VIDEO: Het verlaten Tsjernobyl

VIDEO: Het verlaten Tsjernobyl

30 november 2014
In 1986 vond bij de Oekraïense plaats Tsjernobyl de zeer ernstige nucleaire ramp plaats waarna het een onbewoonbaar gebied werd. Deze video laat zien hoe h... Lees verder

Laguna Colorada: De rode lagune van Bolivia

In het zuidwesten van de Altiplano van Bolivia, in het Eduardo Avaroa Andean Fauna Nationale Reserve en dichtbij de grens met Chili, ligt Laguna Colorada, een bijzonder mooie rode lagune.

Lees verder
29 nov. 2014

Kras Kortingsdagen

Kras heeft een gave actie: de Kras Kortingsdagen. Van vrijdag 28 november t/m maandag 1 december 2014 krijg je tot €100 korting per persoon op alle rondreizen!
Lees verder
28 nov. 2014

Palawan, 's werelds mooiste eiland?

Met zijn paradijselijke stranden, buitengewoon goede duik -en wandelmogelijkheden en eilanden als Palawan, is het moeilijk te geloven dat de Filipijnen een ondergewaardeerde tropische reisbestemming is.

Lees verder
27 nov. 2014

Reisorganisatie Koning Aap bestaat 30 jaar

In 2015 bestaat de verre reizen reisorganisatie Koning Aap maarliefst 30 jaar! En wie jarig is trakteert: als je tussen 18 november 2014 en 5 januari 2015 een reis boekt bij Koning Aap dan krijg je € 30,- korting per persoon!

Lees verder
26 nov. 2014

31 plaatsen om naar de sterrenhemel te kijken

Ieder jaar neemt het aantal sterren dat we in de lucht kunnen zien af en meer dan 65% van de wereldbevolking leeft in gebieden met 'lichtvervuiling'. Hieronder vind je 31 plaatsen waar je nog van de sterrenhemel kunt genieten zoals de natuur dat bedoelt heeft.

Lees verder
26 nov. 2014

Mexicaans Venetië: Het Mexcaltitán eiland

In een van de meren in de Mexicaanse deelstaat Nayarit in het noorden van Mexico ligt het kleine dorpje Mexcalitán op een afgelegen eiland, dat er vanuit de lucht fascinerend uit ziet.

Lees verder
25 nov. 2014

Nieuwe rondreizen van Kras

Reisorganisatie Kras heeft ook in 2015 weer een uitgebreid aanbod van bijzondere rondreizen naar vele bestemmingen over de hele wereld. Kras heeft bovendien een aantal compleet nieuwe rondreizen aan het reisaanbod toegevoegd. Rondreis.nl zet ze voor je op een rij.

Lees verder
25 nov. 2014

5 must-do's in Tanzania

In Tanzania ligt de hoogste vrijstaande berg ter wereld, maar dat is niet de enige reden om naar dit Oost-Afrikaanse land te reizen. We geven je 5 must-do's voor een rondreis door Tanzania.

Lees verder
24 nov. 2014

VIDEO: In Damascus

De Syrische hoofdstad Damascus is een van de oudste steden ter wereld en mogelijk dé oudste nog bestaande stad ter wereld. Deze video gaat over deze 11.000 jaar oude stad.

Lees verder
23 nov. 2014

De perfecte kegel-vormige vulkaan: Mount Mayon

Op het eiland Luzon in de Filipijnen bevindt zich een vulkaan die bekend staat om zijn bijna perfect symmetrische kegelvorm: Mount Mayon.

Lees verder
22 nov. 2014

Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan

Een pretpark in Orlando, Florida, heeft plannen gemaakt om 's werelds hoogste, en misschien wel meest angstaanjagende achtbaan te bouwen.

Lees verder
21 nov. 2014

Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast

Dit moet toch wel Engeland's mooiste stukje kust zijn, de Jurassic Coast. Dit deel van de zuidkust van Engeland strekt zich uit langs het Kanaal en heeft een total lengte van zo'n 150 kilometer.

Lees verder
20 nov. 2014

Het Kakadu National Park in Australië

In het noorden van Australië ligt het grootste nationale park van het land: het Kakadu National Park, een adembenemende uitgestrektheid van watervallen en grillige rotsen.

Lees verder
18 nov. 2014

De meest spectaculaire fonteinen ter wereld

Mensen gebruiken water om te drinken, om in te zwemmen of hun was mee te doen, maar deze schitterende fonteinen laten zien dat er ook ware kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Bekijk hier de meest spectaculaire fonteinen ter wereld!

Lees verder
17 nov. 2014

FOTOSERIE: De gezichten van Gambia

Gambia is een fijne winterzonbestemming. De zon schijnt er vol op, de ongerepte stranden zijn er heerlijk en er zijn bovendien leuke en boeiende dingen om te doen in Gambia. Maar weet je wat tijdens onze rondreis door Gambia de meeste indruk heeft gemaakt? De Gambianen zelf. Wat een superlieve en mooie mensen zijn dat!

Lees verder
17 nov. 2014

VIDEO: Skateboarden in de Sierra Nevada

Als natuurliefhebbers trekken we er altijd graag op uit om nieuwe plekken te verkennen, maar tijdens het druilerige weer van dit afgelopen weekend moesten we het doen met dit filmpje dat we tegenkwamen.

Lees verder
16 nov. 2014

De nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig

Wij vinden het altijd jammer als we een nieuw paspoort moeten halen en de verzameling stempels in het oude paspoort doorboort worden. Als we de Noorse nationaliteit zouden hebben, zouden we echter niet kunnen wachten om een nieuwe paspoort te halen, want de nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig!

Lees verder
15 nov. 2014

India's andere Taj Mahal: Bibi Ka Maqbara

Wist je dat India niet één, maar twee Taj Mahals heeft? Jep, er is een monument dat vrijwel identiek is aan de Taj Mahal: de Bibi Ka Maqbara.

Lees verder
14 nov. 2014