Home
Blog
September 2013

Reisinspiratie

42 blogs geschreven in september 2013
· Redactie
Afrikaanse winterbreak: de Tuinroute!
Een trip naar Zuid-Afrika hoeft niet lang te zijn. Álles zien lukt je toch niet in één reis. Kaapstad en de Tuinroute zijn goede keuzes als je maar kort de tijd heb. Een ideale winterbreak!
· Redactie
Roadtrippen in Noorwegen
De mooiste roadtrips van Europa maak je in Noorwegen. Het is even rijden, maar de moeite dubbel en dwars waard!
· Redactie
Flaneren langs de Seine
Weer een nieuwe attractie in Parijs: een stuk kade langs de Seine in Parijs is omgebouwd van autoweg tot groene flaneerzone. 
· Redactie
FOTOSERIE: de 'backwaters' van Kerala
‘Gods Own Country’ wordt Kerala genoemd. Waarom? Omdat het er gruwelijk mooi is. En compleet anders dan het chaotische India dat je dacht te kennen. Kerala draait om rust, natuur, schoonheid. En water!
· Redactie
Berlijn zien vanuit bed
Je bent lui van aard en ligt het liefst lang in bed. Maar wilt tóch wat zien, tijdens je stedentripje Berlijn. Dat kan. Met de ‘bett bike!’
· Redactie
Koreanen bouwen ‘s werelds eerste ‘onzichtbare’ toren
De Zuid-Koreaanse regering heeft zijn akkoord gegeven voor de bouw van ‘s werelds eerste ‘onzichtbare’ toren, in de buurt van Seoul’s Incheon International Airport.
· Redactie
Lissabon bekroond tot Europa’s beste citytrip
De Portugese hoofdstad Lissabon is bij de jaarlijkse World Travel Awards opnieuw uitgeroepen tot Europa’s ‘Leading City Break’-bestemming.
· Redactie
Smullen in Istanbul
Wie de Turkse keuken alleen kent van de broodjes kebab, moet maar eens naar Istanbul. Niet alleen een fantastische stad vol geweldige bezienswaardigheden, maar ook een eetwalhalla!
· Redactie
VIDEO: gaap around the world!
Gapen is aanstekelijk, overal ter wereld. Check deze hilarische video waarin grapjas Roman Atwood overal ter wereld mensen aansteekt met een gaap. Van de Eiffeltoren in Parijs tot bij Mount Rushmore of Stonehenge.
· Redactie
Belgrado: partyhoofdstad van Europa
In vele drijvende discotheken en ondergrondse clubs dansen de ‘Belgraders’ elke nacht tot de zon opkomt. Backpackersbijbel Lonely Planet benoemde Belgrado  tot ’s werelds 'best city for fun'; terwijl de Britse krant The Times de stad betitelde als 'Europe's new capital of cool'.
· Redactie
Hotels duurder geworden, behalve in Nederland
De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn wereldwijd gestegen. Er zijn echter enkele uitzonderingen, waaronder Nederland. Bij ons zijn hotelovernachtingen goedkoper geworden!
· Redactie
FOTOSERIE: veelzijdig Colombia
Langzaam schudt Colombia de drugs- en rebellenreputatie van zich af en ontdekken reizigers zijn natuurlijk en culturele rijkdommen. Check deze prachtige beelden en je bent om!
· Redactie
De 3 meest afgelegen eilanden op aarde
Hou je van rust en eenzaamheid? Overweeg te emigreren naar één van deze drie meest afgelegen eilanden op aarde!
· Redactie
3 redenen om naar Ethiopië te gaan
Ethiopië? Ja, Ethiopië! Vergeet het clichébeeld van armoe, oorlog en dorre vlakten. Ethiopië heeft een trotse, optimistische bevolking en een enorm cultureel erfgoed. We geven 3 redenen om nu te gaan!
· Redactie
VIDEO: bizar eten in Taiwan
"If it looks good: eat it! And it all looks good to me". Eetfreak en tv-presentator Andrew Zimmerman is op bezoek in Taiwan voor zijn show Bizarre Foods en eet de raarste dingen, van gefermenteerd varkensvlees tot 'stinky tofu'. Kijken!
· Redactie
De rastafari van Jamaica
In het Westen vooral bekend om de dreadlocks, marihuana en reggaemuziek, maar in de basis een zwarte beweging die pleit voor een zuiverder vorm van leven en consumeren: de 'rastafari' van Jamaica.
· Redactie
FOTOSERIE: magisch Myanmar
Myanmar, voorheen Birma, roept beelden op van het Zuidoost-Azië van toen. Van toen er nog geen toeristen waren, en de moderniteit nog niet toegeslagen was. Check deze foto's van een uniek land.
· Redactie
Indonesië op zijn paradijselijkst: Raja Ampat
Raja Ampat is een eilandengroep in West-Papoea (Indonesië) waar de paradijsvogel nog rondvliegt. En da's niet voor niets...
· Redactie
De koffie- en badhuizen van Boedapest
De mooiste stad die de Donau in zijn stroomgebied tegenkomt, is Boedapest. De Hongaarse hoofdstad is elegant en romantisch, maar tegelijk dynamisch en energiek. Oude burchten en paleizen kijken uit op volle koffiehuizen en bars.

Archief