17 jaar oude kunstinstallatie in de Sahara bestaat nog steeds en is te zien in Google Earth

28 februari 2014
17 jaar na dato bestaat de 'Desert Breath' kunstinstallatie in de Sahara woestijn nog steeds, en deze is goed te zien in Google Earth. Lees verder

Choquequirao, het 'zusje' van Machu Picchu

Choquequirao is een geruïneerde Inca stad in het zuiden van Peru en wordt wel eens beschouwd als het 'zusje' van het 50 kilometer verderop liggende Machu Picchu

Lees verder
27 feb. 2014

Het Vissersbastion in Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is al eeuwen lang één van de belangrijkste steden van Centraal-Europa. De stad wordt gekenmerkt door prachtige gebrouwen, waarvan het Vissersbastion één van de belangrijkste is.

Lees verder
26 feb. 2014

FOTOSERIE: De kathedraal van het Carrera meer in Chili

Op de grens tussen Chili en Argentinië ligt het Carrera meer, wat zichzelf al een spektakel is vanwege het extreem blauwe water. Nog spectaculairder is echter de kathedraal die je hier midden op het meer kunt vinden.

Lees verder
25 feb. 2014

10 spannende kijkplatforms

Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.

Lees verder
24 feb. 2014

VIDEO: Thailand - land van contrasten

Het Zuid-Aziatische land Thailand is een land vol met contrasten en dat heeft filmmaker Justin Heaney op schitterende wijze vast gelegd in deze video.

Lees verder
23 feb. 2014

De Tunnel of Love in Oekraïne

Helaas is het momenteel politiek erg onrustig in Oekraïne, maar in dit artikel laten we graag een positievere kant van dit Oost-Europese land zien. Wat te denken van de 'Tunnel of Love', een schitterende plek in Klevan.

Lees verder
22 feb. 2014

Supersonisch vliegtuig van Spike Aerospace vervangt ramen door gigantische schermen

Het uit Boston afkomstige Spike Aerospace is bezig met het bouwen van het eerste supersonische vliegtuig, waarbij de ramen zijn vervangen door gigantische high-definition schermen.

Lees verder
21 feb. 2014

Waarom je nú naar Nicaragua moet gaan

Het Midden-Amerikaanse land Nicaragua wordt soms wel bestempeld als 'the next Costa Rica', omdat het er relatief veilig is en barst van de natuurlijke schoonheid, waaronder vulkanen, regenwouden, rivieren en Caribische stranden.

Lees verder
20 feb. 2014

Avontuurlijk Patagonië

Helemaal in het zuiden van Zuid-Amerika vind je één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonië. Dit gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië.

Lees verder
19 feb. 2014

FOTOSERIE: 25 keer Marokko

Marokko heeft het allemaal: een rijke cultuur, een lange geschiedenis, een gevarieerde geografie, en lekker eten. In deze fotoserie 25 redenen waarom je een rondreis Marokko zou moeten maken:

Lees verder
18 feb. 2014

7 mysterieuze stenen gezichten

In vrijwel alle uithoeken van de wereld zijn er door de eeuwen heen gezichten uit stenen of rotsen gebeeldhouwd. Bekijk in dit artikel 7 mysterieuze stenen gezichten

Lees verder
17 feb. 2014

VIDEO: Sexy nieuwe veiligheidsvideo van Air New Zealand

Air New Zealand heeft wederom een nieuwe veiligheidsvideo gemaakt die viraal is gegaan op internet. Voor de nieuwe video ging de luchtvaartmaatschappij een samenwerking aan met het Sports Illustrated tijdschrift.

Lees verder
16 feb. 2014

Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest

Nepal gaat de prijzen voor het beklimmen van Mount Everest en andere pieken in de Himalaya verlagen om meer bergbeklimmers aan te trekken, ondanks de bestaande problemen van overbevolking tijdens het bergbeklimseizoen.

Lees verder
15 feb. 2014

De beste bestemmingen voor een huwelijksreis?

Wat zijn nou de beste bestemmingen voor het maken van een romantische huwelijksreis? Uit een recent onderzoek van Agoda.com kwamen de Malediven als de nummer één bestemming uit de bus.

Lees verder
14 feb. 2014

Het Italiaanse Meer van Misurina

In de Italiaanse provincie Belluno ligt aan de voet van de Cadini di Misurina berggroep het Meer van Misurina (Lago di Misurina op z'n Italiaans). Het is het grootste natuurlijke meer van de streek Cadore en ligt zo'n 1754 meter boven zeeniveau.

Lees verder
13 feb. 2014

5 Must-sees in Taiwan

Taiwan is een nog vrij onbekende, maar fantastische bestemming in Azië, die een verscheidenheid aan culinaire, culturele en visuele traktaties te bieden heeft. We hebben vijf must-sees voor je op een rij gezet.

Lees verder
12 feb. 2014

FOTOSERIE: Genomineerde reis -en wildlifefoto's

De finalisten en shortlist genomineerden voor de 2014 Sony World Photography Awards zijn bekend gemaakt. Bekijk hier enkele van de inzendingen in de categorieën Travel en Wildlife.

Lees verder
11 feb. 2014

8 coole nieuwe toeristische attracties

Toerisme is voor veel steden een belangrijke bron van inkomsten en steden doen er dan ook van alles aan om toeristen naar hun stad te trekken. In dit artikel hebben we acht coole nieuwe toeristische attracties voor je op een rij gezet.

Lees verder
10 feb. 2014