De 3 grootste steden ter wereld

De 3 grootste steden ter wereld

31 juli 2013
Overal in de wereld lijkt urbanisatie de trend. Mensen trekken naar de grote steden, waar het werk en geld te vinden is. We zetten de 3 grootste steden van dit... Lees verder

Bouw hoogste toren in China begonnen

De Burj Khalifa in Dubai zal met zijn 828 meter nog hooguit een jaartje het hoogste gebouw ter wereld zijn. De Chinezen gaan er binnenkort overheen!

Lees verder
30 jul. 2013

VIDEO: duiker meets walvis

Spectaculaire beelden van twee duikers voor de kust van Californië. Uit het niets duiken ineens twee bultruggen op, die hen bijna opslokken!

Lees verder
29 jul. 2013

Even voorstellen: paradijs Palawan

Wie op (rond)reis naar de Filippijnen gaat en op zoek is naar het ware Robinson Crusoe-paradijsgevoel, moet de eilandprovincie Palawan in zijn programma opnemen. Ook wel 'the last frontier' van de Filippijnen genoemd.

Lees verder
29 jul. 2013

Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti

Het grootste natuurspektakel op aarde meemaken? Dan moet je naar Tanzania of Kenia, voor de jaarlijkse migratie (‘grote trek’). De ultieme droom van iedere safariliefhebber!

Lees verder
28 jul. 2013

Tropische stranden in hartje Afrika

Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.

Lees verder
27 jul. 2013

Drukste dag Schiphol verloopt prima

Vandaag, vrijdag 26 juli, is Schiphols drukste dag van het jaar. In totaal verwacht het vliegveld deze dag zo’n 178.000 passagiers te verwerken.

Lees verder
26 jul. 2013

Foto's: Isle of Skye (Schotland)

Het regent er bijna elke week wel een paar dagen en warmer dan 15 graden is het er praktisch nooit. Maar móói dat het is, op het Schotse Isle of Skye…

Lees verder
26 jul. 2013

Extreme sports in Midden-Aarde

Stel je bent een echte adrenalinejunk en komt in Europa niet echt meer aan je trekken. Waar moet je heen? Naar Queenstown, Nieuw-Zeeland! Het epicentrum der extreme sporten.

Lees verder
25 jul. 2013

VIDEO: schommelen boven de Glenwood Canyon

Adrenalinefans, opgelet! In het Glenwood Caverns Adventure Park in de Verenigste Staten kun je nu op spectaculaire wijze 'schommelen' boven de Glenwood Canyon en de Colorado River. Check de beelden!

Lees verder
24 jul. 2013

Het groene Australië: Kakadu National Park

Australië op zijn groenst? Bezoek het prachtige Kakadu National Park in Australië's Northern Territory. Vanuit Darwin rijd je er in ca. 3 tot 4 uur heen.

Lees verder
24 jul. 2013

VIDEO: wandelen door Sarajevo

Ooit het decor van een trieste burgeroorlog, nu een fascinerende stad in bloei: Sarajevo. Deze video geeft je een boeiend inkijkje in het dagelijks leven in de bazaars van de oude Ottomaanse wijk.

Lees verder
23 jul. 2013

Vliegticket boeken: wees scherp!

Wie online zijn eigen vliegticket boekt, moet scherp zijn. Vooral budgetmaatschappijen maken er een sport van om je met automatisch aangevinkte boxjes en kleine lettertjes een loer te draaien. Wees alert! Een vijftal tips.

Lees verder
22 jul. 2013

Het magische Titicacameer

Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn azuurblauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde.

Lees verder
22 jul. 2013

De allermooiste reisquotes verzameld

Van Albert Einstein tot Susan Montag en Robert Louis Stevenson: over reizen zijn door groot schrijvers en denkers prachtige uitspraken gedaan. Wij verzamelden de mooiste.

Lees verder
21 jul. 2013

VIDEO: 10 manieren om andere culturen te beledigen

Erg belangrijk als je op reis bent: respect tonen voor de lokale cultuur. Daar kan nog wel eens iets in misgaan, vooral wegens ontbrekende kennis over die cultuur. Deze grappige video toont 10 voorbeelden.

Lees verder
20 jul. 2013

Stad van Goud: Jeruzalem

Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. De Gouden Stad is heilig voor zowel joden, christenen als moslims. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk.

Lees verder
20 jul. 2013

Pingyao: het China van toen

Door de rappe modernisering van China zijn authentieke historische stadjes steeds kleiner in getale. Of ze worden overlopen door toeristen, zoals Lijang. Nee, bezoek dan Pingyao!

Lees verder
19 jul. 2013

Foto van de dag - Boer in China

Deze Foto van de dag geeft een klassiek beeld van een boer met buffel in China. Een prachtig schouwspel!

Lees verder
18 jul. 2013