Platja D'Aro aan de Spaanse Costa Brava

Platja D'Aro aan de Spaanse Costa Brava

31 januari 2014
Platja D'Aro is een bestemming aan de Spaanse Costa Brava dat zich vanaf de jaren '60 ontwikkelde van een eenvoudig vissersdorp tot een belangrijke toeristische... Lees verder

's Werelds meest vervuilde stad is...

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is Beijing niet langer de meest vervuilde grote stad ter wereld, maar is deze positie ingenomen door New Delhi in India.

Lees verder
31 jan. 2014

Het Turkse natuurwonder Pamukkale

Pamukkale betekent in het Turks 'kasteel van katoen' en wie hier een kijkje neemt zaal begrijpen waarom. Dit natuurwonder lijkt regelrecht uit een sprookje afkomstig.

Lees verder
30 jan. 2014

Schommelen op het einde van de wereld

Vroeger hebben we allemaal wel eens op een schommel gezeten, maar wie graag een wat spannendere schommel wil meemaken moet naar Baños in Ecuador. Hier kun je schommelen 'op het einde van de wereld'.

Lees verder
29 jan. 2014

Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands

Voor het eerst in vijf jaar is het ijs bij Lake Superior in de Amerikaanse staat Wisconsin dik genoeg om over het meer naar de zee grotten bij de Apostle Islands te lopen. En of dat de moeite waard is laten deze Instagrammers zien.

Lees verder
29 jan. 2014

Booming Brisbane

De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur.

Lees verder
27 jan. 2014

10 coole tunnels om te verkennen

We vinden het altijd spannend om door een tunnel te gaan. Vaak weten we niet wat we aan de andere kant van de tunnel zullen aantreffen. Van IJsland tot aan China, check hier 10 coole tunnels om te verkennen tijdens één van je rondreizen.

Lees verder
27 jan. 2014

VIDEO: West-Amerika

Voor deze zes minuten durende video gebruikte hij maar liefs 15.000 foto's, die goed laten zien waarom wij zo van dit stukje aarde houden.

Lees verder
26 jan. 2014

Het Prambanan tempelcomplex in Indonesië

Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en ligt in de buurt van Yogyakarta in Midden-Java. De tempel werd voltooid in 856, maar door de verschillende aardbevingen de afgelopen eeuw, wordt er nog steeds aan gewerkt.

Lees verder
25 jan. 2014

Jodhpur - India's blauwe stad

Alsof de lucht naar beneden is gevallen, zo blauw is de stad Jodhpur in de Indiase deelstaat Rajasthan. Waarom deze stad zo blauwe is, is echter niet helemaal duidelijk...

Lees verder
24 jan. 2014

Wordt dit de toekomst van vliegen?

Als je een ontwerper en luchtvaart fanaat wat tijd en een potlood geeft kan er zo maar iets bijzonders ontstaan. Dit bewijst de Spaanse ontwerper Oscar Viñals met zijn ontwerp van de 'Sky Whale'

Lees verder
23 jan. 2014

's Werelds beste hotels van 2014

Ieder jaar doorgrond beoordeelwebsite TripAdvisor miljoenen beoordelingen om een lijst van de meest favoriete hotels van zijn gebruikers samen te stellen. Bekijk hier de top 10 winnaars in de categorie 'beste hotels wereldwijd'.

Lees verder
23 jan. 2014

Foto van de dag - Prachtig Mongolië

De foto van de dag vandaag: "Prachtig Mongolië". Door een post op Facebook met een foto van Mongolië en de leuke reacties hierop moest ik zelf ook weer terugdenken aan mijn bezoek aan dit mooie uitgestrekte land.

Lees verder
23 jan. 2014

Tijdens je tussenjaar op educatieve rondreis

Als je een jaar naar het buitenland wil vertrekken heb je verschillende opties. Een Gap Year kan een zeer leerzame ervaring zijn, tijdens dit jaar kan je goed nadenken over je studiekeuze of welke kant je op wilt na je bachelor. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat studenten die een tussenjaar hebben gedaan minder vaak stoppen met hun studie en over het algemeen tevredener zijn met hun studiekeuze.

Lees verder
23 jan. 2014

Nieuwe reisaanbieder Travel Smart: verre reizen slim geregeld

Sinds vandaag heeft Nederland er een nieuwe reisorganisatie bij: Travel Smart. Deze reisorganisatie biedt individuele rondreizen aan voor een betaalbare prijs. Naar eigen zeggen biedt Travel Smart een betaalbaar alternatief voor het avonden lang online zoeken en puzzelen. Travel Smart biedt avontuurlijke waarbij je meer ontdekt dan alleen de belangrijkste bezienswaardigheden.

Lees verder
22 jan. 2014

Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?

Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Onlangs werd er een voorstel gedaan om fietspaden in de lucht aan te leggen in Londen.

Lees verder
22 jan. 2014

FOTOSERIE: De kustlijn van het Franse Étretat

De fraaie kustlijn van Étretat werd aan het einde van de 19e eeuw geschilderd door kunstenaars als Gustave Courbet en Claude Monet. Bij het zien van deze foto's zul je begrijpen waarom zij voor deze locatie kozen.

Lees verder
21 jan. 2014

Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken

De Taj Mahal in India is 's werelds meest uitgebreide en bekendste mausoleum en trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Dat kan echter binnen vijf jaar wel eens gaan veranderen en in dit artikel lees je waarom je juist nù de Taj Mahal zou moeten bezoeken.

Lees verder
20 jan. 2014

De 10 spannendste vliegvelden ter wereld

Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld.

Lees verder
20 jan. 2014