FOTOSERIE: De 10 beste reisfoto's van 2013

31 december 2013
Aan het einde van het jaar heeft National Geographic de tien mooiste reisfoto's van 2013 gekozen, bekijk hier het resultaat. Lees verder

Vulkanische formatie en Japans eiland samengesmolten

Een smeulend eilandje dat is ontstaan door onderzeese vulkaanuitbarstingen is in de Japanse kust samengesmolten met een nabijgelegen bestaand eiland.

Lees verder
30 dec. 2013

Bekijk New York's Times Square NYE countdown live online

Één van de meest spectaculaire plekken ter wereld om Oud en Nieuw te vieren moet toch wel Times Sqaure in New York zijn. Als je er niet bij bent, kun je het live volgen op het web.

Lees verder
30 dec. 2013

VIDEO: Geweldige timelapse van Californië

Wow, wow, wow. Dat zijn onze gedachten bij het zien van deze geweldige timelapse video van Californië.

Lees verder
29 dec. 2013

Avenue of the Baobabs

De baobab is een dikstammige boomsoort en de nationale boom van Madagaskar. Zo'n 25 van deze surrealistische stengels flankeren een weg aan de westelijke kant van Madagaskar in de buurt van de stad van Morondava.

Lees verder
28 dec. 2013

4 replica's van Venetië

De Italiaanse stad Venetië is een van de mooiste steden ter wereld en is op meerdere plekken in de wereld gekopiëerd. We hebben de vier mooiste replica's van Venetië voor je op een rij gezet.

Lees verder
27 dec. 2013

10 tips om een jetleg te voorkomen

Lees hier onze 10 eenvoudige tips die je kunnen helpen om een jetleg te voorkomen na je volgende lange vlucht.

Lees verder
27 dec. 2013

Hotels met de beste uitzichten ter wereld

De uitzichten van de hotelkames in dit artikel zijn zo bijzonder, dat je waarschijnlijk met moeite de hotelkamer zou verlaten.

Lees verder
26 dec. 2013

Beroemde bezienswaardigheden toen en nu

Hoe zag Times Square eruit voor de komst van de opvallende billboards? Wat te denken van de Eiffeltoren meer dan honderd jaar geleden? We gingen op zoek naar oude foto's van enkele van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld die fascinerende verschillen laten zien.

Lees verder
25 dec. 2013

Nieuw glazen platform biedt spannend uitzicht op de Alpen

Deze is niet voor mensen met hoogtevrees: Een Frans toerisme bedrijf heeft een glazen kubus met een doorzichtige bodem op de piek van berg in de Alpen geplaast.

Lees verder
25 dec. 2013

FOTOSERIE: De Kirkjufell berg op IJsland

Nee, je droomt niet en er is niets gephotoshopt aan de foto's in deze serie. Deze schitterende berg heet Kirkjufell en bestaat echt.

Lees verder
24 dec. 2013

Twentieth Century Fox kondigt eerste themapark aan

Themaparken als Disney en Universal Studios krijgen binnenkort concurrentie op het gebied van door films geïnspireerd pretparken, want onlangs kondigde Twentieth Century Fox plannen aan om zijn eerste themapark te openen.

Lees verder
23 dec. 2013

Nieuw bezoekerscentrum voor het Britse Stonehenge

De mysterieuze cirkel van staande stenen, Stonehenge, behoort tot één van de meest iconische oude monumenten in Europa. Afgelopen zaterdag werd er een nieuw bezoekerscentrum geopend.

Lees verder
23 dec. 2013

VIDEO: Dit is nog eens In-Flight entertainment!

Een lange intercontinentale vlucht maken is meestal geen pretje. De Engelse fotograaf Paul Williams trof tijdens zijn vlucht van Londen naar New York echter iets veel speciaals: vanuit zijn stoel zag hij buiten het noorderlicht!

Lees verder
22 dec. 2013

Montana's Glacier National Park

Het Glacier National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat Montana. In dit schitterende park liggen meer dan 300 meren, groeien meer dan 1.000 soorten planten en bomen en leven honderden verschillende diersoorten.

Lees verder
21 dec. 2013

De meest 'geïnstagramde' plekken van 2013

Afgelopen week heeft het Amerikaanse bedrijf een lijst opgesteld van de meest 'geïnstagramde' plekken van 2013 en voor het tweede jaar op rij staat hierin een bestemming uit Bangkok op nummer één.

Lees verder
20 dec. 2013

6 bestemmingen om Kerst te vieren

Bestaat jouw Kerstmisviering al jaren uit gourmetten en saaie familie bijeenkomsten, dan is het nu misschien tijd om een tripje te boeken. Om je op weg te helpen hebben we zes top bestemmingen om Kerst te vieren voor je op een rij gezet

Lees verder
20 dec. 2013

Toerist wandelt van pier af tijdens het Facebooken

Een Taiwanese toerist ging tijdens een wandeling op de St. Kilda pier in Melbourne zo op in Facebook, dat ze er vanaf liep en in het koude water van de Port Phillip Bay viel.

Lees verder
19 dec. 2013

De Mongoolse steppe

Mongolië is één van de meest hooggelegen landen ter wereld, en ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. De landschappen van Mongolië kenmerken zich door uitgestrekte grasvlakten, omringd door bergen en woestijn.

Lees verder
18 dec. 2013