Home
Blog
Juli 2013

Reisinspiratie

44 blogs geschreven in juli 2013
· Redactie
De 3 grootste steden ter wereld
Overal in de wereld lijkt urbanisatie de trend. Mensen trekken naar de grote steden, waar het werk en geld te vinden is. We zetten de 3 grootste steden van dit moment op een rij.
· Redactie
Bouw hoogste toren in China begonnen
De Burj Khalifa in Dubai zal met zijn 828 meter nog hooguit een jaartje het hoogste gebouw ter wereld zijn. De Chinezen gaan er binnenkort overheen!
· Redactie
VIDEO: duiker meets walvis
Spectaculaire beelden van twee duikers voor de kust van Californië. Uit het niets duiken ineens twee bultruggen op, die hen bijna opslokken!
· Redactie
Even voorstellen: paradijs Palawan
Wie op (rond)reis naar de Filippijnen gaat en op zoek is naar het ware Robinson Crusoe-paradijsgevoel, moet de eilandprovincie Palawan in zijn programma opnemen. Ook wel 'the last frontier' van de Filippijnen genoemd.
· Redactie
Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti
Het grootste natuurspektakel op aarde meemaken? Dan moet je naar Tanzania of Kenia, voor de jaarlijkse migratie (‘grote trek’). De ultieme droom van iedere safariliefhebber!
· Redactie
Tropische stranden in hartje Afrika
Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.
· Redactie
Drukste dag Schiphol verloopt prima
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Schiphols drukste dag van het jaar. In totaal verwacht het vliegveld deze dag zo’n 178.000 passagiers te verwerken.
· Redactie
Foto's: Isle of Skye (Schotland)
Het regent er bijna elke week wel een paar dagen en warmer dan 15 graden is het er praktisch nooit. Maar móói dat het is, op het Schotse Isle of Skye…
· Redactie
Extreme sports in Midden-Aarde
Stel je bent een echte adrenalinejunk en komt in Europa niet echt meer aan je trekken. Waar moet je heen? Naar Queenstown, Nieuw-Zeeland! Het epicentrum der extreme sporten.
· Redactie
VIDEO: schommelen boven de Glenwood Canyon
Adrenalinefans, opgelet! In het Glenwood Caverns Adventure Park in de Verenigste Staten kun je nu op spectaculaire wijze 'schommelen' boven de Glenwood Canyon en de Colorado River. Check de beelden!
· Redactie
Het groene Australië: Kakadu National Park
Australië op zijn groenst? Bezoek het prachtige Kakadu National Park in Australië's Northern Territory. Vanuit Darwin rijd je er in ca. 3 tot 4 uur heen.
· Redactie
VIDEO: wandelen door Sarajevo
Ooit het decor van een trieste burgeroorlog, nu een fascinerende stad in bloei: Sarajevo. Deze video geeft je een boeiend inkijkje in het dagelijks leven in de bazaars van de oude Ottomaanse wijk.
· Redactie
Het magische Titicacameer
Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn azuurblauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde.
· Redactie
Vliegticket boeken: wees scherp!
Wie online zijn eigen vliegticket boekt, moet scherp zijn. Vooral budgetmaatschappijen maken er een sport van om je met automatisch aangevinkte boxjes en kleine lettertjes een loer te draaien. Wees alert! Een vijftal tips.
· Redactie
De allermooiste reisquotes verzameld
Van Albert Einstein tot Susan Montag en Robert Louis Stevenson: over reizen zijn door groot schrijvers en denkers prachtige uitspraken gedaan. Wij verzamelden de mooiste.
· Redactie
VIDEO: 10 manieren om andere culturen te beledigen
Erg belangrijk als je op reis bent: respect tonen voor de lokale cultuur. Daar kan nog wel eens iets in misgaan, vooral wegens ontbrekende kennis over die cultuur. Deze grappige video toont 10 voorbeelden.
· Redactie
Stad van Goud: Jeruzalem
Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. De Gouden Stad is heilig voor zowel joden, christenen als moslims. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk.
· Redactie
Pingyao: het China van toen
Door de rappe modernisering van China zijn authentieke historische stadjes steeds kleiner in getale. Of ze worden overlopen door toeristen, zoals Lijang. Nee, bezoek dan Pingyao!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Boer in China
Deze Foto van de dag geeft een klassiek beeld van een boer met buffel in China. Een prachtig schouwspel!

Archief