cubaanse sigaren gemaakt.

Lees verder
19 aug. 2013

De steden van Rajasthan

De meest exotische en betoverende deelstaat van India? Rajasthan! Een mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s. En: prachtige steden!

Lees verder
18 aug. 2013