Home
Blog
Januari 2013

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in januari 2013
· Redactie
Survival cursus van Bear Grylls
Als je van avontuurlijke vakanties houdt, dan is de survival cursus van de legendarische Bear Grylls echt iets voor jou. Bear Grylls is bekend van de tv-serie waarin hij zichzelf in steeds nieuwe overlevingsavonturen stort. Als je de survivaltechnieken van Bear Grylls eenmaal onder de knie hebt, dan weet je precies wat je moet doen als je plots ergens bent gestrand. Levensreddende technieken dus, die je goed kunt gebruiken in een noodsituatie.
· Redactie
Museum Wenen geopend voor nudisten
Naaktrecreatie is een hobby die je niet zomaar overal kunt beoefenen. Voor naaktrecreatie aan het strand zijn er speciale naaktstranden in het leven geroepen en ook voor andere bezigheden die je graag naakt wilt uitoefenen, kun je op bepaalde plaatsen op bepaalde tijdstippen terecht. In Wenen kun je nu bijvoorbeeld naakt door een museum lopen.
· Redactie
Macedonië prima vakantieland
Hoewel Kroatië nog niet overspoeld wordt door toeristen hoor je wel steeds vaker mensen enthousiast vertellen over hun vakantie in Kroatië. Een ander land dat nog niet veel bekendheid geniet als vakantieland, is Macedonië. Hoog tijd dus om eens wat aandacht aan de voordelen van deze mooie bestemming te besteden.
· Redactie
Australische camping jarenlang volgeboekt
Als je van plan was om een rondreis te combineren met een verblijf op een camping, kies dan niet voor Australië, of kies in elk geval niet voor het Stansbury Caravan Park in Australië. Tenzij je alvast wilt boeken voor een verblijf na je pensioengerechtigde leeftijd, kun je een plekje op deze mateloos populaire camping namelijk wel vergeten.
· Redactie
Toerisme Japan trekt weer aan
Japan is een land dat tot de verbeelding spreekt. De cultuur van dit land is zo compleet anders dan we in het westen gewend zijn, dat een rondreis door Japan je elke dag versteld zal doen staan. Sinds de aardbeving van 2011 werd het in Japan wat stiller op toeristisch gebied, maar intussen is het toerisme weer volop op gang gekomen.
· Redactie
Egypte weer vaker geboekt
Nadat Egypte te maken had gekregen met een turbulente periode, lieten veel toeristen het land voor alle zekerheid even links liggen. Intussen is Egypte echter duidelijk bezig met een comeback op reisgebied. In 2012 was er namelijk alweer een stijgende lijn in het aantal boekingen zichtbaar.
· Redactie
Barcelona in top drie populairste bestemmingen
De Spaanse stad Barcelona mag al jaren op de interesse van veel reizigers rekenen. De ligging aan zee is natuurlijk ideaal en bovendien heeft Barcelona ook veel te bieden op cultureel gebied. Tel daar nog eens het heerlijke eten en de korte vliegafstand vanaf Nederland bij op en je vraagt je af waarom je eigenlijk niet naar Barcelona zou gaan!
· Redactie
De mooiste wandelroutes ter wereld
Als wandelfanaat zoek je tijdens je vakantie natuurlijk een plek in de wereld waar je urenlang kunt blijven rondstappen. Naar welk continent je ook afreist, overal zijn er landen en plaatsen die zich bij uitstek lenen voor een actieve wandelvakantie. Hieronder volgt alvast een selectie van de topbestemmingen.
· Redactie
Bezoek aan Brunei
Onlangs bracht Koningin Beatrix een bezoek aan Brunei, een bijzonder rijk landje dat gelegen is op het eiland Borneo. Vaak wordt Brunei alleen aangedaan als tussenstop op weg naar een andere bestemming in Azië. Blijf echter eens wat langer en ontdek de schoonheid van dit staatje.
· Redactie
Spanje populair deze winter
In plaats van massaal richting de populaire wintersportbestemmingen te reizen, lijken we dit winterseizoen toch liever te kiezen voor een reis naar een warmer oord. Spanje is wat dit betreft duidelijk een favoriete bestemming.
· Redactie
Hulpmiddelen tegen een jetlag
Een groot nadeel van het maken van een verre rondreis, is dat je vroeg of laat met een jetlag te maken krijgt. De een kan hier beter mee omgaan dan de ander, maar gelukkig zijn er wel een aantal hulpmiddelen waarmee je het jezelf een stuk eenvoudiger kunt maken.
· Redactie
Carnaval in Brazilië
Carnaval in Brazilië is absoluut niet te vergelijken met Carnaval in Nederland of Duitsland. Ten eerste is het klimaat in Brazilië een heel stuk aangenamer en bovendien is de sfeer totaal anders. Als je van plan bent om binnenkort naar Brazilië te reizen, dan is het meemaken van het Carnavalsfeest echt een aanrader.
· Redactie
United Airlines zorgt in de VS voor je bagage
Het is voor veel reizigers een bekend fenomeen: je bent geland en vervolgens begint het wachten op je bagage. Daarna moet je met bagage en al nog in je hotel zien te komen. Een hoop gewacht en gesjouw dus, dingen waar je tijdens je vakantie eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Gelukkig kan het ook anders!
· Redactie
Blokarten op de Kanaaleilanden
Hou je van sport, natuur en de zee? Dan zijn de Kanaaleilanden echt iets voor jou. Je vindt deze eilanden als het ware tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De eilanden behoren officieel gezien noch tot Engeland, noch tot Frankrijk, want het zijn ‘autonome bezittingen van de Britse Kroon’. Wat dat precies mag betekenen is verder niet interessant, maar wel dat de eilanden nu heel goed te bereiken zijn.
· Redactie
Actieve vakanties maar dan anders
Als je van sportieve activiteiten tijdens je vakantie houdt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Je kunt gaan surfen bij Hawaï, duiken in de zee bij Egypte of bergbeklimmen in de Himalaya. Als je nu denkt: been there, done that, dan zijn de volgende, wat minder voor de hand liggende mogelijkheden wellicht iets voor jou.
· Redactie
De kortste vlucht ter wereld beleef je in Schotland
Als je last hebt van reisziekte, dan is er één vlucht ter wereld waarvoor je de tabletjes tegen reisziekte niet hoeft in te nemen. Deze vliegreis duurt namelijk zo kort dat je niet eens de kans krijgt om duizelig of misselijk te worden. We hebben het over de vlucht tussen twee Schotse eilanden: Westray en Papa Westray.
· Laurens Taekema
Rondreis.nl op de Vakantiebeurs (video)
Vorige week stonden we met Rondreis.nl de hele week met een eigen stand op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Een hele leuke ervaring en we willen alle bezoekers aan onze stand via deze weg bedanken. Bekijk de video voor een korte impressie!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Blauwgestipte pijlstaartrog in Egypte
Vandaag weer eens een onvervalste Foto van de dag en dit keer is het een foto van één van mijn meest recente reizen. Dit was namelijk een korte reis door Egypte. Hier heb ik deze mooie rog met mijn onderwatercamera kunnen vastleggen.
· Redactie
Nieuw bij SRC-Cultuurvakanties: wandelreizen
De paden op, de lanen in! Actieve reizigers met een voorliefde voor cultuur en natuur, kunnen dit nieuwe reisseizoen uitstekend terecht bij SRC-Cultuurvakanties. In het uitgebreide reisaanbod zijn naast de vertrouwde cultuurvakanties nu ook wandelreizen opgenomen.

Archief