De Canadese Magdalena-eilanden

De Canadese Magdalena-eilanden

30 november 2013
De Magdalena-eilanden zijn een kleine eilandengroep in de Golf van St. Lawrence en behoren tot de Franstalige Canadese provincie Quebec. Lees verder

China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates.

Lees verder
29 nov. 2013

St. Andrew's Day in Schotland

Morgen is het 30 november, de dag waarop Schotland haar Nationale feestdag viert: St. Andrew's Day. Deze dag staat in het teken van de Schotse beschermheilige Andreas en is gevuld met feestvreugde, traditionele gerechten, dans en doedelzakmuziek.

Lees verder
29 nov. 2013

De Amerikaanse kennis van Europa

Hoe goed is de geografische kennis van Europa bij Amerikanen? Dit werd onlangs onderzocht door Amerikanen op een lege kaart van Europa de landen in te laten vullen.

Lees verder
28 nov. 2013

Zo mooi kan ons eigen kikkerlandje zijn!

Naar aanleiding van een foto die @TravelBirdNL op Twitter plaatste ontstond het idee voor een blogpost over ons eigen kikkerlandje. De foto in kwestie is van een prachtige zonsondergang aan het strand van Zandvoort. Toen wij de foto zagen reageerden we met "Die foto lijkt wel op Bali genomen te zijn!" met vervolgens de reactie: "Zo mooi kan ons kikkerlandje zijn! ;-)".

Lees verder
27 nov. 2013

Het einde van de wereld: Tierra Del Fuego

Welkom op het einde van de wereld genaamd 'Vuurland'. Tierra Del Fuego is een archipel aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en geldt als de toegangspoort tot Antarctica.

Lees verder
27 nov. 2013

3 helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland beschikt over werkelijk adembenemende landschappen en het is prachtig om deze vanuit de lucht te zien. We geven je 3 bijzondere helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland.

Lees verder
27 nov. 2013

De historische monumenten van Mtscheta, Georgië

In Mtscheta staan verschillende historische gebouwen, waaronder drie schilderachtige Middeleeuwse kerken. De monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Lees verder
25 nov. 2013

VIDEO: Het dak van de wereld

Met een hoogte van 8848 meter is de Mount Everest de hoogste berg ter wereld en wordt het daarom ook wel het dak van de wereld genoemd. Bekijk hier een indrukwekkende film van deze berg.

Lees verder
24 nov. 2013

Aruba: zonovergoten paradijs

Onlangs nog brachten onze Koning Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan Aruba, dat met een tropisch klimaat en middagtemperaturen rond de 30 graden een waar zonparadijs is.

Lees verder
23 nov. 2013

Drijf in de Dode Zee (nu het nog kan)

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en één van de zoutste watermassa's op aarde waar je moeiteloos kunt blijven drijven. Het waterniveau zakt echter in een hoog tempo.

Lees verder
22 nov. 2013

De grootste reisfoto clichés

Reizen en fotograferen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En natuurlijk maak jij ook die cliché reisfoto's! Kijk zelf maar...

Lees verder
22 nov. 2013

Gedetailleerde 3d-kaart van Great Barrier Reef

Onderzoekers uit Duitsland en Australië hebben een zeer gedetailleerde 3d-kaart gemaakt van het Great Barrier Reef. Hierop hebben zij onderdelen in kaart gebracht die nog niet eerder waren vastgelegd.

Lees verder
21 nov. 2013

De drijvende Uros eilanden in Peru

Ga tijdens je rondreis door Peru eilandhoppen bij de tientallen handgemaakte Uros eilanden op het verbluffende Lake Titicaca, omgeven door prachtige landschappen op de top van het Andes gebergte!

Lees verder
20 nov. 2013

Futuristische luchthaven op Londense Thames voorgesteld

Veel bezoekers aan Londen zullen gewend zijn om over de Thames te vliegen voordat ze landen. Binnen 10 jaar zou het echter mogelijk zijn dat vliegtuigen landen op een eiland midden op de rivier.

Lees verder
20 nov. 2013

Actieve vulkaan ontdekt onder het ijs van Antarctica

Wetenschappers hebben een actieve vulkaan ontdekt die zich onder het ijs van Antarctica bevindt. De vulkaan zou zo'n achthonderd tot duizend meter onder het ijs in het westen van Antarctica moeten liggen.

Lees verder
19 nov. 2013

Het 'ei' van Mumbai

In de Indiase stad Mumbai liggen plannen klaar voor een zeer futuristisch gebouw in de vorm van een gigantisch ei.

Lees verder
18 nov. 2013

7 zonsondergangen om bij weg te dromen

Na een lange dag reizen of liggen op het strand is er niets lekkerder dan te genieten van een mooie zonsondergang. Droom weg bij deze schitterende zonsondergangen!

Lees verder
18 nov. 2013

De Reed Flute Cave in China

De Hang Son Doong grot in Vietnam is de grootste grot op aarde, maar die heeft er sinds kort een concurrent bijgekregen als het gaat om onze favoriete grotten: de Reed Flute Cave!

Lees verder
17 nov. 2013