Tham Kong Lo: grot van duisternis

Tham Kong Lo: grot van duisternis

17 augustus 2013
Laos is een land vol fraaie grotten. De spectaculairste van allemaal vind je midden-Laos, op zo'n zeven uur rijden van hoofdstad Vientiane: de Tham Kong Lo. Lees verder

Slapen als een koning in Marokkaanse riads

Wie naar Marokko reist, moét een keer slapen in een riad. Dit zijn typisch Marokkaanse bed & breakfasts met vaak slechts enkele kamers, maar gesitueerd in de fraaiste authentieke panden, prachtig gerestaureerd met binnentuin en mozaïeken.

Lees verder
16 aug. 2013

VIDEO: time lapse Moskou

De Russische hoofdstad Moskou is een fascinerende mix van rijk en arm, oud en nieuw, duur en goedkoop, smaakvol en kitsch. Een mega-etalage van de nieuwe Russische elite, maar ook een thuis voor miljoenen 'gewone' Russen. Check deze fantástische beelden van een wereldstad.

Lees verder
16 aug. 2013

3x unieke zwemplekken

Als wij nou de rest van ons leven nog maar op drie plekken mochten zwemmen, zouden het déze drie paradijsjes zijn.

Lees verder
15 aug. 2013

Leven in Lapland

Leven als een local in Lapland? Het kan, voor een tijdje! Komende winter maken drie Europeanen kans op een unieke Lapland-ervaring: van leven ruilen met een Finse Lap.

Lees verder
14 aug. 2013

FOTOSERIE: Taj Mahal

In de stad Agra, 200 kilometer onder Delhi, staat het volgens velen mooiste bouwwerk ter wereld: de Taj Mahal. Het van wit marmer gemaakte mausoleum werd in de 17e eeuw door een groot¬mogol gebouwd voor zijn overleden echtgenote.

Lees verder
14 aug. 2013

De Swahili: hakuna matata!

Een van de vriendelijkste en meest relaxte volkeren op aarde: de Swahili. Levend langs de oostkust van Afrika tussen zuidelijk Somalië en noordelijk Mozambique en bekend van de uitspraak 'hakuna matata'.

Lees verder
13 aug. 2013

Droomstranden aan de zuidkust van Sri Lanka

Je hebt veel tropische (ei)landen met hagelwitte stranden, maar slechts weinig met echte 'gouden' stranden. Die vind je in het zuiden van Sri Lanka!

Lees verder
12 aug. 2013

Reisorganisaties stoppen met olifantenritjes

Vijftien grote Nederlandse reisorganisaties gaan olifantenritjes schrappen uit hun reisaanbod of hebben dit al gedaan, op verzoek van dierenwelzijnsorganisatie WSPA.

Lees verder
11 aug. 2013

De 3 hoogste bergen ter wereld

Ze zijn geliefd en gevreesd tegelijk: ’s werelds hoogste bergen boezemen angst in, maar ook bewondering. Wat een ongelooflijke schepsels der natuur!

Lees verder
11 aug. 2013

VIDEO: de pracht van Peru

Mocht iemand een reis naar Peru overwegen, maar nog niet helemaal overtuigd zijn: check deze fantastische high res-beelden en je wilt meteen boeken!

Lees verder
10 aug. 2013

Het Noorderlicht door je plafond

Het Noorderlicht: een ongekend natuurfenomeen dat iedereen eigenlijk ooit eens in zijn leven moet zien. En waar kan dat het beste? Door het plafond van je eigen iglo!

Lees verder
10 aug. 2013

FOTOSERIE: street food

Het állerlekkerste Aziatische eten? Dat vind je er vaak gewoon op straat. Check deze fotoserie en je krijgt spontaan honger!

Lees verder
9 aug. 2013

Caño Cristales: rivier met vijf kleuren

Diep in het Sierra de la Macarena-gebergte van Colombia bevindt zich een van de wonderlijkste natuurfenomenen op aarde: de Caño Cristales, een rivier die enkele weken per jaar een soort levende regenboog wordt.

Lees verder
8 aug. 2013

KLM cancelt vluchten naar Kenia

Er vliegen woensdag en donderdagochtend geen vliegtuigen tussen Nairobi en Amsterdam. KLM heeft zowel heen- als terugvluchten geannuleerd wegens brand op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad.

Lees verder
7 aug. 2013

VIDEO: zweven door de jungle

Als een heuze tarzan zweven boven de jungle? Het kan in Laos met de zogenaamde 'Gibbon Experience', een ervaring die niemand ooit vergeet. Check de beelden!

Lees verder
7 aug. 2013

Salar de Uyuni: droomwereld van zout

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld.

Lees verder
6 aug. 2013

VIDEOTIP: Anthony Bourdain

Wie van reizen én lekker eten houdt, en andere culturen benadert met open vizier en nuchtere blik, zal fan zijn van de series van Anthony Bourdain.

Lees verder
5 aug. 2013

Napels: ziel van Italië

Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels.

Lees verder
5 aug. 2013