Januari is de goedkoopste maand om te vliegen

Januari is de goedkoopste maand om te vliegen

31 december 2014
Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook de goedkoopste maand van het jaar om te vliegen, want meestal betaal je het minst voor een vlucht in januari. Lees verder

De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen

Als er één Europese bestemming is waar we graag een roadtrip doorheen zouden maken, dan is het wel Noorwegen. Met prachtige ouden burchten, de mooiste fjorden en slaperige vissersdorpjes is dit een geweldige bestemming, die ook nog eens beschikt over schitterende wegen. Noorwegen kent zelfs 18 nationale toeristische routes om te verkennen. De mooiste vijf routes (en hun bezienswaardigheden), die je zeker niet mag missen, hebben we op een rij gezet.

Lees verder
30 dec. 2014

15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen

Onze aarde beschikt over enkele zeer kleurrijke landschappen, die al dan niet met behulp van de mens zijn ontstaan. En hoewel sommige moeilijk te bereiken zijn, zijn ze allemaal de moeite waard om te bekijken. Zie hieronder 15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen!

Lees verder
29 dec. 2014

VIDEO: IJsland en Noorwegen in het klein

IJsland en Noorwegen hebben misschien wel de mooiste landschappen van Europa en hier zijn al tal van mooie time-lapse video's van gemaakt. De Nederlandse ontwerper en videomaker Martijn Doolaard bracht de schoonheid van deze landen op een andere manier in beeld.

Lees verder
28 dec. 2014

Paradijs in Brazilië: Fernando Do Noronha

Onze aarde heeft nog steeds paradijselijke die nog ongerept zijn. Fernando do Noronha, een reeks van eilanden 350 kilometer voor de kust van Brazilië is zo'n plek.

Lees verder
28 dec. 2014

Oymyakon, 's werelds koudste dorp

Helaas hebben we dit jaar geen witte Kerst in Nederland, maar het Siberische dorp Oymyakon zou hier maar wat graag mee ruilen. Met een gemiddelde januaritemperatuur van -52°C is dit de koudste permanent bewoonde plaats ter wereld.

Lees verder
25 dec. 2014

Ultiem paradijs: De Cocoseilanden

Dit is een bestemming waar wij volgend jaar graag naartoe zouden willen gaan: De Cocoseilanden. Deze bestaan uit zijn twee atollen ten zuidwesten van Java in de Indische Oceaan, halverwege tussen Australië en Sri Lanka.

Lees verder
24 dec. 2014

VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse

De in Londen gevestigde fotograaf Jack Fisher reisde afgelopen maand op uitnodiging naar Nederland om het Amsterdam Light Festival vast te leggen in een hyperlapse.

Lees verder
23 dec. 2014

5 redenen om Zambia te bezoeken

Als je de reisgidsen er op na slaat, dan wordt geheel Zambia te vaak gereduceerd tot niet veel meer dan de Victoria Falls. Hoe spectaculair deze watervallen ook zijn, het doet onrecht aan de rest van dit geweldige en raadselachtige land. Van ongerepte nationale parken, gigantische meren en de mooiste lodges tot een rijk cultureel erfgoed met ongelooflijk gastvrije mensen, Zambia heeft bezoekers enorm veel te bieden. We hebben de vijf hoogtepunten op een rij gezet.

Lees verder
22 dec. 2014

VIDEO: Sri Lanka gefilmd met een smartphone

Sri Lanka is een bijzondere eilandstaat in de Indische Oceaan die door Vimeo gebruiker warmeye op een fraaie wijze werd vastgelegd met en smartphone camera.

Lees verder
21 dec. 2014

Kiribati, 's werelds minst bezochte land

Bij het zien van de foto's is het moeilijk te geloven dat Kiribati 's werelds minst bezochte land is. Toch bezochten vorig jaar slechts 6.000 mensen dit land.

Lees verder
20 dec. 2014

Handige gadget voor in het vliegtuig: de Soarigami

In slaap vallen in het vliegtuig is al bijna onmogelijk en het wordt alleen maar erger als je de strijd aan moet gaan om je elleboog op de armleuning te krijgen. De Soarigami app biedt hiervoor uitkomst!

Lees verder
19 dec. 2014

De Grotten van Longmen in China

De Grotten van Longmen zijn een reeks van boeddhistische grot tempels die zijn uitgehouwen uit de rotsen langs de oevers van de Yí-rivier, ten zuiden van de stad Luoyang in de provincie Henan, in China.

Lees verder
18 dec. 2014

Kunstenaar loopt uren in de sneeuw om sneeuwkunst te maken

Een professionele kunstenares loopt uren door de sneeuw om bijzondere sneeuwkunst te maken en deze vanaf in de lucht te fotograferen.

Lees verder
16 dec. 2014

Rokende vulkanen en uitgestrekte koffieplantages

Reizen van Yogyakarta naar het oosten van Java? Reisorganisatie Riksja Travel geeft inspiratie en tips voor deze schitterende route door Indonesië.

Lees verder
15 dec. 2014

Djoser beste reisorganisatie 2014

Bij de jaarlijkse Star Alliance Trade Awards is reisorganisatie Djoser dit jaar uitgeroepen tot de Beste Touroperator 2014.

Lees verder
15 dec. 2014

4 Werelderfgoederen in en rondom Marrakech

Eeuwenlang is de Marokkaanse stad Marrakech doordrenkt met een verscheidenheid aan culturen, talen en beschavingen, die de stad en zijn omgeving een rijke geschiendenis hebben gegeven. Van Europese en tradtionele Marokkaanse invloeden in Mazagan, tot kronkelende paden in Essaouira, hieronder hebben we vier werelderfgoederen voor je op een rij gezet in en rondom Marrakech.

Lees verder
15 dec. 2014

VIDEO: Hikers lopen over glashelder bevroren meer in Slowakije

Wat doe je als je een glasheldere bevroren meer in de bergen van Slowakije tegenkomt? Er overheen lopen natuurlijk!

Lees verder
14 dec. 2014

Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland

In Doha, Qatar, wordt een luxe wooncomplex ontwikkeld op een kunstmatig eiland voor de kust van Doha's West Bay: Pearl-Qatar.

Lees verder
12 dec. 2014